Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sadece tasarruf amaçlı chip yada box ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sadece tasarruf amaçlı chip yada box ?

Merhaba arkadaşlar, hali hazırda sahip olduğum 2012 model 23.000 km'de 2.0 CDTI 130 Hp aracımla pompa ölçümü olarak 6.6-6.7 litre civarlarında şehiriçi tüketimim oluyor, bu tüketim esnasında ortalama hızım son 1500 km 'lik ölçümde 44km/s .

Bu bilgiler ışığında aslında müsrif bir araç olmasa da acaba daha aşağıya bu değerleri çekebilir miyim diye düşünüyorum.

Sitemizi incelediğimde box uygulamalarından ziyade chip uygulaması daha tercih görüyor, hatta bazı kullanıcılarımız önce box ardından chip uygulaması yapmış ve bundan memnuniyet dile getirmiş, ancak şunu da görüyorum ki uygulamaların %99'u performans odaklı değerlendirmeler.

Kendinizi benim yerime koyarsanız, tek amaç tasarruf ve araca bir zarar vermemek olarak düşünüldüğünde Türkiye satış fiyatı 180 euro ( yurtdışı 130 euro ) olan baz model Race Chip box mı almalıyım yoksa 1000 tl civarlarında seyreden ( daha iyi fiyat, daha güvenilir uygulamacı tavsiyeleri kabulümdür ) chip mi tercihim olmalıdır ?

Şimdiden cevaplarınıza teşekkürler

Ynt: Sadece tasarruf amaçlı chip yada box ?

İçinize hangisi siniyorsa onu yapmalısınız bence Yazılımdan sonra motorunuzun rahat olacağı ve yakıtta düşmeye gideceği kesin.Tabi kullanım tarzınızı değiştirmezseniz
    1.3 CDTI 115 hp 270nm Astra J Sport Beyaz

Yorum

kesinlikle chip derim ama oda sakin kullanımda 1 lt olur olmaz ama performans kesin artar
      Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
      [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

önce bursa da daha sonra ankara da chip yaptırmış birisi olarak şunu söyleyebilirim, eğer gaza basış şekliniz değişmez ise chip uygulandıktan sonra çok güzel tasarruf yapabiliyorsunuz.
        adapazarından bursa ya, yaklaşık 300 km yol yaptım. çeyrek depodan daha az yakarak. ortalamasını tam tutmadım açıkçası ama 5 litrenin kesinlikle altında. ortalama olarak 100-110 km hız ile geldim, arada gaza gelip 3-5 çapulcunun da ağzının payını verdim üstelik. 230-240 gibi süratlerede çıktım.

Yorum

Cevaplarınız için teşekkürler

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
          kesinlikle chip derim ama oda sakin kullanımda 1 lt olur olmaz ama performans kesin artar
          Emre bey sizin konularınızda sanırım box'tan chip'e dönüş okumuştum, siz box kullandığınız dönemde tasarruflu kullanmaya çalıştığınızda bir sonuç aldınız mı ?

Bir de box'ın bir zararını gördünüz mü ? sadece tasarruf odaklı kullanım amaçladığımı tekrar belirteyim, arkadaşların söylediği gibi gaza basış şeklimde bir değişiklik olmayacak.

Yorum

valla bana box kimse anlatmasın pskolojik olarak 40 hp aldım sanıyordum ama dyno bagladıgımda 7 hp almışım chip iyidir box olumlu tarafı aldıgım fiyata satmam oldu ihihi
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
              valla bana box kimse anlatmasın pskolojik olarak 40 hp aldım sanıyordum ama dyno bagladıgımda 7 hp almışım chip iyidir box olumlu tarafı aldıgım fiyata satmam oldu ihihi
              Yaranı deşmek istemem ama bende amaç değil 27, 17, 7 , 1 beygir bile peşinde değilim... aynı motor gücünde kalsa o bile yeter , tek amacım tasarruf... bunu sağlar mı acaba ?

Yorum

Box la perf da tasarruf da olmaz. Box büyük kandırmaca bence. Üstelik dizellerde enjektörlere zarar verme durumu da var. MEsela sırf bu yüzden TDI motorlarda box artık kullanılmıyor. ABT nin Tr'de VW in garantili tuning firmalığını bırakması da bu yüzden.

