Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Triger Değişim Kilometresi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Triger Değişim Kilometresi

Özel Servisler daima daha ucuz olur mutlaka özel servis olup ta işinin ehli olan bir çok sanatkar ustamız var ama esas konu bence şu bir şekilde hatalı montaj yada kalitesi düşük muadil parçalarla yapılan bakımlar zamanından önce bazı ekipmanların olumsuz etkileyebiliyor ve bu kapsamda araçta oluşacak hasarları özel servisler çoğu zaman karşılamıyor yada çok nadir problemi kabullenip kendileri üstleniyorlar ve özel servislerin organizasyon olarak bir standartı olmadığı için sanayide ucuz bir dükkanda 3-5 takım ile sigortası yatırılmayan personelle hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar yetkili servisler ise bu iş için yatırım yapıyorlar yaptıkları işin arkasındalar personellerini eğitime gönderiyorlar vs... bu da şu demek değildir bütün yetkili servisler 10 numara olarak ta anlaşılmasın sonuçta orada da çalışan insan sanayide çalışanda insan en büyük fark ise yetkili servis aracın en ufak vidasına varıncaya kadar sökmeyi ve takmayı biliyor ve sonuçta muhatabınız var.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Özel Servisler daima daha ucuz olur mutlaka özel servis olup ta işinin ehli olan bir çok sanatkar ustamız var ama esas konu bence şu bir şekilde hatalı montaj yada kalitesi düşük muadil parçalarla yapılan bakımlar zamanından önce bazı ekipmanların olumsuz etkileyebiliyor ve bu kapsamda araçta oluşacak hasarları özel servisler çoğu zaman karşılamıyor yada çok nadir problemi kabullenip kendileri üstleniyorlar ve özel servislerin organizasyon olarak bir standartı olmadığı için sanayide ucuz bir dükkanda 3-5 takım ile sigortası yatırılmayan personelle hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar yetkili servisler ise bu iş için yatırım yapıyorlar yaptıkları işin arkasındalar personellerini eğitime gönderiyorlar vs... bu da şu demek değildir bütün yetkili servisler 10 numara olarak ta anlaşılmasın sonuçta orada da çalışan insan sanayide çalışanda insan en büyük fark ise yetkili servis aracın en ufak vidasına varıncaya kadar sökmeyi ve takmayı biliyor ve sonuçta muhatabınız var.

Fatih abi,dediklerinde haklısın fakat dediğim servis de basit bir servis değil. 4 -5 tane liftleri var ve dolu olur genelde. Büyük bir dükkanları var,yedek parça dükkanları da ayrı bir yerde ve büyük. Yetkili servisin günelleme sistemi bozuk iken ben onlara gidip güncellettim.Bana en son güncel yazılmı yüklediğini söyledi usta.Dediğin gibi güvenemeyip yetkili servisin sistemi düzelince oraya gittim ve bana araçta zaten en son güncellemenin olduğunu söylediler. Aynı parça daha önce de bahsettiğim sitede 240 TL iken serviste 640 TL dendi. Triger dediğim sitede 150 TL iken servis 420 TL diyor. Triger de çok zor değişen bir şey değil zaten.
      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Genel bilgilendirme yaptım tabiki işinin ehli özel servislerde var yok değil.

Bu arada merak ettiğim bir konu var benim bildiğim servisler aracın obd soketinden araca bağlanıp aracın ıd sini Gm merkezindeki servere gönderiyor ve orada bu araçla ilgili güncel versiyon var ise yükleme yapıyor acaba opel bu hizmeti özel servislere veriyormu çünkü opel aynı yıl aynı model araçlarda bile farklı yazılımlar yükleyebiliyor bu yüzden dikkatli olmak lazım

Yorum

Genel bilgilendirme yaptım tabiki işinin ehli özel servislerde var yok değil.

