Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jant ve Kış Lastiği Konusunda Fikir ve Öneri (THY'nin son hali)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Jant ve Kış Lastiği Konusunda Fikir ve Öneri (THY'nin son hali)

Herkese mutlu akşamlar. Araçla biraz uğraşmakta ve kendi çapımca birşeyler yapmaktayım. Her nekadar ikide bir satmaya niyetlensemde sadece niyetlenmekten öteye gitmiyor ilan bile açamıyorum. Aklımda bir kaç şey kaldı onlarıda tamamlayıp before after tarzında araca yapılanlar için bir konu açmayı düşünüyorum.

Lafı fazla uzatmadan işin özü; aracın son hali aşağıda ve bu halinden sonra orjinal cosmo jantlar artık gözüme batıyor. bu hafta sonu kışlık lastiklerle birlikte jantlarıda değiştirmeyi düşünüyorum. Siyah araçta jantların olduğu bir resmi görsel olarak fikir vermesi açısından ekledim. bu konuda 2 sorum olacak;

1-) Jantları demode olmuş olsada ben beğeniyorum Şuanki sorunum jantların önler 8,5J ancak arkalar ise 10Jofset 245 yanak lastiğin janta dar geleceğini düşünüyorum. Lastikçi takılır olur dedi ama 255/40/19 alsam nasıl olur yada 10ofsette 245 taban çokmu gerilir. Lastik seçimi konusunda fikir istiyorum. 255/40/19 lastik (şu an yay yok ama oda listede ilk sıralarda) 3cm vonglant yay ile çamurluğa sürtme yaparmı ondanda korkuyorum. Kullanan yada tecrübe etmiş birilerinden yardım istiyorum.

2-) 245/40/19 ve 255/40/19 için tanıdığım bir lastikçi Kumhonun wintercraft wp71 modeli yeni desenli kış lastiklerini çok övdü, fiyat olarakta makul pirelli sottozero3'ün 720tl olduğunu michelin 1000liralar dolaylarında gezindiğini düşünürsek 400-420tl fiyat aralığı bu ebat için güzel diye düşünüyorum. Tabiki gönül Nokian ister ama oda tuzlu lastikler listesinde Amasyada çok aşırı kış zaten olmuyor ve kışın pek uzun yola gitmiyorum. Geçen kışı yazlıklarla geçirdim mesela. Ama en kötü kış lastiği bile yaz lastiğinden iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bu kış biraz daha fazla kullanmam gerekecek aracı. Kışlık Kumho kullanan yada kullanmış arkadaşlar tavsiye ederlermi acaba?

Başlıktaki THY'ninde anlamı belli olsun

Buda düşündüğüm jantların örneği 19" Çakma Vossen CV3 muhaha

2010 INSIGNIA SEDAN COSMO 1.6T 180HP MT6

Ynt: Jant ve Kış Lastiği Konusunda Fikir ve Öneri (THY'nin son hali)

Farları karartsanız daha hoş.
    Kesik bakışlara neden olan beyaz kaplama olmamış.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
      Farları karartsanız daha hoş.
      Kesik bakışlara neden olan beyaz kaplama olmamış.
      Far kaşları konusunda bende kararsızım. O kadar para verdik, bir arkadaşımıza zahmet ettirip almanyadan getirttik diye bi takalım dedim. Sonra çıkarırım beğenmezsem diye düşünmüştüm ama karar veremediğimden 2 aydan fazladır kaldı üstünde karşıdan ve canlısı biraz daha idare eder duruyor.

Yorum

Ben iki kış kumho kullandım hiç yolda kalmadım tavsiye ederim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet205
          Ben iki kış kumho kullandım hiç yolda kalmadım tavsiye ederim
          Teşekkür ederim. Sakarya'dan daha az kış oluyor Amasya'da. Öğrenciliğim sakaryada geçti Aklıma takılan lastiklerin EU etiket değeri ikiside E sınıfı yakıt verimliliği çokta etken değilde ıslak zemin fren mesafesi kafama takılıyor.

Yorum

bende de 19 jant var erzurumda malum kış biraz ağır bridgestone 245/40/19 kullanıyorum yazın da 255/40/19 kullandım normal ofsetsiz jantta iyi duruyor ama ofsetli jantta 255/40/19 biraz kalın duruyor bence 45 yanak gibi görünüyor

Yorum

Kalın gibi görünüyor çünkü kalın. 255/40r19lastigin yanagı 245/40r19 dan 4mm daha büyük ancak 255/35r19 ise 245/40r19 dan yanak olarak 9mm daha dar yani aradaki 4mm lik fark daha mantıklı gibi görünüyor. Bu nedenlede önlere 8,5J için 245/40r19 arkalarada 10J için 255/40r19 alacagım gibi duruyor. Km başına ön tekerlekler arka tekerleklerden 7 tur fazla dönecek

Yorum

aynen öyle sonra ofsetli jantlara 255/35/19 taktım gayet şık duruyor önler 9 arkalar 10 ofset resim ekleyemedim gfikir olurdu size de

Yorum

Davut bey sizin jantların çoğunu biliyorum hangi jantlarınızda vardı bahsettiğiniz lastikler

Yorum

https://www.sahibinden.com/ilan/yede...58441916/detay

Ankara'daki arkadaşların işine yarar belki. Fiyatı gayet iyi gibi
                    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Far kaşlari gayet şık olmuş satarsaniz ben alirim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: colt45
                        Far kaşlari gayet şık olmuş satarsaniz ben alirim
                        Şimdilik satmak gibibi düşüncem yok. Teşekkür ederim.

Yorum

öncelikle herkese merhaba konu ne durumda bilmiyorum ama yeni üye olduğum için yazma gereği duydum.3 hafta önce izmite kartepeye çıktım kar kalınlığı 70-80 cm civarıydı aracımda continentalın 4 mevsim 5 aylık lastiği vardı aracım 4 çeker olduğu için takılmadan ilerleyebileceğimi düşünerek en zorlu yollardan biri olan kuzuyayla istikametine girdim ancak 4 çeker olmasına rağmen olduğu yerde tüm tekerlekler boşa dönüp dönüp durdu neredeyse ilerlemedi bile.geri dönüp izmitte kumho wintercraft ıce diye çivi takılabilen 4 adet 1200 tl ye lastik aldım ilk etapta kuşkularım vardı ancak kartepede tüm kuşkularım silindi lastikler harika aracın tutunmasından durmasına kadar herşeymi bir anda değişir inanamadım.kış lastiğinin önemini o zaman anladım.ekleyebilirsem aynı yerde önce ve sonra diye çekmiş olduğumuz videoyu ekleyeceğim.

lastikler çok iyi tavsiye ederim.

Yorum

Karli havalarda yazlik ve dort mevsimlik lastikler cok avantajli degiller en dogrusu kislik lastik kullanimidir

Bu arada thy de farklilik hissediliyor

Kazasiz belasiz surusler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Maşallah, araç çok iyi duruyor.
                              Şu jantlar çok hoşuma gidiyor. BMW jantı sanırım.
                              https://www.instagram.com/p/wHSjZBogNE/

Stopları bir ton karartsanız hoş olabilir. Birde ayna kapaklarını da piano black ile kaplarsanız güzel bir uyum olur.

Şu egzoz çıkışlarını beğenemiyorum bir türlü. Bu tarz yerine sağ-sol birer tane orjinalinden daha geniş uçlar tercihim olurdu.

Kazasız belasız.

Yorum

İşleniyor...
                              X