Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Egr sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Egr sorunu

Selamun aleyküm cümleten
    araç dün itibari ile uyarı verdi kısa zamanda servise gidin diye, araç performanstan otomatik düştü. daha öncede vermişti egr'den ötürü serviste egr valfinin değişeceği söylendi bende kalsın dedim
    sonrası bugün servise götürdüm durumu anlattım daha öncede böyle böyle oldu diye.. başka bi ustanın baktığını sorunun bundan olduğunu söylediğini falan
    yeni ustanın dediği egr nin sadece valfle alakalı olmadığı komple egr nin değişmesi gerektiğini sözledi egr pompası mı soğutucusu mu ne onda çatlak varmış.. miktar olarakta 4400 TL çıktı.. bunu napmalıyım dışardan yedek parça alıp bi ustaya mı taktırtsam yoksa servistemi yaptırsam ama maaliyet epey yğksek geldi yaş indirimiyle 3400 lira gibi bi rakam oldu.. bu meblağ bile yüksek napmalıyım bilmiyorum

Sizin araba dizel mi , yoksa benzinli miydi?

Yorum

geçmiş olsun inşallah sorununuzu en kısa zamanda en az masrafla çözersiniz.
      1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Dizel araç

Yorum

O kadar pahalı olmamalı , biraz gezindim, 420 tl, 395 tl gibi rakamlar var, 4.400 çok para , bir hata var ama, çözemedim

Yorum

Abi şimdi şöyle egr kapağı var ortalama o fiyatlar diye biliyorum.. Bana servisin söylediği valf artı soğutucu artı kapak.. yani araçta egr namına ne bulunuyosa komple değişmesi lazımmış ben servislere akıl erdiremiyorum.. bazı yerlerde gördüm devamlı böyle şeyler oluyomuş ama sorun genelde kapaktan kaynaklıymış öyle söylüyolar..

Yorum

O zaman opel çıkması satan yerlerden parça parça toplamak en ekonomik yol olur, ama biraz uğraştırır.
              Bu yola çıkmadan önce iyi bir yetkili serviste kesin teşhis koydurmak gerek , Odak , Gerçek , Mar Oto
              Gedizler tecrübeli servisler, Gerçek 'de Barış Bey vardı, hala orada mı bilmiyorum, size seve seve yar-
              dımcı olacaktır. Geçmiş olsun Kardeşim

Yorum

Bence sizi yolmaya çalışıyorlar.
                Youtube'de EGR temizliği ile ilgili videolar mevcut. Bizim araçların sökümünü temizlemesini anlatıyorlar.
                Değiştirmeyi kafaya koymuşsunuz madem eliniz yatkınsa EGR'yi sökün temizleyin ve geri takın. Düzelmezse başka yöntem denersiniz ama su kaçağı yoksa plastik kapağın ve contalarının filan değişmesi bence gereksiz.

Bence EGR'ye kurum dolduğu için görevini tam yapamıyor. Bozulduğunu pek düşünmüyorum.
                1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Abi kime sorduysam 250 binde 300 binde insigniaların bile egr'lerinin sapa sağlam olduğu söyleniyor.. egr valfinin ağzı açık konumda olduğu hatası veriyor.. açıyorlar temizliyorlar bakıyorlar 2 aya yakın götürüyor beni abi valla anlamadım ben.. Adana'dayım gedizlerde sağlam usta varsa gidebilirim aslında.. hatayı sildiler şimdilik bişey yok tekrar olursa gedizlere bi uğrarım..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguzhanc64 View Post
                    Bence sizi yolmaya çalışıyorlar.
                    Youtube'de EGR temizliği ile ilgili videolar mevcut. Bizim araçların sökümünü temizlemesini anlatıyorlar.
                    Değiştirmeyi kafaya koymuşsunuz madem eliniz yatkınsa EGR'yi sökün temizleyin ve geri takın. Düzelmezse başka yöntem denersiniz ama su kaçağı yoksa plastik kapağın ve contalarının filan değişmesi bence gereksiz.

Bence EGR'ye kurum dolduğu için görevini tam yapamıyor. Bozulduğunu pek düşünmüyorum.

Yorum

İşleniyor...
                    X