Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Direksiyon V Kayışı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Direksiyon V Kayışı

Evet Arkadaşlar ;

Geçenlerde başımdan bir olay geçti paylaşmayı unuttum

Neyse gelelim konuya;

Ramazanın son günleri akşam vakti bizim canavarla trafikte keyiflli keyifli gidiyordum bir ara İstoçun karşında arıza şeridinde girdim 50-70 km hızla giderken birden aracın ön sağ tarafından pıtır pıtır sesler geldi Allah alaha dedim her halde asfalta bir şeyler dökülmüş dedim ve arıza şeridinden çıkmak istedim ama çıkmadım neyse sağ sol yaptım direksiyon taş gibi oldu hemen dörtlüleri yaktım ve hemen durdum ve aracı kapatıp tekrar açtım hiç arıza mesajı yok ama direksiyon hala sert hemen servisi aradım ve olayları anlattım kaputu açmamı ve direksiyon hidroliğini kontrol ettirdi baktım full dolu neyse o ara gözüme bir şey takıldı aracın kayışlarından biri yok dedim kayışın biri yok usta hemen motoru kapatmamı söyledi çünkü bizim araçlarda 2 tane V kayışı varmış biri motoru soğutuyormuş diğeride Hidrolik direksiyon içinmiş sonuç olarak güvenlik uyarılarını devreye soktum aracın 15-20 mt mesafeye fosfolu üçgeni koydu tam o sırada bir tane yeni bir jetta durdu ve yardım lazımmı diye sordu teşekkür ettim ama yaklaşımı çok hoşuma gitti bu arada bende kasko firmasını aradım çekici istedim iftar vakti çekiciyi beklerken birden Oktay yanımdan geçti ve durdu sağ olsun iftara az bir zaman vardı ve aracındaki soda ve bisküvilerden verdi Allah razı olsun çekici geldi ve araç servise gitti v kayışı takıldı sorun çözüldü

Kıssadan hisseye gelelim

Aracın Direksiyon v kayışının değişim süresi ile ilgili bir zorunlu km yokmuş yani siz aracınıza 60.000 km bakım yaptırsanız sıtandartında değişmiyormuş kolay kolay deforme olmuyormuş benim araçta 61.000 de bu olayı yaşadım 40-50 tl lik bir parça ama önemli bir parça düşünsenize yüksek hızlarda giderken koptuğunu hız yüksek olduğu için hemen anlaşılmayacaktı ama oto yoldan çıkış için yoncaların birine girdiğinizi düşünün direk bariyerler çünkü direksiyonu ben çok zor hareket ettirebildim araç çekiciye binerken 2 cm sol yapamadım desem yeridir

Buda Resmi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Ynt: Direksiyon V Kayışı

Abi geçmiş olsun.
    Motordaki yerini tam olarak çözemedim, ne tarafta kalıyor bu kayış. alala
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
      Abi geçmiş olsun.
      Kaputu açınca Sol tarafta kalıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
        Abi geçmiş olsun.
        Kaputu açınca Sol tarafta kalıyor
        teşekkür ederim kontrol edeceğim.
        ayrıca yıpranması vb anlaşılıyor mu?
        aracım yaklaşık 3 yaşında ve 34 bin gibi bir kmde. bakıma soktuğumda değiştirmek gerekir mi?
        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Fatih büyük geçmiş olsun, verilmiş sadakan varmış.
          Allah beterinden korusun.
          [IMG width=500]http://i1134.photobucket.com/albums/m615/nester54/IMG_5063-Kopya.jpg[/img]

[move][b]Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım edemez. PESTALOZZİ

Yorum

geçmiş olsun fatih abi, Allahtan başka bi yerde, makas atarken filan olmamiş !

Yorum

teşekkür ederim kontrol edeceğim.
              ayrıca yıpranması vb anlaşılıyor mu?
              aracım yaklaşık 3 yaşında ve 34 bin gibi bir kmde. bakıma soktuğumda değiştirmek gerekir mi?
              kayışı dışa büktüğünüzde bol sayıda çatlak görürsünüz. onun haricinde bir kontrol şekli varmı bilmiyorum.

Fatih abi kayış kopunca başka yerlere zarar vermemiş mi? geçmiş olsun Allah korumuş
              InsigniaTEAM

Yorum

Teşekkürler Arkadaşlar

Kayış başka bir yere zar vermemiş

Özellikle hızlı şöförlerimize duyrulur bakımlarda kontrol ettirin yada değiştirin

Yorum

Abi geçmiş olsun, ciddi bir arıza gerçekten. Bu direksiyon V kayışı diğer araçlarda bulunan birşey midir acaba? İlk kez duydum da
                  (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

çok geçmiş olsun abi allah beterinden korumuş

Yorum

Büyük geçmiş olsun...

Yorum

Büyük geçmiş olsun Fatih Abi... Yüce Mevlam beterinden korusun... bu arada aklıma takıldı: direksiyon sertleşince hiç çalışmıyor mu? Bildiğim kadarıyla hidrolikte sorunolsa dahi direksiyonun çalışması gerek...
                        MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Eger arac hareket halinde ise bir nebze hareket ediyor ama arac durduktan sonra hareket etmiyor

Yorum

Çok geçmiş olsun.
                            Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Cok gecmis olsun Fatih,Bende kontrol ettirecegim,ilk firsatta..
                              Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

İşleniyor...
                              X