Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 turbo Insıgnıa chip tuning

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 turbo Insıgnıa chip tuning

Herkese merhaba değerli forum üyeleri.

Sonunda bende aracıma yazılım yaptırmayı düşünenlerdenim.Forumdan volkan abime ve emre arkadaşıma bazı konularda danıştım fikirlerini aldım sizlerinde fikirlerinizi almak isterim.

Aracım daha 3500km de arabayı sürekli kullanamıyoruz ailemizin 2.aracı olduğu için.Aslında performansından memnunum ama kendime neden daha iyisi olmasın daha iyi 0-100 degerleri olmasın viteslerde daha iyi toparlamasın diye soruyorum aracıma yazılım yaptırmak istiyorum bu konuda pasaoglu tunıng Bekir Bey ve Megachips Mehmet Gazihan ın bu konularda usta olduğunu duydum. Benim istediğim aracımın alt devirleri canlansın kalkıştaki hantallık gitsin ve düzde gidişi daha iyi olsun.Bu yaptıracağım yazılım işlemi aracıma uzun vadede bir sorun verirmi , yakıt tüketimini nasıl etkiler.Allah izin verirse uzun seneler aracı kullanıcağız ilerde başımza bir masraf açarmı yılda yaklaşık 5000km yapıyoruz ve uzun seneler aracımı kullanmayı düşünüyorum.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Ynt: 1.4 turbo Insıgnıa chip tuning

Daha önce bu tür konular açıldı ve gerekli yorumlar yapıldı özetlersek birincisi chip ile istedikleriniz oluyor burası çok güzel uzun vadede sorun çıkarırmı evet çıkarır şöyle düşünün motorun ömrünün 500.000 km olsun normal kullanım için chipten sonra bu değer yaklaşık %30 düşer ha o zamana kadar zaten ben aracımı satarım diyorsanızda o size kalmış

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Daha önce bu tür konular açıldı ve gerekli yorumlar yapıldı özetlersek birincisi chip ile istedikleriniz oluyor burası çok güzel uzun vadede sorun çıkarırmı evet çıkarır şöyle düşünün motorun ömrünün 500.000 km olsun normal kullanım için chipten sonra bu değer yaklaşık %30 düşer ha o zamana kadar zaten ben aracımı satarım diyorsanızda o size kalmış
      Teşekkür ederim Fatih abi zaten ben bu arabayla 100.000km bile yapmam cok uzun bir süre benim için eğer dediğiniz gibi %30 u azalırsa ömrünün sorun değil zaten satıcağım zamanda orjinal haline çevirir öyle satışını yaparım .

Yorum

Pasaoglunda yaptirdim ben...stock 1.4 ile ufak bir deneme oldu...direk uzayip gittim...alt devirler vs harika
        2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
        yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

Yaptirin gitsinnn bir sikinti olmazzz
          Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
          [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Aracıma bugün Odak Dynamics de Sprintbooster uyguladım yazılım olayından suan için vazgeçtim bazı sebepler nedeniyle sprintboosterin etkisi baya bir hissedildi araçta gaza basınca direk tepki vermesi gerçekten hoş herkese teşekkür ederim

Yorum

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.
              Bu sprintbooster veya pedalbox'ı ben de düşünüyorum. Ancak çekincem şu: malum ilk kalkış anında gaza bastığımız anın aktarma organlarının neredeyse en zorlandığı an olduğunu düşünüyorum. Hal böyleyken, atıyorum aktarma organındaki herhangi bir parçaya 5kg'lik kuvvet uygulanıyor ise, uygulamadan sonra daha fazla misal 10kg kuvvet uygulanmalı ki ilk kalkıştaki o serilik yakalansın. Yani demek istediğim bu uygulamadan sonra aktarma organları -özellikle baskı balata- daha çabuk yıpranır ya da problem çıkartır mı?
              2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Sprintbooster'i 'flexride' donanımlı araçtaki 'sport ' modu gibi düşünün. Sport modunda aynı araba, aynı motor, ama gaz tepkileri farklı. Motorun gaz tepkileri hızlanıyor ve yarım otomatik şanzıman vites değiştirme devir aralıkları yükseliyor. Ben kullanmadım, ama forumda bu aleti kullanan çok kişi var, bugüne kadar da şikayeti olanı hiç işitmedim.

