Yol olabildigince egimsiz. Gorunen hic egim yok. Ilk kalkis cok onemli. Ne zaman patinajin bitecegi ne zaman yola tutunup uzayacagini iyi hissetmek lazim.. michelin lastikler yeni. 19 jant var aracta muhtemelen fark ettirecek ozelliklerden .. 19 jant olumsuz yönde etkileyecktir sahsi dusuncem. Bunun disinda 2 3 kez daha deneme videosu cekip farkli yollarda sizinle paylasirim. Ama hepsinde ayni sonuc cikacaktir. 0.5 saniye fark edebilir 0 100 de. 0 200 de de maksimum 1 saniye fark eder.
~ 2010 - 1.6 Turbo Cosmo ~ 19" Jant - DVD 800 Navi - Deri Koltuk/Koltuk Isıtma - Park Asist. - 200 HP ...
Açıkçası fark şu şekilde oluyor.
Biz Ersin ile bunu denemiştik.
Ersinin aracı chip'li ancak benimki stok.
O bir VTEC ile yürütmüştü 40-180 yapmışlardı ve ben kornalamıştım.
VTEC Biraz doluydu atmoferik olarak headers vb. neyse.
Ersinin arabası bana 40-110 arası 1.5-2 boy attı ancak ordan sonra 7-8 boya kadar çıkmıştı.
Aracın malum 3.vites ilginç. Chip te girince...
Fark olmaması mümkün değil zaten.
Ancank Ersin ne marka chip kullanıyor onu bilmiyorum.
Bence bundan sonra yapılabilecek kutu içi Green Filtre, Son susturucu Supersprint ve daha iyi bujiler olabilir.
Soft olarak bunlar size 7-8 hp daha getirir.
Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011 Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013
Chipset işlemini yaptırmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir iki püf nokta var
1.chipset önce ve chipset sonra dyno testi yapılır ve aradaki fark artisinizdir böylelikle dyno hatalarını elage edersiniz
2.bilinen tecrübeli chipset uygulaması yapan kişi ve firmaları seçin
3.210hp den yukarı zorlamayin araç 4 pistondan gider
4.chipset ile gücü alırsınız ama donanım olarakta değişiklik yapmak gerekebilir Piston kolları güçlendirilmesi intercooler buyutulmeli Vs. .
Eğer çok sıkıntının yok ise Stock İnsignia yeterlidir
Orjinal yazı sahibi: önder61
Hızlanma başarılı gözüküyor. 20-21 sn 100-200 değerleri soft yazılım bir araç için fazla iyi. Yolda herhangi bir eğim mevcut muydu ?
Normalde 2.0 turbo manuel 220hp araçların 100-200 değeri 21 sn. Stocklar 24-25 sn civarı.
Yazlık lastiklere geçince bende bir deneme yapacağım. Kışlık petlaslar ile tutunamıyorum.
Orjinal yazı sahibi: kdristnbl
0-100 pek birsey degistirmez hatta sardigindan dolayi 0-50 daha gec cikabilir (en hizli 1.6 t ile kalkis yapinca stock 70-80 e kadar 2 boy onde oluyor)
Eger 100-200 de 3 sn bir iyilesme olduysa bu gayet iyi bu isin en guzeli araci soft bir yazilimla 200-205 hp ve 250/260 tork yapmaniz ustu guc hep sikintidir ornekleri saymakla bitmez yazik olur pistonlara
Bence araciniz gayet iyi suanlik
Egsoz olarakta benim aracimin sokulen egsozlarini makul bir fiyata verebilirim zamaninda Erhan agabey 3000 tl gibi bir rakama yaptirmisti .
Orjinal yazı sahibi: aSya
Hmm,, Stoc' a göre 3 sn fark var evet. Bu değerler kabul edilebilir sanırım. Ben stoc 100-200' ü unutmuşum ya.
Hayırlı geceler Kadir kardeşim.
Bu ikinci video.... Farklı bir yol.. patinajsız kaldırmayı başardık asfalt çok iyidi. lastiklerle uyum sağladı. 0-200 süresi biraz daha arttı. Fakat bir önceki paylaştığım videoyla arasında büyük fark yok.
~ 2010 - 1.6 Turbo Cosmo ~ 19" Jant - DVD 800 Navi - Deri Koltuk/Koltuk Isıtma - Park Asist. - 200 HP ...
bütün yazışmaları sonuna kadar okudum birçoğuna katılmakla beraber tork eğrisinin artmaması kadar tuhaf bir durum olamaz. eski bir imreza sti kullanıcısı olarak turbo araçlara yapılan yazılımlarda beygir tork eğrisinin her ikiside artış göstermesi gerekir. araç turbo olmayıp atmosferik bir motora sahip olsaydı vtec vc. gibi ki sti den önce vardı tork eğrisinde çok bir artış göremezsiniz hatta bir elin parmaklarını dahi geçmez deyim yerinde ise.
Bi forumda okuduğum yazıda Chip atılıp 200 hp üzerine çıkartılan insignia araçlarda pistonlarında sıkıntı oluyormus sıkıntı yaşamamak icin piston kollarının değişmesi gerektiğini yazmışlar ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama eğer gerçekten öyle birşey varsa bence 20-30 hp gerek yok diye düşünüyorum yazan arkadaş ellerinde bu şekilde problemli 10 aracın olduğunu belirtmiş biraz kafam karıştı chip konusunda
210 bg ,300 nm tork olunca da mı kırılıyor kollar?
Hevesin kursağında mı kaldı
Yok,ben yaptıracağım inşallah da bir daha sorayim dedim. En sagliklisi 210 bg,300 tork. Araba çok rahatliyor ama. Benimki 1635 kg,130 kg fazla normalden lpg sebebiyle. O ağırlığı ortadan kaldırmış olurum. Hem ben sürekli zorlamamyayim aracı,normalde sakin kullanırım. Sollamalarda daha iyi olsun,e bazen de kaşınan olursa kasiriz daha rahat. Ama bazen...
2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Yorum