Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insignia 1.4 T chip tunning mevzusu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: insignia 1.4 T chip tunning mevzusu

Aynen, konu ve bilgiler için teşekkürler.

Paşaoğlu İzmir'de de varmış sanırım. Bu uygulama için illerdeki servisleri arasında tecrübe düzeyi farklı olabilir mi.
    2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: volkan
      Bujıleri areşlemeyi yetiştirebilsin diye değiştiriyoruz ilk motoru kırdığımda iridyıum buji kullanmıyordum ateşleme yetişmedi bujimin ucu kırılıp pistonun sekmanını kırmıştı , yazılımı özel indirim yaptırırım 650 tl ye hallederiz egzoz ihtiyacın yok ama buji kesin al filtrede olur yada olmaz çok aşırı ihtiyaç değil yazın daha iyi ama
      hocam peki bugün bir arkadaşa (arabadan anlar) bu fikrimi söyledim..
      güzel olur ama radyatörü nasıl besliycen, yakarsın sonra dedi.. nasıl yani dedim, araba eskisine göre daha fazla ısınacak intercooler gerekebilir dedi.
      açıkcası bana da mantıklı geldi.. neticede fazla bir enerji üretiyoruz bu da elbet bir yerden gelecek..( enerjinin korunumu yasası)..
      forumda baktım bir bundan bahsedilmemiş.. buji filtre egzos hep..
      sence soğutma için bir ekstraya gerek var mı hocam?
      intercooler denen zamazingo da ucuz birşey değil neticede.. yazın yol kenarında kaput açmayalım sonra
      arabamı seviyorum..

Yorum

Arabadan anlar dediğiniz arkadaş at arabasından anlıyormuş anlaşılan ... Radyotörü beslemek ne demek radyotör motor suyunu soğutan bir parçadır suyu soğutur okadar intercoler sa zaten arabada var yeni nesil turbo araçların hepsinde vardır ,ilk turbolu araçlar hariç 20 , 30 seneki turbolulardan bahsediyorum intercolerın amacıda turbonun ürettiği havayı döndürür soğutur motora yollar amacı havayı soğutmaktır size anlattığım şeylerden başka bir şey yaptırmaya gerek yok...

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

sn.secco

intercooler ın amacı hava-yakıt karışımındaki hava yı soğutmaktır. Hava ne kadar soğuk olursa birim hacimdeki hava molekül sayısı artar ve verim yükselir. Yani intercooler alacağınız verimi artırmaya yarar. Sizin bahsettiğiniz güçler zaten soft tabir edilen birinci basamak artış. Bunun için mevcut olan intercooler yeterli soğutmayı rahatlıkla sağlayacaktır. Bunun üstüne intercooler modifiyesi olmadan çıkmak isteseniz yine radyatörden alakasız olarak istediğiniz verimi alamazsınız o kadar. Sn.volkan ın anlattığı ve bizzat tecrübeleri gibi gerçekten bilenlerin tavsiyeleri ile yol almak daha sağlıklı olacaktır.

Yorum

Volkan abi maşallahın var !!!!!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
              Volkan abi maşallahın var !!!!!
              sağol Yusuf kardeşim önemli olan modifiyeye merakı olan arkadaşlarımıza tecrubelerimizi paylaşmak birbirimize yardımcı olmak

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Bujıleri areşlemeyi yetiştirebilsin diye değiştiriyoruz ilk motoru kırdığımda iridyıum buji kullanmıyordum ateşleme yetişmedi bujimin ucu kırılıp pistonun sekmanını kırmıştı , yazılımı özel indirim yaptırırım 650 tl ye hallederiz egzoz ihtiyacın yok ama buji kesin al filtrede olur yada olmaz çok aşırı ihtiyaç değil yazın daha iyi ama
                peki hocam, ben bunu yaptırmaya kararlıyım.. filtre için yazın daha iyi demişsin.. bu filtre tam olarak ne yapar ki? varlığı yokluğu nerde hissedilir?
                bir de booster taktırsam araba sapıtır mı? şua na bile seri kullanımda devir kesici bayram ediyor, bu chip tunning sonrası daha da güçlenecek, gazı bu kadar seri verince ne yapar bilemedim..
                yusuf_25 kardeşim sen taktırmışsın sanırım, nasıl etkiliyor aracı? chip tunning ile aynı para az da değil neticede..

arabamı seviyorum..

