Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jant değişiminde ofset ve bilezik etkisi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Jant değişiminde ofset ve bilezik etkisi

Herkese merhabalar,

Başka bir konu altında sormuştum ama gözden kaçtı ya da daha önce kısmen cevaplandığı için çok dikkat çekmedi sanırım.
    Makyajlı kasa cosmo aracımın jantlarını kış lastiklerine geçecek olmamı da bahane ederek değiştirmek istiyorum.
    Büyük ihtimal ile tercih edeceğim jantlar replika olacak(aman replikaya bulaşma diyenleri duyar gibi oluyorum ama sebep malum)
    Kafama takılan birkaç soru var,tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

1)Aracın orjinal jant çapı 18'x8.0.Genelde bizim araçlara, çok çeşit olması nedeniyle BMW jantları takılıyor ve bu jantlar genelde önler 8-8,5 arkalar 9-9.5 oluyor.Benim öğrenmek istediğim önler 8.0 arkalar 9.0 olsa jant uyumu,yol tutuş,konfor,frenaj ve yakıt anlamında bir sıkıntı yaşar mıyım?

2)Bizim araçların bilezik çapı 67,1 BMW jantlarının ise 72,6.Uygun bir bilezik ile güvenlik ve balans açısından sıkıntı olmadan kullanabilir miyim?Plastik,aleminyum ya da çelik hangisi kullanmalıyım?(Beni bu kadar önemli olduğu yazılıp çizilen bir parçanın plastik olması pek tatmin etmiyor)

3)Araç su mavisi renginde ve üstündeki kromajlar şık duruyor.Alpina jantlar hem içini dolu göstermesi hem de parlaklığı ile güzel bir kombinasyon oluşturur diye düşünüyorum(forumda bir arkadaşın siyah aracında her ne kadar 20' olsa da çok güzel durmuştu),ne dersiniz?Tsk.

Ynt: Jant değişiminde ofset ve bilezik etkisi

İşin teknik kısmına gömüldüğünüzü görüyorum. Benim de aracım makyajlı su mavisi ve ben de yakın zamanda kış için lastik-jant araştırması içindeydim. Garanti yüzünden replikaya bulaşmadım ve orijinal 17" temiz çıkma aldım. Lastik olarak da Petlas seçtim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Merhaba, 20 inç alpina jantların aracınızda çok şık duracağını ve ayrı bi hava katıcağına eminim, sorularınıza gelirsek, 8-9 yada 8,5-9,5 olarak istediğiniz bmw jantını kullanabilirsiniz, arklalar çok az geniş olcak, kullanımda çok fark olmayacaktır, bilezik ise kesinlikle metal olmalıdır, plastikler zamanla yumuşayıp balans ve titreme yapmakta...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
        İşin teknik kısmına gömüldüğünüzü görüyorum. Benim de aracım makyajlı su mavisi ve ben de yakın zamanda kış için lastik-jant araştırması içindeydim. Garanti yüzünden replikaya bulaşmadım ve orijinal 17" temiz çıkma aldım. Lastik olarak da Petlas seçtim.
        sadece kış lastiği takmak için jant değiştirmek isteseydim haklısınız bu kadar titiz davranmazdım ama amacım görsel olarak daha güzel bir jantı uzun süre kullanmak.
        Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09

Merhaba, 20 inç alpina jantların aracınızda çok şık duracağını ve ayrı bi hava katıcağına eminim, sorularınıza gelirsek, 8-9 yada 8,5-9,5 olarak istediğiniz bmw jantını kullanabilirsiniz, arklalar çok az geniş olcak, kullanımda çok fark olmayacaktır, bilezik ise kesinlikle metal olmalıdır, plastikler zamanla yumuşayıp balans ve titreme yapmakta...
        Bilgiler için tsk.Lastikleri değiştirmek istemediğim için sanırım aynı jantın 18' ini alacağım.Metal bilezik alacağım ya da yaptırabileceğim Avrupa yakasında bir yer tavsiyeniz varsa memnun olurum

Yorum

Maslak sanayide bi kaç tornacı var, bilezik konularında deneyimli hepsi, jant alacağınız yerinde bilezik yaptırdığı bi tornacısı vardır...

Yorum

Ne yaptiniz hocam, alpinayi uyguladiniz mi araciniza?

Yorum

ben taktırdım hocam 245 45 18.. önler 8,5 arkalar 9,5 ofset.. jantları internetten aldım jantlarla gelen bilezikler ve bijon somunları uymadı taktırttığım lastikciden aldım uyanlarını..bilezikler plastik benim.
              görüntü ve uyumu gayet tatmin edici ama aracı indirmeniz gerekiyor..

Yorum

İşleniyor...
              X