Bu arada merak ettiğim bir konu var benim bildiğim servisler aracın obd soketinden araca bağlanıp aracın ıd sini Gm merkezindeki servere gönderiyor ve orada bu araçla ilgili güncel versiyon var ise yükleme yapıyor acaba opel bu hizmeti özel servislere veriyormu çünkü opel aynı yıl aynı model araçlarda bile farklı yazılımlar yükleyebiliyor bu yüzden dikkatli olmak lazım
          Abi,ustaya sordum ben de senin aklına gelen benimkine de geldi.Aynen sordum ben de.Usta bana "Önce Opel'e sonra bize gelir yazılımlar." dedi. Ya da bir şekilde temin ediyor çünkü dediğim gibi yetkili servis bilgisayara bağladı ve "En son yazılım var zaten bunda ." dedi. Artık bilemiyorum.
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Selamlar.
            Yazınızı okuyunca aklıma geldi. Bende reno varken bakımları hep kampanya zamanlarına geliyordu. Bu yüzden çok seviyordum arabayı hatta bir kez özel bir servisi arayıp bakım için fiyat aldım, sonra bir de kampanyalı bakım için orjinal servisten bakım aldım. Fiyat hemen hemen aynıydı.
            Acaba Opel'de de bu tür bakım kampanyaları oluyor mu? Reno'da sanırım senede 2 kez oluyordu (yaz ve kış zamanları).

Orjinal yazı sahibi: tornado
            Orjinal yazı sahibi: denz
            Selamlar.
            Triger değiştirmek kadar değiştirilecek yerde (usta/servis) çok önemli. Biz vakti zamanında dangalak bir usta yüzünden bunu tecrübe etmiş olduk.
            Bu olaydan sonra kendi binek olarak kullandığım arabalarda şahsen geçirmemeye muhatap bulabilmek adıma (artık ne kadar muhatap olurlar bilinmez) yetkili serviste yaptırmaya özen gösterdim. Netice de çok kısa zamanda değişen bir parçada değil. İşini bilmeyen ustaların elinde büyük masraf çıkartabilecek bir bakım.
            Yetkili servis her şeyde çok pahalı. Gm marka triger seti 150 TL internette,adamlarsa 420 TL diyor.150 TL de işçilik diyorlar,aynı işi Opel özel servisi-Konya'daki iyi servislerden birisidir Yıldız Opel-300 TL'ye yapacak.Onlar da hem parça satışı hem de servis işi yapıyorlar.Oraya gidip yaptıracağım nasipse yarın.
            2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Selamlar.
              Yazınızı okuyunca aklıma geldi. Bende reno varken bakımları hep kampanya zamanlarına geliyordu. Bu yüzden çok seviyordum arabayı hatta bir kez özel bir servisi arayıp bakım için fiyat aldım, sonra bir de kampanyalı bakım için orjinal servisten bakım aldım. Fiyat hemen hemen aynıydı.
              Acaba Opel'de de bu tür bakım kampanyaları oluyor mu? Reno'da sanırım senede 2 kez oluyordu (yaz ve kış zamanları).

Orjinal yazı sahibi: tornado
              Selamlar.
              Triger değiştirmek kadar değiştirilecek yerde (usta/servis) çok önemli. Biz vakti zamanında dangalak bir usta yüzünden bunu tecrübe etmiş olduk.
              Bu olaydan sonra kendi binek olarak kullandığım arabalarda şahsen geçirmemeye muhatap bulabilmek adıma (artık ne kadar muhatap olurlar bilinmez) yetkili serviste yaptırmaya özen gösterdim. Netice de çok kısa zamanda değişen bir parçada değil. İşini bilmeyen ustaların elinde büyük masraf çıkartabilecek bir bakım.
              Yetkili servis her şeyde çok pahalı. Gm marka triger seti 150 TL internette,adamlarsa 420 TL diyor.150 TL de işçilik diyorlar,aynı işi Opel özel servisi-Konya'daki iyi servislerden birisidir Yıldız Opel-300 TL'ye yapacak.Onlar da hem parça satışı hem de servis işi yapıyorlar.Oraya gidip yaptıracağım nasipse yarın.
              Evet,oluyor. Ben 45.000 Km bakımını 245 TL'ye yaptırdım Özkaymak Opel'de. Kampanya varmış. Şimdi gene var, bakım 200 TL imiş...

