Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hava Filtre ve Yağ Değişimi Sonrası Yüklenince Silkeleme...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Hava Filtre ve Yağ Değişimi Sonrası Yüklenince Silkeleme...

Arkadaşlar Merhaba,
    2009 Insignia 1.6T 180HP 41.000km'deki aracımın Yağını 3 gün evvel Komple değiştirttim.
    0w30 Castrol Edge 4,5Litre yağ koyuldu ve orjinal yağ filtresi taktırdım özellikle.
    Ayrıca Hava filtresi de değişti fakat MOTOCAR denilen bir marka ile.
    Bu değişimler sonrası araçta YÜKLENME esnasında Anlık kesintiler yaşamaya başladım. Yakıt gayet güzel, rölantide falan bir sorun yok, sessizlik harika, herşey iyi ama YÜKLENİNCE makina silkeliyor ama devir yükselmeye devam ediyor.
    Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Şimdiden Teşekkür ederim...

Ynt: Hava Filtre ve Yağ Değişimi Sonrası Yüklenince Silkeleme...

Silkeleme sırasında hız artmayıp devir artıyorsa baskı balatadandır.
    Silkeleme sırasında hız artmayıp devir artmıyorsa ateşleme sistemindendir.

Malzemelerle ilgili sıkıntı görmüyorum. İncelenmesi lazım.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Hız da Artıyor, Devir de artıyor. Mesela dururken 3000 devirde ayağımı sabit tutuyorum hafif hafif dalgalanma yaşıyor veya 2500de de yaşıyor.
      Debriyaj oldukça yumuşak, kavrama ile ilgili sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü Yağ Değişimi öncesi ASILDIĞIMDA özellikle sıcak lastik ile Gayet Ciddi Çekiyordu...

Yorum

Buji ve Buji kablolarına bakmak lazım.
        1.4T Edition Elegance - Yeni Stil Paketi - Sunroof

Yorum

BUJI veya KABLOLAR ile alakalı olsa bu normalde de Baş göstermez mi?
          Ayrıca Yağ ve Hava Filtresi Değiştikten sonra anında oldu bu durum.
          Yağ fazla koyulmuş olsa böyle yapar mı?

Yorum

Yağ ve filtre değişimi sonrası bende de hafif silkeleme var, araç 92 bin kmde ve lpg'siz. Aracı ilk çalıştırdığımda motor ısınınca rölanti devri 1000 devrin altına inince hissettiriyor hele kontak kaparken klimayı açık unutup, tekrar binişte aracı çalıştırdığımda klima otomatik devreye girdiğinde daha bariz hissediliyor. Filtre değiştiriken bujileri ihmal ettim, titreme ondan yaşanıyor. Disk, balata ve buji değişimini kurban bayramı memleketim Çanakkale'ye gitmeden evvel yapacaktım ama lastiği yarınca çarşı karıştı. Sıkıntın buji ( daha doğrusu ateşleme sisteminden ) kaynaklanıyor.

Yorum

Boğaz kelebeğini temziletmeyi denediniz mi? SÖkülüp temizletin.
              CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Buji'ler aklıma geldi ama bizim araçlar için uygun olan Buji takımı hangisi onu da bilmiyorum. Gidip 3 kuruşluk BUJİ'lerden taktırmakta zaten istemem. Almışken en kalitesi ne ise onu alalım takalım. Aracımda LPG falan hiçbirşey yok, Fabrika çıkışı Stock herşey. Boğaz kelebeği'ni yarın gösterticem fakat oralarla hiç işimiz yokken neden ve nasıl durduk yere o kelebek kirlensin yani yağ değişti çıktı makina bu hale geldi. Bir de makina ilk çalıştığında çok sessiz ortamda sanki motor bloğunun ordan su kaynaması gibi ama çok düşük desibelli bir ses geliyor o yağın motora dağılma sesi mi acaba?

Yorum

Silkeleme ya bobin ya da bujidir. Önce bujileri orijinalle değiştirin. Olmazsa bobini değiştirin.
                  2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Bence önce eski hava filtresini takıp bir deneyin.
                    Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

Hava filtresinden olduğunu düşünmüyorum. Tabi montajı sırasında bir aksaklık yoksa.
                      Yağ değişimi sırasında, yeni yağ eklendiğinde motor sıcakmıydı ? Ayrıca, yağ değişimi sonrası yapılan kötü işçilik neticesinde MAF sensörünün pislendiğine şahit oldum. Sonucunda tekleme vs vs...
                      Birde, MAP sensörü direkt olarak yağ buharına maruz kalabilir. Akabinde kelebek te yağ buharına maruz kalıyor. Bu da zamanla pislenme ve tekleme olarak geri dönebilir.

Dediğimi düşünün.

Tabi teklemenin bir çok nedeni var.

Yorum

Eski Filtreyi atmıştır onlar kesinlikle. Daha Geçen Sene nisan ayında taktırmıştım o filtreyi de ve senede 5000KM kullanmışımdır belki.
                        Bobin falan, durduk yere neden böyle oldu bu araba anlamadım.
                        Yapılacaklar listesine bakacak olursam;
                        1- Buji
                        2- Gaz Kelebeği Temizliği
                        3- Buji Kabloları
                        4- Hava Filtresi Denemesi
                        5- Bobin Değişimi
                        Bana bayağı pahallıya patlayacak sanırım şimdi lanet olsun değiştirmez olaydım o yağı ve filtreyi...

Yorum

Motor tabii servise gittiğimde sıcaktı, hemen lift'e aldılar aleti alttan açtılar akıttılar eski yağı falan sonra yağ filtresi değişti. Bu arada araç altına koruyucu taktırdım acaba onunla ilgili olabilir mi? Pek alakası olacağını sanmıyorum ama motor bloğu sıcaktan turbo beslemiyor olabilir mi ne bileyim kafamda bir sürü sorular dolu açıkçası. Bugün ben kendim de kontrol ettim hava filtresi gayet düzgün takılmıştı, MAF sensörüne baktım ama görünen temiz gibiydi...

Orjinal yazı sahibi: aSya
                          Hava filtresinden olduğunu düşünmüyorum. Tabi montajı sırasında bir aksaklık yoksa.
                          Yağ değişimi sırasında, yeni yağ eklendiğinde motor sıcakmıydı ? Ayrıca, yağ değişimi sonrası yapılan kötü işçilik neticesinde MAF sensörünün pislendiğine şahit oldum. Sonucunda tekleme vs vs...
                          Birde, MAP sensörü direkt olarak yağ buharına maruz kalabilir. Akabinde kelebek te yağ buharına maruz kalıyor. Bu da zamanla pislenme ve tekleme olarak geri dönebilir.

Dediğimi düşünün.

Tabi teklemenin bir çok nedeni var.

Yorum

Buji kablo hatası olsa, hata kodu alırsınız. Buda olmadığına göre durum fiziksel bir arıza gibi görünüyor. Şansımı hava filtresi montajı veya kelebekten yana kullanıyorum.
                            Bakım sırasında bir hata, bir parça, vs vs turboyu da bozabilir. Hava filtre kutusu direkt turbo emişe gidiyor çünki.

Yorum

Taktığınız hava filtresi normalden fazla içeriye hava girişine müsade ediyorsa şilkelemeden ziyade yuksek devirli kullanımda öne doğru hoplama zıplama yapabilir
                              Maf ve map sensörlerinizi kontrol ettirin ve işi bilen birine temizletin.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                              X