Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1,6 Turbo 170hp Pedal Commander ve Chipwerke s Uygulaması

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia 1,6 Turbo 170hp Pedal Commander ve Chipwerke s Uygulaması

bulunduğum yerde fazla seçenek olmadığından, konudaki firmanın ürünlerini aracıma uygulatmaya karar verdım.
    oncesınde komşu ildeki ecufast ıle gorustum. benim aracıma (1,6 sıdı otomatık 170hp) uygun yazılım olmadığını soyledıler.
    .
    araştırmalarım sonucunda chptunnıng06 firmasını buldum. öncelikle pedalbox uygulamasını yaptırdım.
    deneme sürüşü için gittiğimde, 1 dk lık montaj işleminden sonra, 15 dk lık bir yazılım yükleme işlemi yapıldı. sonra test sürüşüne çıktık. cihazın 3 farklı modu, her modun 3 artı, 3 eksi ayarı var. amacım sadece deneme sürüşü yapmaktı ama denedikten sonra cihazı söktürtmedim. tek kelimeyle müthiş. almasanızda deneme sürüşü yapmanızı tavsiye ederim. bütçenizin uygun olduğu bir zamanda almak isteyeceksinizdir. fiyatı ben alırkenn 229 euro du.
    .
    2 haftalık deneyimim oldu;cihazı alanlara tek önerim şehir içinde yarış modunu kullanmamanız ve hangi modda olursa olsun geri viteste gaza ölçülü basmanız. cihazı sol diz hizasındaki, gözluk koyduğum mandallı bölmeye yerleştırdım. hem ulaşılması rahat hem hiçbir şekilde kablo, ışık vb. gözükmüyor. fotoğraflarınıda eklerim.
    .
    aynı firmadan chipwerke s isimli chipbox siparişi verdim. pazartesi elimde olacak. araca uygulamadan önce ve sonra dyno ölçümlerini yapacaz. verileri ve tecrübelerimi yine buradan paylaşırım.
    .
    ek olarak buji değişikliği ve hava filtresi(kutu içi) değişikliğni düşünüyorum. okuduklarımın oluşturduğu kanı; bujiler belki ama hava filtresi çokta elzem değil gibi..
    .
    önerilere açığım.

İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Ynt: İnsignia 1,6 Turbo 170hp Pedal Commander ve Chipwerke s Uygulaması

Cahilliğime verin, eğer pedal commander gaz tepkisi hızlandırıcısıysa yazılım yükleme ne amaçla oluyor?

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Hayırlı olsun.
      Pedalbox ın perf ziyade yakıta nasıl bir etkisi oldu en çok onu merak ediyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
        Cahilliğime verin, eğer pedal commander gaz tepkisi hızlandırıcısıysa yazılım yükleme ne amaçla oluyor?
        tamamen tercih meselesi..
        .
        birisi zevkli bir sürüş vaat ediyor. diğeri zevkli bir sürüş için güç artışı vaat ediyor.
        .
        benim arabam yeterince güçlü ama gaz tepkileri yavaş diyorsanız pedal commander yeterli gelecektir.
        .
        arabam daha güçlü ve atak olsun diyorsanız; yazılım ve pedal commander
        İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: porschemurat
          Hayırlı olsun.
          Pedalbox ın perf ziyade yakıta nasıl bir etkisi oldu en çok onu merak ediyorum.
          teşekkürler
          .
          açıkçası yakıta etkisini net değerlendiremedim ama artış var gibi.
          .
          daha önceden 10lt civarı olan şehir içi tüketimim 11-12 lt oldu. en fazla 12.3 lt oldu.
          .
          ancak pedal commander taktıktan sonra havalar çok sıcak olduğundan klimaya çok yükleniyorum. gittiğim yerler hep kısa mesafe ve bu süre içinde klima en yüksek fan hızında çalışıyor.
          .
          bugün klimayı kapatarak bir deneme yaptım. klima açıkken 6.5- 6.9 lt gösteren güzergahta, klima kapalıyken 5.3lt yaktı.
          .
          o yüzden klimanın etkisimi, pedal commander ın etkisimi farkedemedim. ancak yakıt tüketiminin düşmeyeceği kesin çünkü gaza basma isteği uyandırıyor. kaba bir hesapla 0.5lt ile 1lt artırdığını düşünüyorum.
          .
          daha ayrıntılı hesabı klimayı kapatınca eski tüketimimle karşılaştırıp buradan paylaşırım.

Yorum

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bende otomatik 170Hp Insignia ma Sprint Booster takmıştım, malum her yeni Opel gibi Insignia da kalkış hızlarında gaz tepkilerine gücüne oranla gecikmeli tepki veriyor.

