Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2013 SİDİ 1.6T Şanzıman Yağı - İnsignia

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2013 SİDİ 1.6T Şanzıman Yağı - İnsignia

Selamlar ;

Önümüzdeki hafta aracımız 60.000 Bakıma sokacağım. Şanzıman yağının değişmesini öneren de var önermeye de ?

Bakım ücretine ortalama 350 - 400 TL ek maliyet getirecek. Bu sebeple kararsız kaldım.Konuştuğum servislerin bazıları önermiyoruz dediler.

Bu konuda uzman olan arkadaşların yorumlarını almak istedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2013 İnsignia Cosmo 1.6T

Değiştirecek olursanız servise mutlaka Dexron 6 standardında yağ kullanmalarını söyleyin hatta mümkünse kullandıkları yağı görün.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
      Değiştirecek olursanız servise mutlaka Dexron 6 standardında yağ kullanmalarını söyleyin hatta mümkünse kullandıkları yağı görün.
      Ufuk Bey değiştirmek mantıklı mı sizce ?
      2013 İnsignia Cosmo 1.6T

Yorum

Bende de 2013 SIDI var, henüz 22.000 km'de. Ben de sizinle aynı kararsızlık içindeyim. Mantıken her yağ zamanla bozulur ve değişmesi gerekir ancak bazı "mekanikerler" kapalı sistemlerde yağın bozulmayacağını, uçaklarda bile hiç yağ değişimi yapılmayan parçalar olduğunu söylüyorlar.

Ancak şöyle bir şey var; eşimin aracı 2011 model ve 107.00 km'de. 8-10.000 km kadar önce şanzıman aşırı vuruntu yaptı, o telaşla sanayideki şanzımancıda yağ değişimi yaptırdım. (Toplam 180 lira verdim, muhtemelen kötü bir yağ kullanıldı) Yağ değişiminden sonra şanzımdan ciddi bir farklılık oldu. Bir kaç ay sonra tekrar değişim yaptırdım ve o aşırı vuruntular bir daha tekrarlamadı. O yüzden en azından uzun vadede gerekli olduğunu düşünüyorum ama tam olarak kaç km'de bir değiştirmek gerekir emin değilim.

Yorum

Kapalı sistem derken araba motoru da kapalı sistem değil mi, neden değiştiriyoruz o zaman? Hem kapalı ambalajdaki motor yağının bile belli bir raf ömrü varken çalışan sistemdeki yağ nasıl bozulmaz? Bana çok mantıklı gelmiyor değişmemesi. O yüzden 60bin km'de değiştirmeyi düşünüyorum. Ama her serviste olmayan özel aletler varmış yağ değişimi için (en azından mercedes için öyle duydum)
          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Kesinlikle değiştirin.

Yorum

dexronIII atf6 5 litre kadar. Emin değilim.
              Kesinlikle değişir.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
              SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Dexron 6, 8 litre.

Yorum

Çok teşekkür ederim. Değişim yaptıracağım inşallah
                  2013 İnsignia Cosmo 1.6T

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon View Post
                    Kapalı sistem derken araba motoru da kapalı sistem değil mi, neden değiştiriyoruz o zaman? Hem kapalı ambalajdaki motor yağının bile belli bir raf ömrü varken çalışan sistemdeki yağ nasıl bozulmaz? Bana çok mantıklı gelmiyor değişmemesi. O yüzden 60bin km'de değiştirmeyi düşünüyorum. Ama her serviste olmayan özel aletler varmış yağ değişimi için (en azından mercedes için öyle duydum)
                    Normalde böyle konularda kulaktan dolma bilgilerle hareket etmem, fakat ilk mesajda da özellikle vurguladığım gibi söyleyen kişiler "mekaniker" diyebileceğimiz, teknik servis (otomobil değil) çalışanları olunca, doğru olma ihtimali var diye düşündüm. (Araç motoru kapalı sistem olmuyor, yakıt ve hava girişi var. )

Raftaki yağ konusuna gelince; sizin de yazdığınız gibi motor yağının raf ömrü bir kaç sene ancak şanzıman yağının çok daha uzun olabilir. Bu yüzden değişime gerek olmayabilir.

Bu konuda kullanım kılavuzunu incelemek gerek aslında, kesin bilgi varsa orada vardır ama benim fırsatım olmadı.

Özel cihazla yağ değişimi yapan bir yeri aradım, "Insignia'da vakum cihazı ile değişim olmuyor, klasik sistem doldur-boşalt yapıyoruz" dediler. Bilginize.

Yorum

Kılavuzda net bir bilgi olmamakla birlikte, "şanzıman yağının kontrol edilmesine gerek yoktur" ifadesi yağ değişiminin zorunlu olmayabileceği ihtimalini gündeme getiriyor ("Tavsiye edilen sıvılar,
                      yağlayıcılar ve parçalar" bölümünde de şanzıman yağı ile ilgili bir ifade yok) :
                      You do not have permission to view this gallery.
                      This gallery has 1 photos.

Yorum

Resmi bir kaynak bulamadım ancak yabancı forumlarda "Vauxhall açıklaması" olarak şöyle bir ifade var:
                        Automatic transmission oil change is required every 60,000 miles or six years, but only under ‘extreme’ operating conditions i.e. when towing of when using the car as a taxi.

Yani normal kullanımda şanzıman yağı değişimine gerek yok, ağır koşullarda her 6 yıl/100.000 km'de bir değişim tavsiye ediliyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
                          Kılavuzda net bir bilgi olmamakla birlikte, "şanzıman yağının kontrol edilmesine gerek yoktur" ifadesi yağ değişiminin zorunlu olmayabileceği ihtimalini gündeme getiriyor ("Tavsiye edilen sıvılar,
                          yağlayıcılar ve parçalar" bölümünde de şanzıman yağı ile ilgili bir ifade yok) :

1 yıl daha mı beklesek acaba ?
                          2013 İnsignia Cosmo 1.6T

Yorum

Ben eşimin aracı için 8 litre Motul Dexron VI siparişi verdim ancak kendi aracım için ('13 model, '14 çıkışlı) 2020 yılına ya da 80.000 km civarına kadar beklemeyi düşünüyorum. Aslında değiştirmek de riskli anladığım kadarıyla çünkü sisteme yağ değişimi sırasında toz vs kaçabilir.

Yorum

İşleniyor...
                            X