Duyuru

Collapse
No announcement yet.

30.000 Bakımı Yetkili Servis Fiyatı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 30.000 Bakımı Yetkili Servis Fiyatı

Arkadaşlar merhaba...

4 ay önce ikinci el olarak 22.000 km'de aldığım 2014 SIDI AT aracım 30.000 km'yi buldu. Yıl olarak olmasa da km nedeniyle bakım zamanı geldi...

Ankara Reis'i telefonla aradım, 915 TL fiyat verdi ve bir gram oynamadı.

Opel Odak'ı aradım onlar da 850 TL teklif etti.

Kitapçıkları incelemedim ama telefonda verdikleri bilgiye göre standart bakım (yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi vs) dışında bujiler falan da değişecekmiş ama bana yine de fazla geldi rakam...

Aracın garantisinin bitmesine 5 ay daha var... Ne yapsam karar veremedim...

Fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirm...
    2014 1.6T SIDI 170HP Cosmo AT Asteroid Gri

Ynt: 30.000 Bakımı Yetkili Servis Fiyatı

Yuh artık gerçeketen çok pahalı.Sanki mercedes servisi.sadece dediğiniz filtre grubu ve buji değişecekse en fazla 500_600 tl gibi bir rakam olması gerekir.Opel işi iyice abartmış.Benim aracım 400 tl ye ilk bakıma girdi ondanda para almadı saolsun otokoç
    Bu fiyatlara yetkili serviste rutin bakim yaptırmak pek mantıklı değil.Bence özelden fiyat alın yarı parasına yaptırabilirsiniz.
    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Mantıklı değil. Ağır bakım sanki. İyi niyet garantisi nedeniyle ileriki yıllar adına yatırım yapılması amacı ile belki yetkilide bakım yaptırılabilir, lakin bu bakım rakamında da iyi niyeti göremedim!

Dışarıda 400-500 tl anca tutabilir.Lakin, şunu da ekleyeyim. Bu fiyata V kayışı ve rulmanları da dahil ise fiyat eh işte denebilir.!!! buji dışında değişecek parçaları iyi öğrenmenizi tavsiye ederim.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Ne zaman sordunuz bilmiyorum ama My Opel üzerinden yine kampanya başlamiş, bizim Arabaların bakımı 299₺ olmuş. 2010 model aracıma geçen Bakım yaptıracaktım 730 gibi rakam verdiler pazarlıkla 670 dediler bende filtre ve yağları kendim satın Alıp özelde yaptırdım. Şimdi de fiyat tekrar 299 olmuş.

Yorum

Evet malesef Opel yetkili servislerinin fiyatları çok yüksek. Ben de yakın zamanda baskı balata değişimine 2000 lira vermiştim. Araştırmaya imkanınız varsa TSE yetkili özel servislerde yaptırmanızı öneririm. Orijinal parça kullanıldığını faturalandırırsanız daha sonraki bir durumda üretici bu bakım/tamirata karşı çıkamıyor ve garantiyi bozmuşsun diyemiyor.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

MEsela, bosch car service lerde bu uygulama var. Delta aracımda özellikle enriko aliberti yetkilisi ile görüştüğümde kurumsal bir firmada yapılan bakım işlemi aracın garantisini bozmadığı belirtilmişti.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
              buji dışında değişecek parçaları iyi öğrenmenizi tavsiye ederim.
              Şimdi tekrar aradım ve liste şu şekilde:
              Motor yağı, Yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresi, Bujiler ve Fren Hidroliği...

Yorum

500 max.. tutar dışarıda. dot 4 20 lira yok kutusu. ( fren hidroliği )

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
                  500 max.. tutar dışarıda. dot 4 20 lira yok kutusu. ( fren hidroliği )
                  Şu olaya ne dersiniz Üstad? Şu siteden bu fiyatlara malzemeleri alıp özel serviste 50-60 TL işçilikle yaptırmak mantıklı mı? En azından serviste kullanılan malzemelerin aynısı olur...

Yorum

30.000 km'de buji ve fren hidroliği de değişiyor, dışarıda 400-500TL'te haddelilebilir ancak araca yapılan tüm işlemler kayıt altında olduğu için ben yetkili servis taraftarıyım. Servis GM yağ için 200TL gibi bir rakam alıyor, ben yağı kendim getirdiğim için bu bedel düşülmüştü, servisle yağ konusunu konuşun çünkü aynı 5lt yağ internette 80Tl, ben 145tl ye castrol titanium alıp gittim, aldığınız yağ DEXOS 2 standardına sahip olmalı

Yorum

İşleniyor...
                    X