Güç artışı için de Race Chip Ultimate almıştım ama henüz taktırmadım.
            2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tolga Karaca
              Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Bende otomatik 170Hp Insignia ma Sprint Booster takmıştım, malum her yeni Opel gibi Insignia da kalkış hızlarında gaz tepkilerine gücüne oranla gecikmeli tepki veriyor.

Güç artışı için de Race Chip Ultimate almıştım ama henüz taktırmadım.
              Teşekkürler.. Sizede hayirli olsun..
              .
              Dediginiz gibi arac gücüne oranla gaz tepkilerine geç yanıt veriyor. Yoksa 170hp azımsanacak bir guc değil. Chipbox in etkisi olacak mı, ne kadar olacak onu merak ediyorum. Umarım verdigimiz ücrete değer.

Yorum

Chipbox uygulaması yalan oldu. Takılacak yeri bulamadık. Merkezi aradık onlarda bulamadı.
                .
                Bugün için opel servisinden randevu aldık bağlantı noktasını öğrenecez dediler ama ne arayan ne soran var.
                .
                Yarın ben arayacam. Sonuç yoksa ürün iadesi isteyecem.
                .
                Takılacak yer boost sensoru diye bir yermiş.. Bu sensörün yerini bilen var mı.
                .
                Araç 1.6 SIDI 170hp otomatik 2013 model

Yorum

Sensörlerin yeri çok ters. Biri motor servis kapağının üzerinde, ön cama yakın bir yerde, diğeride sol farın gerisinde ön tamponun iç kısmında br yerde.

Race Chip alıp kendim takamayınca firma yetkilileri arayıp "biz de ilk 170Hp lk Insignia da uygulama yapacakken yerleri bulmakta çok zorlandık" demişlerdi, hala daha taktırmadım takabilmek için aracı lifte almak gerekiyor.

Yorum

Sensörlerin yeri çok ters. Biri motor servis kapağının üzerinde, ön cama yakın bir yerde, diğeride sol farın gerisinde ön tamponun iç kısmında br yerde.

Race Chip alıp kendim takamayınca firma yetkilileri arayıp "biz de ilk 170Hp lk Insignia da uygulama yapacakken yerleri bulmakta çok zorlandık" demişlerdi, hala daha taktırmadım takabilmek için aracı lifte almak gerekiyor.
                    Teşekkürler Tolga Bey
                    .
                    Yerlerini biliyorsanız fotoğrafta işaretlemeniz mümkün mü?
                    .
                    http://www.hizliresimyukle.com/image/KNN

Yorum

Bana bir mail adresi verin bana gelen fotoyu size de atayım.

Yorum

Bana bir mail adresi verin bana gelen fotoyu size de atayım.
                        İlginize teşekkür ederim..
                        .

Yorum

Chipbox ile ilgili bugün geri dönüş olmayınca ben aradım.
                          .
                          Ürünün bağlantı kablosunun yeni motor( SIDI) nedeniyle değiştiğini; yeni kablonunda 2 haftaya kadar geleceğini söylediler.
                          .
                          bendeki üründe tek soket bağlantısı var. gelecek üründe iki soket bağlantısı varmış. muhtemelen Toga beyin tarif ettiği yerlere takılıyor.
                          .
                          Ürünü bağlamadan önce dyno verisi elimizde olsun diye ölçüm yaptık; araç 136hp çıktı. 3-5hp neysede, 34hp ne oldu bilmiyorum.
                          .
                          2 ölçüm yaptık birinde 132 yada 126hp( net hatırlamıyorum ) diğerinde 136hp çıktı. Şaşırdım kaldım. yüksek ihtimal ölçüm hatalı.
                          .
                          box tan sonra yine deneyecez. bakalım kaç çıkacak.
                          .
                          dyno verilerinin fotoğrafınıda atarım. anlayan varsa yorumlarsa sevinirim.
                          .
                          ölçüm esnasında araba 260 gördü sonra kesiciye girdi.

Yorum

Türkiye de hassas dyno ölçümü yapan yerlerin sayısı az diye biliyorum. Ben bu konuda önerildiği için İzmir de ölçüm yaptırmıştım, 140Hp lik Astra aracım 141Hp çıkmıştı.

Yorum

Türkiye de hassas dyno ölçümü yapan yerlerin sayısı az diye biliyorum. Ben bu konuda önerildiği için İzmir de ölçüm yaptırmıştım, 140Hp lik Astra aracım 141Hp çıkmıştı.
                              biraz okudum; jantlar, sıcaklık, vites değişim oranı, nem vs. etkiliyormuş.
                              .
                              aksilik ya bizde en sıcak günde, 19'' jantla, otomatik vitese ölçüm yaptık. hepsi birleşince sonuçlar hatalık çıktı sanırım.
                              .
                              benden önce ekspertiz için getirilen bir araçta orjinalinde 80hp iken ölçümde 64hp çıktı. sanırım ölçüm sıkıntısı var.

Yorum

İşleniyor...
                              X