Yorum

İyiymiş. Ben 1 ay önce Civiği 400'e yaptırmıştım(rutin bakım).
                Bir de şu vardı galiba; Triger değişimi gibi olaylar sanırım bu kampanyalı bakımlar kapsamına girmiyordu. Ama yine de sanki bazı zamanlar parça indirimi de oluyor diye aklımda kalmış.
                2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Arkadaşlar,yenice Konya'daki özel servisimden geldim.Trigeri değiştirdim. Eski kayışa baktım,çatlak filan yoktu ama arkadaşların da söylediği gibi sonuçta lastik olan bir madde.Yıllandıkça bayatlıyordur.. 300 TL verdim orjinal Gm kutusundan çıkardılar parçaları,gayet iyi,sıkıntı yok arabada.

Yorum

Aman olmasın keyifli sürüşler

Yorum

Aman olmasın keyifli sürüşler
                      Teşekkürler abi,sevgiler...

Yorum

şuan yetkili serviste dğiştirsek trigeri ortalama kaç tlye malolur yakında değiştiren var mı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilbilge_11
                          şuan yetkili serviste dğiştirsek trigeri ortalama kaç tlye malolur yakında değiştiren var mı
                          Yetkili servis 570 TL diyor Konya'da.

Yorum

Triger setini 33 bin km de, değiştirdim. Özel serviste yaptırdım. 4. yılı dolması sebebi ile. Özel servisimde öyle çok lüks görünmüyor. Önünden geçseniz anlamazsınız bile servis olduğunu
                            Lakin önceki insigniamın şanzumanını indirip kaldırmıştı. Opelde uzman Gözüm kapalı bırakırım aracı.

Bujiler, bobin, yağ ( mobil 1 ) ve filtreler, V kayışı, Triger seti ve işçilik yoplamda, 840 TL gibi bir rakama geldi. Ve tüm parçalar, polen hariç hepsi orjinal GM. Bobin DM delphi. Sadece delphi değil... !! Bu kadar parçayı düşünün servise 2 bin tl ye yakın öderdik. Ayrıca, trigeri yanlış senteye bağlama gibi bri lüksleri yok. Kapağın içinde işaretler var çünkü.

Devirdaim pompası da başka yerde. Triger harici istersek sonradan da değişirmiş.
                            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

60 Bin Km. yi Anlarım Ama Arkadaşlar Bu 4. Yıl Meselesi Kafama Takıldı. Benim Düldül 3 Yaşında ve 4, Yılında Yaklaşık 40.000 Km de Olacak. Triger Seti Bildiğim 3 Adet Dişli, Bir Kayış ve Gergi Rulmanlarından Oluşuyor. 40.000 Binde Sadece Kayış Değiştirmek Daha Mantıklı Değil mi? Bir de Tahriğni Triger Kayışından Alan Araçlarda, 60.000 den Sonra Her An Bozulma Riski Olduğu İçin, Bir Daha Triger Setine Araç Üzerinde Müdahale Olmaması İçin Devir Daim Pompasının da Servisler Tarafından Değiştirildiğini Duymuştum.
                              Acaba 570 Tl, Sadece Kayış Bedeli mi Yok sa Setin Bedeli mi?

Yorum

triyer ile birlikte set illaki değişiyor.olası rulman bozulmalarına karşı.ama devirdaim için çok erken.benim araçta 90.000 de triyer değişti devirdaim için çok erken olduğu söylendi.
                                2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                                2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

İşleniyor...
                                X