1.4T aracım için 1.000km kadar sonra standart 15.000 bakımını yapmam gerekiyor. Araç bakımlarının yetkili serviste yapılması taraftarıyım ancak maliyeti düşürmek ve GM yağ yerine daha kaliteli bir ürün kullanmak için yağı kendim alıp bakımı bu şekilde yaptırmayı planlıyorum. Bu şekilde yaptığımda standart bakım maliyetinden 180-200TL gibi düşülüyor. http://insigniateam.com/forum/index.php?topic=16648.60 Konusunu baştan sona okuyarak Mobil Super 3000 XE 5W30 Tam Sentetik Partiküllü Motor Yağı yada Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 A5 kullanmaya karar verdim ve fiyat araştırıken ürünlerin üzerinde 2015 - 2016 gibi imalat yılı bilgilendirmelerini gördüm. Bu aklımda hemen yağ raf ömrünün nekadar olması gerektiği sorusunu uyandırdı. Forumda böyle bir konu açıldı mı bilemiyorum ama arama kısmına raf yazdığımda konuyla ilgili bir sonuç göremedim. İnternette kısa bir araştırma sonucunda açılmamış ambalajdaki yağ için 5 yıllık raf ömrü biçildiğini öğrenmiş oldum. Yinede 1-2 yıldan daha fazla beklemiş yağın kullanılmaması taraftarıyım.
Yağ Raf Ömürleri için tablo;
Yağ Raf Ömürleri için tablo;
Yorum