Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jant boyama hakkında

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Jant boyama hakkında

Selamlar. Mat siyah jantlar hoşuma gidiyor. Bugün 320'de gördüm (siyah araç) güzel duruyordu.
    Benim araç siyah, üzerinde cosmo 18 jant var. Bunu siyaha boyatmak değişik bir görüntü sağlar mı yoksa bu hali daha mı güzel sizce. Siyaha boyatıp kenarına da ince kırmızı şerit düşünüyorum. (Araçta Sport Tourer)

Birde sponsor odak dinamik'te OPC jantları gördüm. Siyah iki çeşit biri 1000 diğeri 1300 TL. Bijon aralığını anlamadım ne oluyor acaba, artı bu fiyatlardan site ahalisine + indirim de oluyor mu?
    Boyama ne kadardır bilemiyorum ama yeni alıp eskisini satarak fiyat boyamaya denk gelir mi diye düşünerek bu ikinci tercihi düşündüm. Yoksa fazladan para harcamak istemiyorum.
    2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Ynt: Jant boyama hakkında

boyama 500 tl civarı tutar. ayrıca mat degılde pıano black tavsıyemdır.

Yorum

OPC takım (takım 4 adet oluyor diye umuyorum) 1000 lira alala
      Peki boyamanın herhangi bir dezavantajı falan var mıdır acaba?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
        OPC takım (takım 4 adet oluyor diye umuyorum) 1000 lira alala
        Peki boyamanın herhangi bir dezavantajı falan var mıdır acaba?
        dez avatajı neden olsunkı. daha ucuzada boya yapanlar var. fakat randımanlı degıl. kısa surede atıyo.

Yorum

Boyayla filan uğraşmayın plasti dip yaptırın ..

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Konuyu şimdi gördüm, Odak Dynamics'te bahsi geçen jant sizin araca uygun olanı takımı 990 TL.
            InsigniaTEAM

Yorum

Plasti dipi daha once duydum ama , dayanikliligi nedir bilen var mi ya da marka onerisi olan ??

Yorum

Doğru mudur bilmiyorum ama bizim burada yapan çocuk "lastiği çıkarıp takarken sıkıntı olabilir" demişti.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denz
                  Doğru mudur bilmiyorum ama bizim burada yapan çocuk "lastiği çıkarıp takarken sıkıntı olabilir" demişti.
                  Plasti-dip gördüğüm kadarıyla kalın latex kaplama...Dolayısıyla darbelerde yırtılma ve peşinden soyulma yapıyor..
                  Eğer imkanınız var ise kendiniz boyayın..Tüm malzemeler dahil 100 TL ye çıkartırsınız..Ben şu anda bu işlemi yapıyorum..Yeni aldığım jantları sanayiden aldığım sprey boyalarla boyayacağım..Çizik giderme ve Zımpara işi bitti..Boyayı atmak için güzel hava bekliyorum..
                  2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Jantlari boyamayi bende dusunuyorum.kendim yapmayi dusunuyorum hem 250-300 tl vermek yerine 50-100 arasina halletmek hemde ugrasmak istiyorum kendim biseyler yapmak istiyorum ama acaba batirirmiyim diyede tereddutlerim var bitirince asamalari paylasirmisiniz acaba butun forum olarak yararlansak
                    2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ygtylmz
                      Jantlari boyamayi bende dusunuyorum.kendim yapmayi dusunuyorum hem 250-300 tl vermek yerine 50-100 arasina halletmek hemde ugrasmak istiyorum kendim biseyler yapmak istiyorum ama acaba batirirmiyim diyede tereddutlerim var bitirince asamalari paylasirmisiniz acaba butun forum olarak yararlansak
                      Eğer yeterli vaktiniz ve mekanınız varsa bence herkesin yapabileceği bir uygulama..
                      Gerekli malzemeler 80-800 grid arası zımparalar..(jantınızın boya durumuna göre farklılık gösterebilir) , polyester macun ve spatula ,mumlu bez , 1 sprey astar boya , 2 sprey oto boyası ,2 sprey akrilik vernik..Bostancı Sanayide Töre boyadan temin ettim..Oto boyasını istediğiniz renge göre spreye doldurup veriyorlar..

Benim kışlık jantlarımda boya çizikleri vardı..Macuna bile gerek kalmadan su zımparası ile çizikler geçti..Boya bitince resimleri yayımlarım..
                      Youtube da bu konuda çok sayıda uygulama videosu mevcut..Sonucu ben de merakla bekliyorum..
                      2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Bilginiz olsun, bazı jantlar boya ve verniğe ek olarak özel uygulamalardan geçmiş olabiliyor. Eğer jantınızın üzerinde böyle bir uygulama varsa, kendi yapacağınız çalışma ile jantın orijinal görüntüsünü bire bir elde edemeyebilirsiniz, hâttâ boyacı bile fabrikasyon uygulama ile aynı sonucu elde edemeyebilir.

Örnek olarak benim aracımdaki jantları gösterebilirim. Ronal firmasının İspanya'da GM için ürettiği orijinal Opel 17" beş kollu yıldız jantların üzerinde eloksal benzeri bir son kat uygulama mevcut. Standart jant boyasının içindeki metal partikülleri bu son kat uygulama sayesinde görünmez hale gelmiş ve klasik gümüş rengi olmasına rağmen ondan çok daha parlak ve pürüzsüz bir yüzey bir elde edilmiş, ayrıca farklı açılardan bakıldığında ışığı farklı renk tonlarında yansıtıyor.

Ben jantlarımdaki ufak hasarlar nedeniyle fikir almak için boyacıya gidip sorduğumda "eğer bire bir orijinali gibi istiyorsan zor, bu kadar pürüzsüz görünmez" demişti.

Yorum

İşleniyor...
                        X