Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 1.4 motor rektefiye oldu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İnsignia 1.4 motor rektefiye oldu

Arkadaşlar merhaba,

Arabamdaki su eksiltme olayını daha önce paylaşmıştım. (http://www.insigniateam.com/forum/te...-t-su-eksiltme)

Önceden ayda bir soğutma suyu eksilten araba son zamanlarda 4 günde bir su eksiltmeye başladı. Yani sıkıntı arttı. Bunun üzerine arabayı Ankara Serçal Opel'e emanet ettim. Conta takımı değişiminin yetersiz kalacağı söylendi. Motor açılınca başka problemler de ortaya çıktı. Bunlar üzerine motor bloğu honladı, siboplar, piston-sekmanlar komple değişti. Termostat değişti. Devirdaim pompası değişti. Daha bir sürü şey...Yani motor rektefiye oldu. 6000 liralık bir masraf çıktı. Yapılan işleri ve malzemeleri faturasıyla kalem kalem paylaşıyorum ekteki resimde. Lütfen inceleyin. Sizce bu yapılanlar sorunu çözecek midir? Diğer bir sorum da rektefiyenin ardından motorun ömrü daha mı uzar? Son sorum da yapılan işlere göre maliyet sizce nasıl?
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.
    2012 insignia 1.4 T (140) Edition Elegance

yetkili servis ise fiyat bana çok da yüksek gelmedi açıkçası.
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun,

Yetkili servisin hesaplaması bu evet ise bu servis yetkili değildir
      yada işin içinde başka bir süreç var

Yetkili servisler Opelin programını kullanmadan iş yapmazlar ve yapılan işlem bilgisi kara kalemle değil birlgisayar çıktısı olarak verir bu bana birz garip geldi

Fiyat uygun gözüküyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım, zaten moraliniz bozuk bir de ben bozmak istemem ama aracınızı tamir ettirdiğiniz atölye yetkili opel servisi değil.
        Bu kadar büyük bir onarımı yetkili servis dışında yaptırmasaydınız keşke, iyi atölyeler, iyi ustalar yok değil tabii ama bu operasyon büyük ve yetkilide
        yaptırsaydınız belki biraz daha fazla ücret öderdiniz ama, en azından orijinal parça kullanıldığından emin olurdunuz, içiniz ve kafanız rahat olurdu. Olan
        olmuş da umarım ileride başınızı ağrıtacak bir durum meydana gelmez, tekrar geçmiş olsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY View Post
          Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım, zaten moraliniz bozuk bir de ben bozmak istemem ama aracınızı tamir ettirdiğiniz atölye yetkili opel servisi değil.
          Bu kadar büyük bir onarımı yetkili servis dışında yaptırmasaydınız keşke, iyi atölyeler, iyi ustalar yok değil tabii ama bu operasyon büyük ve yetkilide
          yaptırsaydınız belki biraz daha fazla ücret öderdiniz ama, en azından orijinal parça kullanıldığından emin olurdunuz, içiniz ve kafanız rahat olurdu. Olan
          olmuş da umarım ileride başınızı ağrıtacak bir durum meydana gelmez, tekrar geçmiş olsun
          Yetkili servis değil malesef. Fakat yetkili servis de benzer bir süreç olacağını çok daha yüksek bir maliyetle birlikte belirtmişti. Üstelik yetkili servis de motorun honlama ve rektefiye işlemlerinin servis bünyesinde değil dışarıda yaptırıldığını anlattı. Parça konusunda piston ve sekmanlar hariç hepsi orijinal gm kullanıldı. Teşekkürler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX View Post
            Öncelikle geçmiş olsun,

Yetkili servisin hesaplaması bu evet ise bu servis yetkili değildir
            yada işin içinde başka bir süreç var

Yetkili servisler Opelin programını kullanmadan iş yapmazlar ve yapılan işlem bilgisi kara kalemle değil birlgisayar çıktısı olarak verir bu bana birz garip geldi

Fiyat uygun gözüküyor
            Yetkili değil özel servis malesef. 1000 kilometre sonra motor rektefiye olduğu için yağının değişmesi gerektiğini söylediler. Ayrıca motordan cık cık ses geliyor. Bu sesin yeni olduğu için yağ keçesinden geldiği, 1000 km sonra ses kesilmezse yağ değişiminde onun da değişeceği belirtildi. Sizce bu yaklaşımları doğru mu?

Yorum

Bence soru işareti yeni yapılan motor saat gibi çalışması lazım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: CengizhanBC View Post

Yetkili servis değil malesef. Fakat yetkili servis de benzer bir süreç olacağını çok daha yüksek bir maliyetle birlikte belirtmişti. Üstelik yetkili servis de motorun honlama ve rektefiye işlemlerinin servis bünyesinde değil dışarıda yaptırıldığını anlattı. Parça konusunda piston ve sekmanlar hariç hepsi orijinal gm kullanıldı. Teşekkürler
                Zaten rektefiyenin genel sebeplerinden ve işin candamarı olan piston ve segman GM değilde yan sanayi yapmışsınız. Burada kaybettiniz.
                CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

İşleniyor...
                X