Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4T Bakım Periyotları ve Yaklaşık Maliyetleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4T Bakım Periyotları ve Yaklaşık Maliyetleri

Merhabalar;

1.4T Insignia, düzenli servis bakımlı bir araç arayışındayım ancak karşımıza nelerin çıkabileceğini görmekadına hem forumda hem de nette aramama rağmen derli toplu bir bilgi bulamadım.

Tahminim ve okuduklarıma göre 45.000Km'ye kadar durum aşağıdaki gibi sanırım ( eksik ise lütfen tamamlayınız ) ama asıl merak ettiğim ağır bakımlar, yetkili servis için fiyat ve parça bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

15.000km Bakımı: Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresi
    30.000km Bakımı: Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresi, Fren Hidroliği, Balatalar (Gerekmesi Halinde), Buji (Bence normal şartlarda temizlenmesi yeterli olur, normal şartlarda 45.000km'ye kadar gider)
    45.000km Bakımı: Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresi
    60.000km Bakımı: Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresi + ??????????????????????
    75.000km Bakımı: Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresi + ??????????????????????
    90.000km Bakımı: Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresi + ??????????????????????
    105.000km Bakımı: Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresi + ??????????????????????
    120.000km Bakımı: Yağ, Yağ filtresi, Hava filtresi, Polen filtresi + ??????????????????????

Ynt: 1.4T Bakım Periyotları ve Yaklaşık Maliyetleri

çok güzel konuya değinmişsiniz, bunu ben de merak ediyorum.
    astra aracımda her 30000km de buji değişimi, her 60000km de triger set i değiştiriyordum. (31000-142000km arası bendeydi)
    Zaten her15000 km de;yağ,yağ filtresi,polen filtresi, hava filtresi değişimi yapıyordum.

birkaç gün önce 1.4 insignia aldım, sanırım aynı olacaktır ama sormakta öğrenmekte fayda var.

Bu arada yağ kapasitesinin 4lt olması beni sevindirdi, yarım litre yağ için 1 lt alıyordum, artık almayacağım.
    Saygılar.

2010 Astra Classic III 1.6lt 115hp Esentia
    2014 İnsignia 1.4 140hp Edition Elegance Still Paket

Yorum

hocam merhaba bende 1.4 t sahibi oldum yeni 2012 model araç , hangi yağı kullanmamız gerekiyor ?
      1.4 t. edition elegance stil paket ( afl - 18'' )

Yorum

Yağ ile ilgili bir konu açmıştım, ben aracım için 5w30 castrol DEXOS 2 özelliklerini taşıyan yağı servise giderken yanımda götürmüştüm

Yorum

evet hocam kitapçığa bakabildim dün aynen dediğiniz gibi . cevabınız için teşekkürler.
          1.4 t. edition elegance stil paket ( afl - 18'' )

Yorum

İşleniyor...
          X