Öncelikle nerhaba ben yeni katıldım aileye. Önceden seat leonum vardı 1.6 2007 model benzinli. 3 aydırda insignia 1.4 T kullanıyorum Genel olarak memnunum özellikle şehirlerarası daha rahat. Ama şehiriçi küçük viteslerde özellikle 3. viteste tork düşük geliyor.Gaza basınca araba hemen akselere olmuyor, bir kaç sn içinde ivmeleniyor. Ya da yokuş çıkarken 1. viteste iyi, 2. vitese atınca hafif bayılıyor toplaması zaman alıyor. Bu arada ilk kontrol 3000 km de dediler daha 1900 deyim servise uğramadım. Şİmdi sorum şu chiptuning yapılması zararlımıdır? Mesela; R...chip diye bir şey var, kendin monte ediyorsun çok basit, 170 bg ve 240 nm tork oluyor, satanların iddasına göre yakıtta düşüyor sakin kullanımda ve her arabanın zorlanacak %10 bir güvenlik marjı olduğu için sorun lmayacağını ve bu chipi çıkarınca tekrar fabrika ayarlarına dönüleceğini ve garantiden çıkmadığını idaa ediyorlar. Sizce bu Doğru mu? Ama genelde söylenen diğer chipler için ilk 2000-5000 km de problem yok sonrasında gaz kelebeği bozulabilir ya da başka sıkıntılar olur yönünde. Bu konuda deneyimli olanlar sizler ne
dersiniz?
dersiniz?
Yorum