Duyuru

Collapse
No announcement yet.

akü bitti

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• akü bitti

Merhaba, 2011 model aracımın aküsü bitti. yaklaşık 1 aydır çalıştıramadım aracı. Durduğu yerde akü tamamen bitmiş hiçbir elektronik aksam çalışmıyor. Aracın kumandası kapıları bile açmıyor. Kısacası yerinden oynatamıyorum aracı. Sorum insignia nın akü ölçüleri nedir acaba. bir de yeni akü mü almak gerekir mevcut olanı doldursak oluyor mu? yeni alınacaksa ne tavsiye edersiniz?

Kapıları anahtarla (mekanik olarak) açabilirsiniz, motor kaputunu kaldırıp akü tip ve markasını tespit edebilirsiniz.
    Araç 2011 model ve üzerindeki akü orijinal ise ömrü tamamlanmış demektir, ama, takviye ile çalıştırıp servise veya
    akü satan bir yere kadar gidebilirsiniz. 72 amperlik bir akü işinizi görür, tercih sırasına göre varta, mutlu , inci akü gibi
    markalardan birini alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Yorum

Takviye ile aracı çalıştırmak sakıncalı diye biliyorum, aküyü aldığınız yer yerinde montaj yapıyor olabilir, 3-5 lira daha alırlar ama kafanız rahat olur.

60-72 gibi amper değerleri bir aküden 1 saat boyunca elde edilecek toplam akımı verir. Araç hareketsizken sürekli araç içinde elektrikli cihazlarınızı çalıştırmıyorsanız hiç bir önemi yoktur.

Esas önemli olan akünün marş basma gücü ve soğukta marş basma gücü olan CA ve CCA değerleridir. Aracınızda akünün yetersiz geldiğini düşünüyorsanız yeni aküyü alırken en yüksak amper/saat değerine sahip olana değil, en yüksek CA ve CCA değerlerine sahip olana yönelin.

Tavsiyem min. 72 amper aküler içinden CA ve CCA değerleri yüksek olanı alırdım.

Yorum

Takviye yapmak sağlam aküye, vurdurmak da yeni nesil araçlara zararlı diye biliyorum.

Yorum

İşleniyor...
        X