Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 Cdti Yağ Bakım ve Şanzıman Yağı Değişimi Hk. (INSIGNIA HANGİ MARKA YAĞ SEVİYOR?)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.6 Cdti Yağ Bakım ve Şanzıman Yağı Değişimi Hk. (INSIGNIA HANGİ MARKA YAĞ SEVİYOR?)

Arkadaşlar Malumunuz 2015 ruhsat kayıtlı 2016 Model bir dizel araca sahibim. 65000km deyiz.

Yağ bakımı için artık kendi belirlediğim yağı kullanmak istiyor GM marka yağdan kaçmak istiyorum. Öncelikle Lütfen tamamen objektif olduğunuza inanarak sizden Motor Bakımı için yağ önerisi istemekle birlikte kaç LT almamı öneriyorsunuz, motora olan faydalarınıda ekleyerek, tecrübenizi paylaşarak bir bilgilendirme konusu olsun isterim.

Ayrıca ben şanzıman yağının değişmesinden yanayım, neden böyle düşündüğümü teknik anlamda başka konularda anlattım zaten.
    Şanzıman yağı değişimi içinde marka ve tecrübelerinizi bu konu altında rica edeceğim. Çünkü yorumlarınıza dayanarak yağları sipariş edeceğim.

KISACASI İNSİGNİA DİZEL, HANGİ MARKA YAĞIN TADINI SEVİYOR ?
    1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
    Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Merhaba Selçuk bey, ben 3 bakımdır Motul 5W30 kullanıyorum yanlış bilmiyorsam 5,50 litre civarında kullanmıştık yağ iyi ustamızda motul önerdi. Her 2 bakımda bir engine flush yaptırarak kullanmanızı öneririm. Tecrübelerime bakarak sessizliğini ve performansta bir nebze artış olduğunu öncelikli olarak söyleyebilirim. Fakat bu aralar adını çok duyduğum Liqui Moly Top Tec 4200 5W30 kullanmayı düşünüyorum diğer bakımda deneyerek tecrübelerimi size iletirim. Şanzıman yağını bende değiştirmek yanayım onuda Motul olarak seçmiştik.

Bu arada arabanızın maşallahı var Allah tekerinize taş değdirmesin Flexride tadını kullananlar bilir. Aynısının
    SHINY ROCK Metalik rengide bizim hanemizde, az bulunur keyfini çıkarın)

Yorum

Ben de Motul veya LiquiMoly'den o an hangisi daha uygunsa onu kullanıyorum.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Uzun süredir motul

Yorum

Hem motor hem de şanzıman için motul kullanıyorum.

Yorum

Motul
            2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Motül açık ara önde
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

İşleniyor...
              X