Yorum

Selçuk bey merhaba ben booster dan çok memnunum kalkışlarda çok işe yarıyor özellikle şahsım adına konuşuyorum 3, vitesete bi harika
                  Bence taktırın booster
                  Ayrıca volkan abi gerçekten çok tecrübeli ve konuya hakim birisi size tavsiye ettiği şeyleri yapın başınız ağrımaz sağdan soldan duymalarla sakın iş yapmayın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: secco80
                    peki hocam, ben bunu yaptırmaya kararlıyım.. filtre için yazın daha iyi demişsin.. bu filtre tam olarak ne yapar ki? varlığı yokluğu nerde hissedilir?
                    bir de booster taktırsam araba sapıtır mı? şua na bile seri kullanımda devir kesici bayram ediyor, bu chip tunning sonrası daha da güçlenecek, gazı bu kadar seri verince ne yapar bilemedim..
                    yusuf_25 kardeşim sen taktırmışsın sanırım, nasıl etkiliyor aracı? chip tunning ile aynı para az da değil neticede..

selçuk kardeşim koton filtre standart kağıt filtreden havayı daha iyi geçirir yazın bu fark turbonun şişmesini önler .. Sana dediklerimi yaptır keyifle bin aracına sormak istediğin bir şey varsa 0532 5034044

Yorum

Orjinal yazı sahibi: secco80

selçuk kardeşim koton filtre standart kağıt filtreden havayı daha iyi geçirir yazın bu fark turbonun şişmesini önler .. Sana dediklerimi yaptır keyifle bin aracına sormak istediğin bir şey varsa 0532 5034044
                      eyvallah Volkan hocam.. gitmeden bir alo derim sana son kez.. sonra da randevu alırım.. ayın 20 sinde bir uzun yol yapıcam niyetim gitmeden yaptırmak..
                      kafamda emin olamadığım tek şey sprint booster.. iyi diyeni de kötü diyeni de çok..
                      şu chip tunning bir yapılsın duruma göre belki onu da taktırırım.. hala o konuda çok net değil kafam..
                      yusuf kardeşim çoluk çombalak sahibi adamım, kimseyle yarışa filan girmek istemem.. ama 1.4 araç biraz yavaş ivmeleniyor, yani görüntüsü kadar spor bir atak hali yok aracımızın..
                      ben biraz bunu beygirin ve daha da önemlisi torkun düşük olmasına bağladım.. bu sprint booster da bir şekilde işe yarıyordur ama bir tunning kadar ücreti olması biraz düşündürücü..
                      bunları okurken "değer ama" dediğini tahmin ediyorum.. neyse dediğim gibi tunning sonrası duruam göre bakıcam..
                      işin komiği çok yakıyor diye 1.6 almadık onu bunu taka taka 1.6dan fazla yaktırıcaz
                      neyse hepinize değerli yorum ve cevapları için teşekkür ederim.. bu konu ile alakası yok ama sizin de dikiz aynanız eski doğanlar gibi hafif oynuyor mu? giderken değil ama elimle tutup oynatınca bir boşluk var hafif.. forumda aradım bu konuda birşey bulamadım.. böyle mi seviyim arabayı garantisi duruyorken servise mi götürsem..
                      arabamı seviyorum..

Yorum

Yakın olsa bende düşünüyordum, size katılırdım. Ama yol, yoldan ziyade İstanbul gözümü korkutuyor
                        2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Aracınıza chip yaptırmayacak olsanınz kesin sprintbooster sizin için güzel olurdu ama chip zaten aracın torku ve beygiri ile oynuyor ve yükseltiyor sonuçta motor hacminiz ve şanzumanızın limitleri zorlanıyor eskisinden performans olarak daha iyi olacagı kesin hayırlı uğurlu olsun diyelim

Aynalarda bahsettiğiniz konuda bir problem daha çnce duymadık

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

artituning diye bir site var bi göz atın derim. daha önce bravom vardı 1.4 t-jet sultanbeylide yeri istanbuldaki arkadaşın memnun kalmıştım açıkçası dynoya sokmadım ama bariz artmıştı

Yorum

bende yaptırmayı düşünüyorum. birkaç tuning firmasıyla görğştüm içlerindem en iyi fiyatı ecufast bir firma verdi 400tl firma çalıştığı ve refarns verdiği firmalar tanıdımız markalar sizde bir göz atın derim

Yorum

bence fiyata fazla takılmayın bu chip işi güvenilir ellere bırakılmalı yoksa istenmedik sonuçlar doğurabilir
                                Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                                [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

İşleniyor...
                                X