Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2009 model 2.0 Dizel aracımda "kronik" hata

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 2009 model 2.0 Dizel aracımda "kronik" hata

Kronik hata adı altında başımıza bela olan bu motoe sıkıntısını sizle de paylaşmak istedim.
    2.0 dizel 2009 model arabamda motor sıkıntısı çıktı.
    Ustalara gittiğimizde "Motor yemiş senin araba abi, kronik hata bunlarda" dediler. Fiyat olarak yüksek paralar konuşuluyor. Ankara bu işin üstadı olarak görülüyor nerdeyse. Sizlerle de paylaşmak istedim var mı bir önerisi olan?
    [center]
    2009-Opel İnsignia-2.0 CDTİ-Cosmo-Sunroof+Navigasyon+Flexride+19"Jant+Deri Koltuk+DVD800+Adaptif Xenon far+Teknik Gri=Monster Opel İnsignia

Ynt: 2009 model 2.0 Dizel aracımda "kronik" hata

Geçmiş olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Geçmiş olsun. Burada bir sürü dizel kullanıcısı var, hem sıfır hem ikinci al alanlar. Ben hiç duymadım böyle bir sorunu. "Motor yemiş" de çok usta ağzı bir laf. Neymiş yani sorunu?

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Bazi dizel motorlarda ozellikle yazilim yapilan veya yuksek km rede olan araclarda cikabiliyor ama hepsi icin genellememek lazim

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Motor yemişi açtığımızda "gömlekler bitmiş ve yatak sarmış" diyorlar. Pistonlarda da sıkıntı yaratmış bu durum. Araba 160000 km de yazılım gibi eklentiler de yapılmadı bu zamana kadar.
          [center]
          2009-Opel İnsignia-2.0 CDTİ-Cosmo-Sunroof+Navigasyon+Flexride+19"Jant+Deri Koltuk+DVD800+Adaptif Xenon far+Teknik Gri=Monster Opel İnsignia

Yorum

bende bir kullanıcıdan yatak sarması sonucu motoru değiştirilen insignia almıştım..

gerçi ben motor sıfır olunca hiç sıkıntı yaşamadım ama bu dizellerde motor yeme olayı oluyor bir rivayete göre yağ pompasından kaynaklanıyormuş ama uzman değilim...

sadece yaşayan biri olarak anlatayım dedim..

hatta bu nedenle motorları 10 bin tl gibi bir rakama almanyadan getirebiliyorsunuz buda çok yaygın bilgi

yani motor sıkıntısı efsane değil ancak oran %10 bile değildir bence...

Yorum

bunun nedeni olarakta motorlar torklu olduğu için düşük viteslerde kullanıcılar yüksek devirlerle aracı çok sıkıştırıyorlar..

(bastınmı ne gidiyor bee abi ) derken motorda gidiyormuş yanii )

bu nedenle bu motor yemeler kaynaklanıyor diyen ustalarda var...

Yorum

İnsignia 2.0 dizel motorlarında yanlış hatırlamıyorsan kalibrasyon hatası tespit etmişlerdi. 2009-2010 yıllarında dizel araçları kalibrasyon için geri çağırılmıştı. Bu sorunun ilerde büyük motor arızalarına yol açabileceğini söylemişlerdi. Bundan kaynaklı olabilir. Geçmiş olsun.
                İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
                  Geçmiş olsun. Burada bir sürü dizel kullanıcısı var, hem sıfır hem ikinci al alanlar. Ben hiç duymadım böyle bir sorunu. "Motor yemiş" de çok usta ağzı bir laf. Neymiş yani sorunu?
                  Ben çok duydum ağabey,sorunlu 2,0 cdti ler.
                  Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Çok geçmiş olsun.
                    Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Bende aynı sıkıntıdan sandık motor aldım.elimde silindir kapağı piston vs gibi işe yarayabilecek biliyler var ilgilenirsen yazabilirsin.

Yorum

Motor yağı ve yağ filtresi seçimi genellikle üzerine çok düşülmeyen bir konu. Tahminimce özellikle 100 bin kmden sonra kendini usta zannedenler tarafından konulan gereğinden fazla kalın yağ nedeniyle hassas olan parçalar işlevini yerine getirememekte ve arızalara sebep olmakta. Geçen Mercedes forumunda denk geldiğim yeni model bir araca 10w30 yarı sentetik yağ koydurmuş ustası. blink
                        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Yağ önemli.Şirket araçlarımıza dışardan yağ almaya üşenip kendi 15-40 motor yağlarımızdan koymuşlar.Olayı sonradan fark ettim ama fark edene kadar bizim bipperlar 130000 de mortingen.100000 e kadar servis bakımlı araçlardı birde.İşin iyi tarafı 3000 tl ye işçilik dahil full revizyon yapabiliyorsunuz.
                          http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                          2.0 CDTI
                          Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

İşleniyor...
                          X