Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motordaki Islık Sesi Arızası

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motordaki Islık Sesi Arızası

Merhabalar,

Yaklaşık bir ay önce aldığı aracımın motorunda ıslık sesini anıran bir ses var. Bu sorun için bir ustaya gittim manifold da çatlak olabilir dedi. Fakat emin olmadığını turbodan da kaynaklanabilir dedi. Daha önce benzer sorun yaşayanlar var mı ? Varsa nasıl giderdiler yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Turboda balans olabilir. Turbodaki pervane teknik olalrak dogru mu adlandiriyorum bilmiyorum ama cok yuksek devirlerde donen bir parca ve eger durduktan sonra araci hemen stop ettirirseniz yaglama kesilecek ancak turbo nun icindeki bu pervane donmeye devam edecek ve yagsiz kalacak dolayisi ile zamanla sirtlarinda asinmalara neden olacaktir. Bu da balans sorununa yol acip donme sirasinda islik benzeri ses cikmasina neden olacaktir bildigim kadari ile. Eger boyle bir sikinti var ise turbo revizyonu yapiliyor diye biliyorum.
    O yuzden araci her calistirdiktan sonra hareket etmeden once turbonun yaglanmaya baslamasi icin 1-1.5 dk, her stop etmeden once de yaglama kesilmeden yine turbo milinin durmasini saglamak icin yine bi sure beklemek turbonun omrunu artiracaktir.
    2011 Sport Tourer 2.0 CDTI Cosmo

Yorum

Teşekkür ediyorum bilgilendirme için.
      Bugün araçı ustaya gösterdim, bu ses normal dedi ama içim çok rahatlamadı.

Yorum

İşleniyor...
      X