Tasarruf istiyorsanız chip yapacaksınız. Üstelik sadece tüketimin düşmesine yönelik bir chip yaptırmanız da mümkün.

Gelelim ne kadar fark eder konusuna? Ben hiç sadece tüketime yönelik chip yaptırmadığımdan bilmiyorum. ama Astra CDTI varken perf için chip yaptırmıştım. CDTI olmasına rağmen az yaksın diye orjinal halinde neredeyse hiç gazlamazdım. Bu şekilde 5.4lt liik bir ortalamam vardı. Chip den sonra yeri geldi sakin yeri geldi sıkıştırarak kullanmama rağmen tüketimim 5.2lt ye düşmüştü. Tabii 0.2 lt lik bir düşüş az görünebilir ama benim amacım perf almak olduğundan chip den çok memnun kalmıştım. Belki tüketime yönelik uygulamalrda daha fazla tasarruf sağlanabilir.

ama BOX'a kesinlikle hayır derim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking
                  Box la perf da tasarruf da olmaz. Box büyük kandırmaca bence. Üstelik dizellerde enjektörlere zarar verme durumu da var. MEsela sırf bu yüzden TDI motorlarda box artık kullanılmıyor. ABT nin Tr'de VW in garantili tuning firmalığını bırakması da bu yüzden.

Tasarruf istiyorsanız chip yapacaksınız. Üstelik sadece tüketimin düşmesine yönelik bir chip yaptırmanız da mümkün.

Gelelim ne kadar fark eder konusuna? Ben hiç sadece tüketime yönelik chip yaptırmadığımdan bilmiyorum. ama Astra CDTI varken perf için chip yaptırmıştım. CDTI olmasına rağmen az yaksın diye orjinal halinde neredeyse hiç gazlamazdım. Bu şekilde 5.4lt liik bir ortalamam vardı. Chip den sonra yeri geldi sakin yeri geldi sıkıştırarak kullanmama rağmen tüketimim 5.2lt ye düşmüştü. Tabii 0.2 lt lik bir düşüş az görünebilir ama benim amacım perf almak olduğundan chip den çok memnun kalmıştım. Belki tüketime yönelik uygulamalrda daha fazla tasarruf sağlanabilir.

ama BOX'a kesinlikle hayır derim.

teşekkür ederim, gayet aydınlatıcı oldu... box'tan kesinlikle vazgeçtim.

peki İstanbulda site sakinlerimizin bana tavsiye edebileceği, belkide sitemize özel fiyat sunabilecek / sunan chip tuning firması iletişim bilgisi var mı?

Yorum

Arkadaşlar chip uygulaması yapmaya karar verdim, sitemizi tanıyan, araçlarımıza aşina, uygun fiyat verebilecek, tanıdığınız bir veya birkaç tuning firmasını yazabilirseniz sevinirim.

Yorum

Maslakta

Barbors PsChipTuning
                      Bekir Paşaoğlu tunningin

Yardımcı olurlar size

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Teşekkür ederim Fatih bey

Yorum

Geçen cuma uzun süredir aracıma yaptırmak istediğim yazılım işlemi için maslak paşaoğlu tuning'e gittim, malesef benim araç için yazılım halen çıkmamış, beyin açılmadan hangi chip olduğu anlaşılamıyordu, neyse o tarafta işim vardı zaten 1-2 saatim gitti ama aşşağıdaki güzelliği yakından inceleme fırsatım oldu, 1966 model porsche, tamı tamına 80 beygir , arka tekerlekler içe dönük yüksek süratlerde yol tutuş artsın diye, tarihle yan yana olmak güzel bir duygu

Yorum

Yerimize uğrarsanız Odak Dynamics Diesel Box bağlayıp teste çıkalım, satın almadan kullanıp test edin.
                            Aracınız 2010-2011 olsaydı yazılım yapardık, 2012'lere henüz yapılamıyor maalesef.
                            http://www.superchips.co.uk/curves/I...Ti%20130PS.pdf

Yorum

Mesajı geç gördüm, en kısa zamanda uğramaya çalışacağım.

Yorum

İşleniyor...
                              X