Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Jant / Lastik

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Jant / Lastik

Selam dostlar. Umarım yanlış bir başlık altında açmamışımdır konuyu

Benim aracımda 245/45-18 Lastik/Jant takılı. Ben bu jantlara 255/45-18 lastik takmak istiyorum. Arkadan bakıldığında lastiklerin daha dışarıda daha heybetli durması için arabamın. Fakat üzerindeki jantı değiştirmeden. Belki apaçi diyeceksiniz içinden... )

Bu dediğim lastik değişimi taban genişletme işi jant'ı değiştirmeden mümkün müdür?

Şimdiden teşekkürler...

Hocam "apaçi" demeyi düşündüm ama demiyorum haha

Şaka bir yana; 245 bile oldukça kalın bir ölçü iken, bunu 255 yapıp aracı dahaz fazla zorlayacaksınız; daha fazla tüketim, daha fazla gürültü elde edeceksiniz. Lastikleri hem bulmak daha zor olacak, hem daha pahalı olacak. Emin misiniz?

Yorum

))) galiba öyleyim..

Fazlasıyla yavaş kullanan biriyim zaten yakıt sorunu hiç çekmedim. Ses sorununun öyle çok olacağını sanmıyorum ama inanın buna değer diye düşünüyorum çoğu şeyin. Bir otomobilde en sinir bozucu şeydir benim fikrimde, lastiklerin davlumbaz ile şakülünde durmaması. Yani ben istiyorum ki davlumbaz çamurluk tarafından aşağıya doğru bir çubuk uzattıgımızda lastiklerde ona değecek durumda olması.

Ankaralılar bilir... Accent Era taksici ağbiler gibi değil tabiki spacerlı böyle 1 avuç dışarıdan olan lastiklerden kastetmiyorum. Ama Insignia gibi kıçı kocaman araçlarda tadında yapılırsa çok güzel olacağı kanaatindeyim.

Yorum

lastik.JPG

Teorik olarak sıkıntı yaratmayacaktır fakat üreticinin izin verdiği ölçülerde olmadığından ben olsam yanaşmazdım.
        Ekli Dosyalar
        Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Çok teşekkür ederim ilginize Mert Bey. Henüz karar verme aşamasındayım... Yorumlara göre şekillenecek kararım..

Yorum

lastiği 245'ten 255'e çıkarmak öyle beklediğiniz duruşu/genişliği sağlamayacak şimdiden söyleyeyim, jant değiştirmek istemiyorsanız tek çözümü spacer (flanş). Kaliteli iyi bir marka tercih ederseniz sıkıntı olmaz, ben dolar bu kadar uçmadan önce (yaklaşık 1,5 yıl önce) 4 spacer ve 20 bijonu 320 liraya almıştım. Şimdi de herhalde 450-500 lira falandır
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

1 cm beni tatmin edecek gibi duruyor ölçtüm biçtim 1 cm dışarı çıkıntı cok ideal duruyor kanımca. Spacer olayını bu araçta yapamadıklarını tek bir çözüm oldugunu onunda 1.500 tl gibi bir maliyetini olduğunu hemde tehlikeli oldugunu söylediler bana.

Yorum

Hocam Ankara'da iseniz Spacer işi ile uğraşan ve son derece kaliteli ürünler üreten bir arkadaşım bulunmakta. Genelde off-road tarzı araçlara çalışmakta fakat belki bizim araçlara da tasarım yapıyordur ya da rica etsem yapıp üretebilir. Bir fiyat sorgulaması yapayım isterseniz.
                Insignia Sport Line 1.6 CDTI 136 Hp AT6

Yorum

Spacer olayını ben de araştırdım bi ara ama balans yapıyormuş genelde soğudum o yüzden,Ankara da sipariş üzerine yapan firmalar var fiyatı da uygundu. Offsetli bir jant takımı almayı düşünüyorum arkalar 275 olacak şekilde. BBS CF 20 modeli.
                  İnsignia 1.6t 180hp cosmo

Yorum

iyi markalar balans sorunu yaratmıyor, bulabilirsem benim aldığım ürünün linkini atarım

Yorum

İşte bu marka https://www.sahibinden.com/ilan/yede...87375945/detay

Yorum

mert1411;

Bizim araçlara uygulayabilecek kimseyi bulamamıştım, ama size zahmet olmaz ise sorabilirseniz arkadaşınıza astronomik bir fiyat vermez ise kesinlikle yaptırırım. Yani apaçi işi dışa çıkık istemiyorum zaten yalnızca davlumbazın çamurluğun hizasında olsun içerde kalmasın yeter.

Yorum

Bizim forum da en garip lastik ölçüsü bende herhalde .. 245 55 18 lastik kalın yanaklı baya ve heybetli duruyor 4 ay önce arabayı alırken 2 haftalik sıfır lastiklerdi..yurtdisindan alınmış fakat çukurlar da rahatsız edici yeni diye de değiştirmeye kıyamıyorum ..bu lastiğin araca eksisi artısi ne olur onuda bilmiyorum :/

Yorum

55 yanak çukurlarda 45 yanaktan daha konforludur, 45'e dönerseniz daha da sertleşecektir.

Şimdi baktım sizde makyajsız versiyon var, o versiyon biraz sert, 17" jantlarla bile sert.

Yorum

İşleniyor...
                            X