Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Harici lastik basınç ve sıcaklık sensörü taktım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Harici lastik basınç ve sıcaklık sensörü taktım

Merhaba arkadaşlar,

2012 model 1.4t ed.elegance stil paket aracımda lastik basınç sensörü olmaması kafama takılıyordu. Bundan önceki aracım 2006 model 407'de bu sistem mevcuttu.
    Aliexpress vb. sitelerden sübap kapağından sensörlü modelleri incelerken bulunduğum şehirde Steelmate marka TP-70 model sistemi buldum ve monte ettim.

Çakmaklığa ekran ve alıcı takılıyor ve küllük kapağıda kapanabiliyor. Sensörler dışardan elle sökülemiyor kilitli sistem mevcut. Kendi anahtarıyla ise hemen sökülebiliyor. Ekranda lastik basınçları bar cinsinden görünüyor. Düşük ,yüksek basınç , yüksek sıcaklık, hava kaçağı ve lastik patlak ikazları var.

Orjinal sistem için 4 adet jant içi sensör ve ara beyini ebay dan hesapladığımda bile fiyat çok yüksek geldiği için bu tip bir sistem aldım ve işimi gördü. Benzer bir konu göremediğim için sizlerle paylaşmak istedim. Aracında daha önceden bu tip veya benzer bir sistem kullanan var mı acaba ?

/// Resimler ///

Life begins @ 4000 RPM

Ynt: Harici lastik basınç ve sıcaklık sensörü taktım

Sanırım steelmate bu konudaki en iyi marka, ben de buldum ama pahalı geldi açıkçası, ben jant içi versiyonunu beğendim ama 150-200 dolar az değil. Benim baktığım sistemde basınç durumunu dvd/ekranda vs gösteriyor.
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Sen 119 dolara mı aldın?

Yorum

ne kadara mal oldu acaba birde sensörler dışarıdamı kalıyor?iyi günlerde kullanın

2010 1.6T 180 HP COSMO KARBON SİYAH DVD800+TURNPUSH+PRİNS LPG+KAPI KOLU+AYNA ALTI+VİTES ALTI+KAPI İÇLERİ+GÖSTERGE PANELİ+ARAÇ İÇİ LED AYDINLATMA

Yorum

Sensörler dışarıda kaldığı için biraz kaba duruyor, onun dışında güzel sistem.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
            Sen 119 dolara mı aldın?
            Hocam ben 265 liraya aldım 100 dolar yani.
            Life begins @ 4000 RPM

Yorum

Ben sübap kapağı dayandıramadım vaz geçtim kullanmaktan.Üzerinde klasik siyah plastikler var artık.Kilitli özel anahtarı var demişsiniz ama istanbulda sübabı yankeskiyle dibinden keserler.
              2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

Evet hırsızlara pek dayanabilecek bir sistem değil, aynısın jant içi versiyonları var, onda da jantı lastiği ayırmak lazım montaj için

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OkanB
                  Ben sübap kapağı dayandıramadım vaz geçtim kullanmaktan.Üzerinde klasik siyah plastikler var artık.Kilitli özel anahtarı var demişsiniz ama istanbulda sübabı yankeskiyle dibinden keserler.
                  Araba kapalı site içinde kaldığı için bende pek sorun olmuyor ama İstanbulda sıkıntı olabilir dışarda kalıyorsa.
                  Life begins @ 4000 RPM

Yorum

Bence kullanışlı ve faydalı. İyi düşünmüşsünüz...
                    Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drdilmen
                      Bence kullanışlı ve faydalı. İyi düşünmüşsünüz...
                      Özellik uzun yolda hızlarda arttığı için güvenlik adına düşündüm, herhangi bir sorun anında önceden uyarması faydalı olacaktır.
                      Life begins @ 4000 RPM

Yorum

Sensörü biraz küçük yapabilselermiş çok güzel ürün, ama kolay değil tabi ki

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                          Sensörü biraz küçük yapabilselermiş çok güzel ürün, ama kolay değil tabi ki
                          Janta çok yakından bakınca biraz büyük gibi gelse de bir iki adımdan bakınca belli bile olmuyor aslında. Aşağıda yakından çektiğim fotoğraf var.

Life begins @ 4000 RPM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ekalkici
                            Orjinal yazı sahibi: OkanB
                            Araba kapalı site içinde kaldığı için bende pek sorun olmuyor ama İstanbulda sıkıntı olabilir dışarda kalıyorsa.
                            Benim araçta site içinde kapalı otoparkta Biyerde bırakınca çalıyorlar sübap kapaklarınını.
                            2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

Çok kullanışlı. Ama benim sattığım düldülde metal kapak vardı. Onu bile çalmışlardı. Alan neresine tıpa yapacaksa...

Bunu herhalde oksijen kaynağı ile sökmeye yeltenebilirler...
                              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

İşleniyor...
                              X