Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motor yağı raf ömrü ve yağ seçimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motor yağı raf ömrü ve yağ seçimi

1.4T aracım için 1.000km kadar sonra standart 15.000 bakımını yapmam gerekiyor. Araç bakımlarının yetkili serviste yapılması taraftarıyım ancak maliyeti düşürmek ve GM yağ yerine daha kaliteli bir ürün kullanmak için yağı kendim alıp bakımı bu şekilde yaptırmayı planlıyorum. Bu şekilde yaptığımda standart bakım maliyetinden 180-200TL gibi düşülüyor. http://insigniateam.com/forum/index.php?topic=16648.60 Konusunu baştan sona okuyarak Mobil Super 3000 XE 5W30 Tam Sentetik Partiküllü Motor Yağı yada Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 A5 kullanmaya karar verdim ve fiyat araştırıken ürünlerin üzerinde 2015 - 2016 gibi imalat yılı bilgilendirmelerini gördüm. Bu aklımda hemen yağ raf ömrünün nekadar olması gerektiği sorusunu uyandırdı. Forumda böyle bir konu açıldı mı bilemiyorum ama arama kısmına raf yazdığımda konuyla ilgili bir sonuç göremedim. İnternette kısa bir araştırma sonucunda açılmamış ambalajdaki yağ için 5 yıllık raf ömrü biçildiğini öğrenmiş oldum. Yinede 1-2 yıldan daha fazla beklemiş yağın kullanılmaması taraftarıyım.

Yağ Raf Ömürleri için tablo;

Ynt: Motor yağı raf ömrü ve yağ seçimi

Standart bakım maaliyetinden o kadar nasıl düşüyor bir yağ farkı okadar mı ? GM yağ 140-160-200 olsa, Bir okadar da mobil1 veya castrol dür. Ama fark 180-200 TL düşmesi demek, GM yağı size 400 TL civarına satıyorlar demek değil mi ?
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aSya
      Standart bakım maaliyetinden o kadar nasıl düşüyor bir yağ farkı okadar mı ? GM yağ 140-160-200 olsa, Bir okadar da mobil1 veya castrol dür. Ama fark 180-200 TL düşmesi demek, GM yağı size 400 TL civarına satıyorlar demek değil mi ?
      Yağ için bakımdan düşülen bedel 180-200 TL servis 300-350 + yağ olarak fiyat verdi sanırım yanlış anlaşıldı

Yorum

PArdon, ben yanlış anladım. Özür dilerim.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -

Yorum

Servisler yaklaşık 4.5 lt yağ kullanıyorlar Mobil1 yağlarda lt 30 tl gibi fiyat alınıyordu güncel bilgiyi bilmiyorum artı filtre vs.. fiyat artıyordu ilave olarak işçilik alıyorlar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yağımı, filtremi kendim alıyorum, özel serviste 20-30 liraya yaptırıyorum bakım işlerini
            ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
              Servisler yaklaşık 4.5 lt yağ kullanıyorlar Mobil1 yağlarda lt 30 tl gibi fiyat alınıyordu güncel bilgiyi bilmiyorum artı filtre vs.. fiyat artıyordu ilave olarak işçilik alıyorlar
              Fatih abi görüştüğüm servis GM'den başka yağ kullanmıyor, yağ için 180-200TL düşüyorlar, diğer parça fiyatlarını bilmiyorum

Yorum

PArdon, ben yanlış anladım. Özür dilerim.
                Estağfurullah uzun ve devrik cümleler kurmakta üstüme yoktur

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kingdragon
                  Yağımı, filtremi kendim alıyorum, özel serviste 20-30 liraya yaptırıyorum bakım işlerini
                  Yaşadığım en büyük ikilemlerden birisidir bu durum alırkende satarkende araçla ilgili tüm bilgilerin servis kayıtlı olmasını istediğim için yetkili servis tercih ediyorum ayrıca servis te yıllardır bakım yaptırdığım arkadaşa da çok güveniyorum yoksa standart bir servis düşünüldüğünde pek bir esprisi yok.

Yorum

Özel servis tercihimdir.

Yorum

Özel servis tercihimdir.
                      Ali arkadaşımız da özel servis diyorsa olay kapanmıştır, çünkü burada benden daha pimpirikli gördüğüm tek kişi kendisi Ayrıca insignialarda teknik konularda uzmanlığı var.
                      ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Aslında konu yağların Raf ömrünün 5 yıl olmasıydı ama ben uzun uzun yazınca mevzu biraz kaydı
                        Bence önemli olan özel yada yetkili aracı güvendiğimiz ellere teslim etmek, o eller Siz'de özel ben de yetkili servis olması çok normal.

Yorum

Uzun araştırmalarım sonucunda Castrol'de karar kıldım. 4+1lt yi İkitelli Bağcılar Güngören San. Sitesinden 145TL'ye aldım. GM'yi 4+1lt 79TL'ye alabiliyordum aslında ama gönlüm el vermedi Aslında bakıma daha 1.500km var ama Perşembe serviste bakımı yaptıracağım bakalım performans ve ses olarak nekadar fark edecek.

Yorum

arkadaşlar merhaba,
                            önceki aracımda tüm filtre değişimlerimi (yağ dahil) kendim yapıyordum. bi buji değişimi için ustama gidiyordum. şimdi insignia'mın bakımlarını da kendim yapmayı düşüyorum.

Özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı? önden bilirsem daha dikkatli davranırım.

saygılar.
                            Saygılar.

2010 Astra Classic III 1.6lt 115hp Esentia
                            2014 İnsignia 1.4 140hp Edition Elegance Still Paket

Yorum

Kullanıldıktan sonra kalan yağın kullanılabileceği maksimum süre nedir? Açılmış bidondaki yağ me ladar süre kullanılabilir? Bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

Yorum

İşleniyor...
                              X