Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bakım Sonrası Araç Bazen Gaza Basmama Rağmen Stabil Oluyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Bakım Sonrası Araç Bazen Gaza Basmama Rağmen Stabil Oluyor

Merhaba Arkadaşlar;

Sonunda aşamalı da olsa sorunları çözdük. Ama araçta daha önce hiçbir sorun olmamasına rağmen birden bu kadar hata kodunun çıkması ve arıza vermesi beni şaşırttı.

Araçta Görüntülenen Hata Kodlar:
    - EBCM (Elektronik Fren Kontrol odülü), Kesik Haberleşme, Aralıklı
    - Gövde Kontrol Modülü, Kesik Haberleşme, Aralıklı
    - Partikül Filtresi Rejenerasyon Süresi, Aralıklı
    - Kütle Hava Akışı Sensörü, Performans, Aralıklı
    - Silindir 4 Kızdırma Buji Devresi, Aralıklı
    - Dizel Partikül Filtresinin Diferansiyel Basıncı Sensörü, Sürekli

Zaten bu hata kodlarını görünce ne diyeceğimi bilemedim.

Yapılan İş ve İşlemler;
    - Dizel Partikül Filtresi söküldü ve temizlendi. Oldukça kirlenen, islenen sensörler (iki adet) temizlendi. Yeniden programlandı.
    Sorun çözülmeyince aşamalı olarak diğer değişimlere gidildi. Egzostan hala daha önce olmayan azda olsa duman çıkışı vardı.

- Tek bir kızdırma bujisi arızası vermesine rağmen 4 kızdırma bujisi de değişti.
    Aracın kendisini korumaya alması yani 3500 devri aşamaması sorunu çözüldü ama bu sefer anlık korumaya geçip tekrar devreye girmeye başladı. Yani yine sorun tam olarak çözülmedi, test sürüşüne çıkıldı bu sefer daha önce farketmediğimiz (belki yeni olmuş, belki de diğer sorunlara odaklandığım için turbu sesini duymadığımdandır bu sefer turbu hortumunun sıkıntı yarattığını, kontrol edince de yaklaşık 2 cm'lik bir çatlak olduğunu tespit ettik. Akışmetredi hatanın hortumdan kaynaklanabileceği de düşünüldü, önde hortumu değiştirelim, hata verirse akışmetreyi de değiştiririz denildi.

- Turbu hortumu değişti. Programlama yapıldı. Sonrasında akışmetre hatası da bu şekilde giderilmiş oldu.

Şimdilik sorun çözüldü, araç eskisi gibi. Herhangi bir yerinde sorun yok. Performansı üst seviyede.

Ama nedense geçen son bir ayda araçlarla ilgili sıkıntılarım oldu. Bayram öncesinde market önünde park halinde olan araca (C3) başka bir aracın sürtmesi sonucu araçta ufak bir hasar oluştu, işlem yapıldı. İki hafta önce kaportacıdan aaraç alındı fakat müthüş bir benzin konusu, hem içeride hem de dışarıda. Kaportacıda biryerlere dökülmüştür geçer dedik aam tam tersi giderek arttı. Onu da geçen hafat servise bıraktım. Yapılan kontrollerde benzin pompasının dirsek kısmında çatlama tespit edildi. Pompanın üstünde adeta benzin göllenmişti. Çok şükür bu sürece araç yanmamış. Neyse o sorunu da çözdük.

Şimdilik araçlarla ilgili bir sorun kalmadı.

İlgilenen tüma rkadaşlara teşekkürler.

Sorunsuz sürüşler temennisiyle...
    İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Yorum

Nazara mı geliyorsunuz Sami bey
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ratip
        Nazara mı geliyorsunuz Sami bey
        Üstad çevredekiler de öyle diyor
        Yol sadakası çıkarmadan şehir dışına bile çıkmıyoruz, kimsenin tavuğuna kış bile demiyoruz ama nedendir ben de anlayamadım

Yorum

Gelince arka arkaya gelir zaten dertler
          ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Çok geçmiş olsun. Allah bunlarla bıraksın.
            Ya biz Opel'in çilekeş mağdurlarıyız ya da araçlarımıza nazar değiyor.
            Görev yaptığım okulda öğretmeniydi öğrencisiydi nazar ediyor olabilir, gözler hep araçlarımızda ama sanayideki aracımı yaptırdığım özel opel servisine de hep yeni opel ler arızadan kaynaklı geliyor son zamanlarda. Bakımdan ötürü gelen araç sayısı çok azdı.
            Bunu aracı 16 gün serviste yatan biri olarak gözlemlediğimden söylüyorum.
            Hem nazar edilmesi hem de fabrika çıkışı malzemelere gereken özeni göstermeyen opel firmasının ayıbıyla birleştiğinde de böyle sonuçlar çıkıyor ortaya..
            Allah beterinden saklasın.
            @Murat
            2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Wolverine
              Çok geçmiş olsun. Allah bunlarla bıraksın.
              Ya biz Opel'in çilekeş mağdurlarıyız ya da araçlarımıza nazar değiyor.
              Görev yaptığım okulda öğretmeniydi öğrencisiydi nazar ediyor olabilir, gözler hep araçlarımızda ama sanayideki aracımı yaptırdığım özel opel servisine de hep yeni opel ler arızadan kaynaklı geliyor son zamanlarda. Bakımdan ötürü gelen araç sayısı çok azdı.
              Bunu aracı 16 gün serviste yatan biri olarak gözlemlediğimden söylüyorum.
              Hem nazar edilmesi hem de fabrika çıkışı malzemelere gereken özeni göstermeyen opel firmasının ayıbıyla birleştiğinde de böyle sonuçlar çıkıyor ortaya..
              Allah beterinden saklasın.
              Amin...

Yorum

Çok geçmiş olsun, ağız tadıyla uzun süreler kullanın inşallah. Korktuğum arızaların çıkmamış olmasına sevindim
                2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Flesius
                  Çok geçmiş olsun, ağız tadıyla uzun süreler kullanın inşallah. Korktuğum arızaların çıkmamış olmasına sevindim
                  Teşekkürler.

Yorum

turbo hortumunun patlak yada delik olduğu da aklınızda olsun büyük ihtimalle sorun bu sanırım

Yorum

İşleniyor...
                    X