Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hava sirkülasyonu ile ilgili

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Hava sirkülasyonu ile ilgili

Herkese merhaba, bugün aracın bir sorununa denk geldim. Otobanda gidiyorken klima açık olmamasına rağmen içeri sıcak hava geliyordu, bende klimanın iç sirkülasyon tuşuna bastım hiç hava gelmesin diye. Ama fark ettim ki sıcak hava hala ben iç sirkülasyona çevirmemişim gibi geliyor.Daha önce hiç böyle yapmıyordu. Sizce sorun ne olabilir? Bu arada sıcak hava klima 28 derecede olduğu için geliyordu, klimayı 20 dereceye aldım bu seferde yine iç sirkülasyona almamışım gibi soguk hava gelmeye devam etti. Araç 1.6 cdti sport

Normal şartlarda dışardaki havayı kabine alacak şekilde ayarladığınızda klima kapalı olsa dahi hıza bağlı olarak hava kanallarından hava girişi olur ve klimada ayarlanan sıcaklığa göre değişen ısılarda hava gelir.

Klima kapalı iken de otomatik olarak iç sirkülasyonu kapatıp dış sirkülasyona geçiyor. Normal bir durum bence.
    Fark etmediğiniz durum şu olabilir, yönlendirme otomatik modda kaldıysa ayaklara veya ön cama doğru siz fark etmeden değiştirmiş olabilir.
    1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
    2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
    3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
    4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
    5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
    6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

İç sirkülasyon tuşuna bastığınızda hava kanallarından gelen hava tamamen kapanır. Klima veya fan çalışıyorken iç sirkülasyona alırsanız içerideki havayı çekip sıcak veya soğuk seçiminize bağlı olarak tekrar içeriye üfler.

İç sirkülasyon tuşunun ışığı yanıyorken ve fanın kapalı konumda olduğundan eminseniz, hava üflemeye devam ediyorsa, kontrol paneli veya hava kanallarının motorlarında bir sorun olduğunu düşünebiliriz.

Yorum

Emin olmak için önce klimayı açıp sonra iç sirkülasyona alın sonra tekrar klimayı kapatın. Belki klima sistemi kapalı olduğu için hiç o düğmeye bastığınızı algılamamış da olabilir.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Yardımlarınız için teşekkür ederim, fakat her yolu denedim, eskiden sirkülasyon tuşunun ışığı yanıyorken dışarıdan içeri hava vermediği halde şu an veriyor. Garanti bitmeden servise uğrasam iyi olacak galiba

Yorum

Klima ayarlarından araç içi nem giderme özelliğinin kapalı olduğundan emin olun.
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Havalandırmalardan sıcak yada soğuk herhangi bir hava gelmesini istemiyorsanız manuel olarak hepsini tek tek kapalı duruma getirmelisiniz bence..

Yorum

İşleniyor...
              X