Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araci hareket ettirmek istememe rağmen kendini salmadi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araci hareket ettirmek istememe rağmen kendini salmadi

Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce insignia aldım. Nadiren olsada anlatacağım olay 2 kere başıma geldi. Burada paylaşmak istedim .Bu durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olabilirler belki.

Aracım evin önünde (hafif aşağı eğimli yolda) iki gündür park halindeydi. El freni çekili ve vites boştaydı. Çalıştırdım ve devrin düşmesini bekledim.
    El frenini indirdim ve ayağımı frenden çektim. Normalde eğimli yol olduğu için boştayken biraz hareket etmesi gerekiyordu ama sabit bir şekilde kaldı.
    Biraz bekledim acaba yokuş kalkış sistemi frenlemiş olabilir diye ama araba kendini salmadı.
    Sonra vitese takıp yavaşça hareket ettirmeye çalıştım, resmen araç karşı koyuyordu harekete. derken biraz daha ayağımı kaldırdım debriyajdan ayağımı ve gaza dokundum biraz.
    Aniden aracın altında nasıl desem bir çatırdı geldi ve araç saldı kendini. Ses nispeten yüksek bir seviyedeydi, tabiki endişelendim. Aracın altına falan baktım ama herhangi bir şey göremedim.
    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

İyi günler dilerim.

Endişeye mahal yok, el freni uzunca süre çekili kalınca balata yüzeyine kaynak (oksidasyon) yapabiliyor.İşittiğiniz sesin
    sebebi bu.

Bu arada tanışma bölümünde bir konu açarak kendinizi ve aracınızı tanıtırsanız iyi olur, adettendir

Yorum

Bu anlattığınız genelde kışın olur, araçla fazla km yapıp park ettikten sonra ısınan el freni ekipmanlarının birden soğuması ve sizin gelip aracı çalıştırıp hareket etmek istemeniz neticesinde el freninin serbest kalması anında olan bir ses. Ben de yaşamıştım bunu ama anlattığım gibi olmuştu. Ancak mayıs ayındayız. Sıcak/soğuk konusuyla ilgili bir n durum değil gibi geldi bana..?? Bir de yokuş aşağı hafif bile olsa park ederken el freni+geri vitese alıp park edin. Boşta bırakmayın.
      @Murat
      2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Araba düz yolda bile park ederken boşta bırakılmamalı ki siz birde yokuşta bırakmışsınız, çok yanlış. Bu yüzden suçsuz kişilerin malına zarar geliyor, dahası bir cana bile zarar verebilir. El frenine o kadar güvenmeyin, youtube'da yokuşta kayan yüzlerce binlerce araba videosu bulabilirsiniz, bunlardan biri olmadığınız için şanslısınız. Daha dikkatli olalım
        InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: spyrexs View Post
          Merhaba arkadaşlar, 2 ay önce insignia aldım. Nadiren olsada anlatacağım olay 2 kere başıma geldi. Burada paylaşmak istedim .Bu durumla karşılaşan arkadaşlar yardımcı olabilirler belki.

Aracım evin önünde (hafif aşağı eğimli yolda) iki gündür park halindeydi. El freni çekili ve vites boştaydı. Çalıştırdım ve devrin düşmesini bekledim.
          El frenini indirdim ve ayağımı frenden çektim. Normalde eğimli yol olduğu için boştayken biraz hareket etmesi gerekiyordu ama sabit bir şekilde kaldı.
          Biraz bekledim acaba yokuş kalkış sistemi frenlemiş olabilir diye ama araba kendini salmadı.
          Sonra vitese takıp yavaşça hareket ettirmeye çalıştım, resmen araç karşı koyuyordu harekete. derken biraz daha ayağımı kaldırdım debriyajdan ayağımı ve gaza dokundum biraz.
          Aniden aracın altında nasıl desem bir çatırdı geldi ve araç saldı kendini. Ses nispeten yüksek bir seviyedeydi, tabiki endişelendim. Aracın altına falan baktım ama herhangi bir şey göremedim.
          Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

İyi günler dilerim.
          Genellikle disk ve balatalar ıslakken yapar bunu. Yapışıyor. Ben arabayı akşamüstü yıkadığımda sabah işe giderken bile çat çut ayrılıyor balata-disk
          1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
          2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
          3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
          4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
          5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
          6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Tekrar merhaba,

Balata diskten ayrılırken yapıyorsa dediğiniz gibi çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Yinede disk ve balataları kontrol ettirsem iyi olur düşüncesindeyim.
            Cağrı bey doğru noktaya değinmiş, bu olayı araştırırken el frenini bırakan insignia gördüm (tabi her araca olabilir bu durum) ve artık viteste bırakıyorum.

Yardımlarınız için teşekkürler, İyi günler.

Yorum

İşleniyor...
            X