Basitçe büyük jant daha fazla ağırlık demektir.Daha fazla kütle aynı hız ile düşünürsek daha fazla momentum getirir ve frenlemeniz zor olur diye düşünüyorum.
Bende 2500 km oldu replika kullanıyorum ve şimdilik bir sıkıntım yok.Lastikçi burda çok önemli bir faktör.Mesela benim lastiği takan usta bileziği kendisi ölçü alıp tornada yapıp getirdi taktı.
Diyarbakır'da hangi usta yaptı bilezik, ben de gideyim hemen
ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT
Arkadaşlar Frenleme olayı çok yönlü çalışan bir mekanızma sadece jantı büyültmek disklerinde büyümesi manasında değildir bence basitçe en önemli kriter aracın ağırlığı ve motor gücüdür buna göre jant ve disk seçiliyor diğerleri yolun açısı zemini ıslak yada kuru oluşu sadece frenlemeyi uzatıyor yada kısaltıyor ama ağırlık ve güç ise çok farklı bence çok güçlü bir araca ufak disk takarsanız ve limitlerde aracı kullanırsanız balata ve diskler sizi durduramaz
Bu yüzden modifiye yapılırken tek bir yönden birşeyleri güçlendirmek doğru değil geçmişte yazılımdan dolayı motor kıran arkadaşlar sonrasında yazılım ve motor içinide modifiye edince sorun kalmadı ve sonrasında frenleride modifiye etmek gerekti ve yaptılar ama bunları yaparken zamana yaydılar aslında hepsinin aynı anda yapılması lazım
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Hem ağırlık hem inertia yani eylemsizlik,atalet ile alakası var.Çap yani ağırlık büyükdükçe sizin yavaşlatmanız daha zor olacaktır.Dönme momentu fazlalaşacaktır çünkü.Aynı şekilde harekete geçirmeye karşı olan dirençte artacaktır.Bu 1" ten çok hissedilebilirmi sanmam ama etkisi olacağı kesin.
Jantı değiştirdiğinizde disk aynı balatalar aynı.Üzerine düşen kuvvette dağılmaz böylelikle.Taban genişliği ayrı konu.Jantı aynı tutarak bile bir miktar tabanı artırabilirsiniz.
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri
Basitçe büyük jant daha fazla ağırlık demektir.Daha fazla kütle aynı hız ile düşünürsek daha fazla momentum getirir ve frenlemeniz zor olur diye düşünüyorum.
Bende 2500 km oldu replika kullanıyorum ve şimdilik bir sıkıntım yok.Lastikçi burda çok önemli bir faktör.Mesela benim lastiği takan usta bileziği kendisi ölçü alıp tornada yapıp getirdi taktı.
Diyarbakır'da hangi usta yaptı bilezik, ben de gideyim hemen
Elazığ yolu üzerinde kısmet oto var petrol ofisi yanında.Bridgestone satıyorlar.
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
ağırlık hakkında söyledikleriniz konuyla alakalı kaynaklarda da yazmaktadır.Fakat birim alana uygulanan kuvvetin artması durumunda doğru orantılı olarak mukavemetinde artması gerekeceğinden jant ağırlaşması normal bence.Daha büyük fren sistemi ile sorun çözülebilir diye düşünüyorum.
bu arada replika jant kullandığınız için sizi kınıyorum replika jantların zararları bence başlı başına bir konu olabilir .
not:yazdıklarım tavsiye niteliğinde değildir.forum kurulları düşünülerek yazılmıştır. ayrıca bir büyüğümüz ''replika'' yazdığımızı görse çok kızardı
https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
ağırlık hakkında söyledikleriniz konuyla alakalı kaynaklarda da yazmaktadır.Fakat birim alana uygulanan kuvvetin artması durumunda doğru orantılı olarak mukavemetinde artması gerekeceğinden jant ağırlaşması normal bence.Daha büyük fren sistemi ile sorun çözülebilir diye düşünüyorum.
bu arada replika jant kullandığınız için sizi kınıyorum replika jantların zararları bence başlı başına bir konu olabilir .
not:yazdıklarım tavsiye niteliğinde değildir.forum kurulları düşünülerek yazılmıştır. ayrıca bir büyüğümüz ''replika'' yazdığımızı görse çok kızardı
Konu jant çapının etkisi olduğundan dolayı yazmıştım ben.Fren sisteminin değişmesi ayrı mevzu.Spor arabalarda büyük jantlarda nerdeyse jantı dolduran disklerde bunu gösteriyor zaten.
Şimdiye kadar hep aracın üzerinde ne jant geldiyse onu kullandım.Şimdi de orjinalden yanaydım ama opc 19 veya 18 gri bulamadım.Mecburi oldu biraz.
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
Hem ağırlık hem inertia yani eylemsizlik,atalet ile alakası var.Çap yani ağırlık büyükdükçe sizin yavaşlatmanız daha zor olacaktır.Dönme momentu fazlalaşacaktır çünkü.Aynı şekilde harekete geçirmeye karşı olan dirençte artacaktır.Bu 1" ten çok hissedilebilirmi sanmam ama etkisi olacağı kesin.
Jantı değiştirdiğinizde disk aynı balatalar aynı.Üzerine düşen kuvvette dağılmaz böylelikle.Taban genişliği ayrı konu.Jantı aynı tutarak bile bir miktar tabanı artırabilirsiniz.
- '' çap yani ağırlık büyüdükçe '' demişsiniz.
Size katılmıyorum.Sıvı kilo ile satılmaz.çap çaptır.Ağırlık ağırlıktır.aralarında mantıksal olarak doğru orantı var mıdır ? bence de vardır.niçin değişik ebatlarda jant üretilmektedir ? niçin küçük motorlu araçlara küçük ebatlı,büyük motorlu (ağır araçlara) büyük ebatlı jant takılmaktadır ? jant ağırlığının tabi ki frenlemeye olumsuz etkisi vardır.fakat olumsuzluklar mekanik çözümlerle giderilerek daha olumlu sonuçlara çevrilebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg
''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı
- '' çap yani ağırlık büyüdükçe '' demişsiniz.
Size katılmıyorum.Sıvı kilo ile satılmaz.çap çaptır.Ağırlık ağırlıktır.aralarında mantıksal olarak doğru orantı var mıdır ? bence de vardır.niçin değişik ebatlarda jant üretilmektedir ? niçin küçük motorlu araçlara küçük ebatlı,büyük motorlu (ağır araçlara) büyük ebatlı jant takılmaktadır ? jant ağırlığının tabi ki frenlemeye olumsuz etkisi vardır.fakat olumsuzluklar mekanik çözümlerle giderilerek daha olumlu sonuçlara çevrilebilir.
Doğrudur farklı bişey söylemiyoruz zaten.Büyük jant karşıtı olduğumda çıkmasın sadece etkilerini tartışıyoruz.
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
Yorum