Yorum

Zaten sürekli açık kullanmak pek mantıkli değil şehir içi dur kalk trafikte.Gerektiğinde yada keyif amaçlı kullanılacak bir alet bana göre.
                  2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OkanB
                    Zaten sürekli açık kullanmak pek mantıkli değil şehir içi dur kalk trafikte.Gerektiğinde yada keyif amaçlı kullanılacak bir alet bana göre.
                    Ben kullanmadım,kullanan arkadaşlar , kapatıldığı zaman aracın sanki hiç yürümek istemediğini
                    söylüyorlar. Yani, eski halinden daha durgun oluyormuş, nasıl bir hisdir bilmiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: _emre26_
                      Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.
                      Bu sprintbooster veya pedalbox'ı ben de düşünüyorum. Ancak çekincem şu: malum ilk kalkış anında gaza bastığımız anın aktarma organlarının neredeyse en zorlandığı an olduğunu düşünüyorum. Hal böyleyken, atıyorum aktarma organındaki herhangi bir parçaya 5kg'lik kuvvet uygulanıyor ise, uygulamadan sonra daha fazla misal 10kg kuvvet uygulanmalı ki ilk kalkıştaki o serilik yakalansın. Yani demek istediğim bu uygulamadan sonra aktarma organları -özellikle baskı balata- daha çabuk yıpranır ya da problem çıkartır mı?
                      Aracı sürekli patinaja düşürerek kaldırmazsanız ve normal kalkış yaptıgınız gibi kalkarsanız sürekli gerçekten bir zararı olacagını düşünmüyorum.Eskiden araçlarda gaz teli vardı gaza basınca direk tepki gelir giderdi o zamanın araçları bile bu yüklenmeleri kaldırıyorsa bugünün araçlarının sıkıntı çıkaracgını sanmam.Gerçekten keyifli bir alet o bgleri hissediyorsunuz 1.2 vites gerçekten çok iyi oluyor 1.4T larda diğer araçları bilemiyorum tabi ama bende ciddi etki yarattı chip tuningden daha az zarar verir diye düşünüyorum araca belkide hiç vermez bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar zaten sorularınızı yanıtlayacaktır.Bence aracı daha rahat kaldırarak debriyajın omrunu dahı uzatabilir çünki normal durumda daha zorlanıyor kalkarken Bir nevi flex şasideki sport moddaki gibi oluyor gaz tepkileriniz veya alfadaki dna gibi veya bmw deki sport+ nodu gibi diyebilirim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                        Ben kullanmadım,kullanan arkadaşlar , kapatıldığı zaman aracın sanki hiç yürümek istemediğini
                        söylüyorlar. Yani, eski halinden daha durgun oluyormuş, nasıl bir hisdir bilmiyorum
                        Şaman abi gerçekten çok farkediyor araç direk gitmek istiyor eski hal
                        Nden toparlaması çok daha iyi oluyor

Yorum

Ben trafikte sürekli yeşil modda kullanıyorum taktırdığımdan beri gayet yeterli bir seviye kırmızıya hiç gerek yok

Yorum

Arkadaşlar hepinize zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Gerçekten kafama yatmaya başladı. Peki yakıt sarfiyatında ne gibi değişiklik gözlemlediniz? Bir de önceki paylaşımlardan birinde Volkan Abinin "tamamen kapalıyken sprınt boster çok hantal hissettirmesinin sebebide orjınal gaz tepkimesinden dahada aşağıya çekiyorlar tepkimeyi bu sefer aralarında dağlar gibi fark çıkıyor açık kapalı arasında" gibi bir tespiti olmuş. Bu konuda kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
                            2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Vallahi daha yeni taktırdım 50-60km kadar kullanabildim arabayı pek birşey diyemem ama artık gaza parmak ucunuzla dokundugunuz için anlık tüketimlerin sankı eskıye nazaran daha düşük oldu

Yorum

İşleniyor...
                              X