Bu arada konuyla biraz alakasız ama Elime insignia nın eski katalogu gecti de biturbo mu var araçta öle yazıor?
bi turbo bildiğim kadarıyla sürekli aktif turbo anlamına geliyor, bizim araçlar 2200 dev/dak. sonra turbo açmaktadır, yani bi turbo değil, umarım yanlış hatırlamıyorumdur....
Hayır çift turbo.
Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
anlamadığım, bu hondadaki sesi veren sadece bu borumu, başka bi parça takılıyormu?
Hasan orda sadece boru yok o boru alüminyum boru onun ucunda filtre var bende kide kit şeklindeydi filtre videoda gözükmüyor kardeşim...
anlıyorum, şimdi benim araca da o boruyu taksam sesi nasıl olur, hondaya yakın bi ses verirmi? bide bu boru standartmı yoksa bizim araçlara uydurmak için özelmi yaptırmak lazım?
Bu borunun ölçülerini aldık hazırlarken benim arabadakinin ya olay boruda değil olay filtrede sesi veren filtre,
boru filtrenin işlevini daha iyi gerçekleştirsin diye sen yaptıracak olursan ben yardımcı olurum sana hasan kardeşim...
teşekkür ederim, ya böle gazladımmı biraz kükresin istiyorum, eski vectrama açık hava filtresi taktırmıştım, 3000 devirden sonra tatlı bi ses veriyordu, insigniaya açık hava filtresi olmuyormuş, bide fiyat ile bilgi verebilirmisin ?
Diyorum ya honda keyiflik araba Honda mı ara sıra özlemiyor değilim valla power
Type-Rlar, 98 ve öncesi Civicler (FN2 kasa hariç) fena biçimde ergen aracı olmuş durumda. Yeni Civicte haddinden fazla popülerleşti kasa değişimini bekliyorum. Yeni Accord (beyaz+spor paket) kusursuz ama onunda kalbini kırmışlar arabanın 2.4 motor kalkmış diyorlar...
[COLOR=black]SADECE ESKİŞEHİRSPOR
Opel Insignia 1.6 Turbo 180 HP Cosmo - Olimpik Beyaz + DVD 800 (2010)
Fiat Bravo 1.6 MultiJet 120 HP-320 NM Sport - Lav Kırmızı + Skydome (2013)
Değil. Twinturbo da turbolar aynı anda, biturboda sırasıyla açılıyor. Twincharge var bir de o da volkswagenlerdeki tsi motorda var örneğin. Turbo+kompressör. Turbo etkisini 2200 dd civarında gösterir kompressör rölantiden beri. O yüzden tsi motorların alt devirler de canlı Insignia ya nazaran.
Seat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
işte ben tam olarak 2 turbo dil de 2 kademeli die biliorum =) megersem ne uzakmısız turboya :P
benim bildiğim bi turbo, twınturbo yada çift turbo aynı şeyler, mesela wv grubu bi turbo, sürekli aktif, belli bi hıza kadar tek turbo, belirli bi hızdan sonra çift turbo aktif diye biliyorum...
anlamadığım, bu hondadaki sesi veren sadece bu borumu, başka bi parça takılıyormu?
Hasan orda sadece boru yok o boru alüminyum boru onun ucunda filtre var bende kide kit şeklindeydi filtre videoda gözükmüyor kardeşim...
anlıyorum, şimdi benim araca da o boruyu taksam sesi nasıl olur, hondaya yakın bi ses verirmi? bide bu boru standartmı yoksa bizim araçlara uydurmak için özelmi yaptırmak lazım?
Bu borunun ölçülerini aldık hazırlarken benim arabadakinin ya olay boruda değil olay filtrede sesi veren filtre,
boru filtrenin işlevini daha iyi gerçekleştirsin diye sen yaptıracak olursan ben yardımcı olurum sana hasan kardeşim...
teşekkür ederim, ya böle gazladımmı biraz kükresin istiyorum, eski vectrama açık hava filtresi taktırmıştım, 3000 devirden sonra tatlı bi ses veriyordu, insigniaya açık hava filtresi olmuyormuş, bide fiyat ile bilgi verebilirmisin ?
İyi bir filtreyle beraber işçilik malzeme felan 400 ile 500 arası...
BiTurbo=TwinTurbo: 2 adet turbo.. Bi veya Twin olması birşey ifade etmez ticari kaygılar dışında..
2 tane olması çift oldukları anlamına gelmez. Bi ve Twin Çift demektir. Ama genelde sıralı-bağımlı veya bağımsız turbolar için Bi kullanılır.
Önemli olan 2 turbonun da çalışma konfigürasyonlarıdır.
3 tip konfigürasyon olabilir:
Sıralı: 2 turbodan biri alt devirleri diğeri üst devirleri besler. Boyut ve kapasite olarak aynı da olabilirler farklı da..
Paralel: 2 turbonun 2'si de sürekli aynı işi aynı zamanda senkronize olarak yaparlar.
Paylaşımlı: Genelde V veya W formunda 6 silinidr ve üstü motorlarda görülür. Turbolar silindirleri eşit sayıda veya farklı sayılarda paylaşarak beslerler.
Bunları 3 tipi de kendi aralarında 2'li olarak harmanlamak mümkündür..
Yorum