Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fren balata önerisi ve otomatik el freni

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Fren balata önerisi ve otomatik el freni

Herkese hayırlı günler .

2016 model cosmo 18 jantlı (bunu balata boyutları fark edebilir diye yazdım) aracım için fren balatası düşünüyorum serviste çok pahalı olduğu için dışarıdan değiştireceğim.
    Daha önce kullandığınız memnun kaldığınız balata markalarını yazar mısınız varsa fiyat bilgisi ve nereden temin ettiğiniz de süper olur.

Diğer sorum ise arka frenler elektrikli el freni olduğu için değişimi nasıl yapılır dışarıda ki ustalar bilmez ona göre önceden bilgi sahibi olmak istiyorum . Arka balataları serbest bırakmanın kolay yolu var mı ?
    Bu konuyu arattım ama bulamadım eğer tekrar oldu ise kusuruma bakmayın

Balata için markadan ziyade "sahte" ürüne denk gelmemeye dikkat edin. Bunun için benim tavsiyem Bosch gibi markalardan (kendi servisinden almadığınız sürece) uzak durun. Şahsen Ferodo'yu tavsiye edebilirim. TRW ile aynı firma, ancak TRW'nin sahtesi daha çok diye biliyorum.

Ben Megane ST kullanırken arka balata değişimi için "OtoPratik"e gitmiştim, sorumlu usta bilgisayardan aracın dokümanını bulup, oradaki yönergelere göre değiştirmişti. Böyle kurumsal bir yere giderseniz sıkıntı olmaz.

Yorum

Dışarıda yaptıracaksanız orjinal (GM) ürün kullanabilirsiniz. Opelde orjinaller dışında memmun kalmadık diyebilirim. Geneli ses yapıyor.

34HZD10

Yorum

Orjinalden vaz geçmeyin.
        Ergün GÜRBÜZ

Yorum

Orijinal dediğiniz ürünü de Ferodo,Trw,Delphi vb bir firma üretiyor zaten... Orijinal lastik neyse orijinal balata da o...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
            Orijinal dediğiniz ürünü de Ferodo,Trw,Delphi vb bir firma üretiyor zaten... Orijinal lastik neyse orijinal balata da o...
            Aynı fabrikadan çıkıyor olması aynı kalitede ve özellikte olacağı anlamına gelmez. Aynı fabrikadan GM için üretilen ürünlerden daha iyiside çıkar daha kötüsü de çıkar. Neticede fason olarak üretilmektedir markaların isteklerine uygun olarak.
            34HZD10

Yorum

benim 4 üde serviste değişti, ilk günden beri ses yapıyor. adamı uyuz ediyor ayar ediyor ama performans iyi ses var. katlanıyoruz. Orjinalde olsa ses var.
              1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
              Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

gm dışarda bulamam diye düşünüyorum .Bulunsa da pahalı olmaz mı ?

Yorum

GM dışarda bulursunuz opel parçacılarına sorunuz. Alacağınız diğer markalardan fazla bir farkı olmaz fiyat anlamında. Ötme konusunda ise sadece balatalar sebep olmaz ötmeye disklerinde payı var. Ayrıca fren diskleri sıcakken yıkamaya girerseniz ötmeden kurtulamazsınız. Farkında olmadan veya dalgınlıkla çoğunlukla yapılan hatadır bu.
                  34HZD10

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Halilzade View Post

Aynı fabrikadan çıkıyor olması aynı kalitede ve özellikte olacağı anlamına gelmez. Aynı fabrikadan GM için üretilen ürünlerden daha iyiside çıkar daha kötüsü de çıkar. Neticede fason olarak üretilmektedir markaların isteklerine uygun olarak.
                    Olabilir... Ama şu da var, aynı ürünü tek kalitede üretmek n ayrı kalitede n ayrı üretim yapmaktan daha düşük maliyetlidir.
                    Dolayısıyla ben GM için ekstra kaliteli üretim yapıldığını sanmıyorum... Tek müşteri GM olsa neyse, onlarca müşteriye üretim yapan markalar bunlar...

Yorum

EBC Greenstuff ı öneririm , ayrıca el frenin çekmeden N konumda arabayı stop edin o şekilde balatayı değiştirebilirsiniz.

Yorum

Kesinlikle bosch oneririm mukemmel bir balata maslak opser var oradan temin edebilirsiniz yumusak ve frenlemede
                        gmden cok daha iyi 3 eski insigniamdada denedim disklerizde sorun yoksa ses yada titreme kesinlikle yapmaz sase nosunu soyleyin kargolasinlar guvenilir yer
                        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Arka balatalari ise el freni cekmeyin yada arac calisirken degisimini yapin boyle bi sorun hic duymadim ve degisim yaptirirken bir sorun olmadi
                          Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Orjinal yazı sahibi: seloselo View Post
                            EBC Greenstuff ı öneririm , ayrıca el frenin çekmeden N konumda arabayı stop edin o şekilde balatayı değiştirebilirsiniz.
                            Bunu denediniz mi benim için önemli bir bilgi teşekkürler .

Yorum

el freni olayını şundan soruyorum daha önce i30 vardı oda elektronik el freniydi illa pc bağlatıp serbset bıraktırmak gerekiyordu

Yorum

İşleniyor...
                              X