Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Servis Kitabı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Servis Kitabı

2009 yılında çıkan insigniaların kitabında aracın servis periyotlarında kaç yılda kaç km de hangi parçaların kontrol edileceği veya değiştirileceği yazıyordu.Ancak sonraki yıllarda çıkanların hepsine tek tek baktım hiçbirinde yok.heryıl ikişer tane kitapçık çıkmış.Hepsini tek tek indirip baktım içinde bakımda değişecek kontrol edilecek parça vs yazmıyor.2009 daki kitapta içindekiler bölümünde "Opel Servis ve Bakımı" yazıyor.Ama ondan sonra çıkanlarda sadece "Servis ve Bakım" yazıyor ama bahsettiğim periyotlar yazmıyor.Acaba triger değişiminin 150.000 km ya da 10 yıl yazdığını görünce bunu ve bunun gibi bilgileri müşteriye göstermeyelim diye sonraki kitaplarda çıkardılar mı?
    Bu bilgiler olmadığı için yeni kasa sidi 170 hp motor ve dizel 136 hp için değişim periyotları yazmıyor.Mesela Triger değişimini servise sorsam klasik 60.000 km ya da insaflıysa 90.000 km diyecek.Ama diğer motorların 150.000 km ya da 10 yıl olduğunu bildiğimden servisin söylediğine inanmayacağım.Yeni motorlar için bahsettiğim değişim periyotlarının yazdığı bir döküman bilen okuyan var mı? Bahsettiğim kitapçıkların linki https://www.opel.com.tr/arac-sahiple...ersion=Desktop

Ynt: Servis Kitabı

Vectra'da 58.000 km / 4.yılında triger kopardığımız için kitapçıkta 200.000 km bile yazsa benim için önemli değil, bizim şartlarımızda 60.000'de bir değiştirmek lazım
    InsigniaTEAM

Yorum

Doğrudur kardeşim ancak ben yine de Opel'in belirlediği değerleri öğrenmek isterdim. Triger konusu örnekti sadece

Yorum

Ben de aynı farkı gördüm. Servise sordum ve tabiki 60.000 km veya 4 yıl dediler. İlk klavuzda 150 bin yazıp, sessiz sedasız 60 bine çekmeleri ve arkasında kayışın yapı olarak değiştiğine dair bilgi vermemeleri bu işin servisin para kazanması amacıyla yapıldığını gösteriyor bence.

Zaten aracına önem veren birisi 10yıl/150bin km'yi beklemez. 80-100bin Km cıvarında takriben 5-6 yıl sonrasında değiştirir diye düşünüyorum.
        1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
        2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
        3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
        4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
        5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
        6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

İşleniyor...
        X