Öncelikle tüm team üyelerine iyi akşamlar diliyorum. Forumda birçok konuda doğrudan veya dolaylı olarak bu konu parça parça konuşulmuş. Genel olarak kimse riske girmemek için 60 bin km de değiştirmiş. Bu işi net olarak bilen varmı. İnsignia 1.6 Turbo 180 HP kaç km veya kaç yılda bir kere triger değiştirmek zorundadır ? Net cevaplar gelirse memnun olurum çünkü önümüzde ki hafta izne ayrılacağım aracım şu an 59 bin km de. Aklım arabada kalsın istemiyorum. İlginiz için teşekkürler...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Triger Değişim Kilometresi
Collapse
X
-
Ynt: Triger Değişim Kilometresi
Kitapçığında 150.000 km diyor ama servisler 60.000 km'de değiştiriyor. Yani 60.000 km'de değiştireceksiniz...2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
-
Türkiye şartları için 60.000 km değişim öneriliyor
Yurt dışında 30.000 km bir bakıma girer diyor ama bizde 15.000 km de triger işide aynı nı mantık çerçevesinde
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXTürkiye şartları için 60.000 km değişim öneriliyor
Yurt dışında 30.000 km bir bakıma girer diyor ama bizde 15.000 km de triger işide aynı nı mantık çerçevesindeMEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: bilgecemOrjinal yazı sahibi: FacomXTürkiye şartları için 60.000 km değişim öneriliyor
Yurt dışında 30.000 km bir bakıma girer diyor ama bizde 15.000 km de triger işide aynı nı mantık çerçevesinde
Yorum
-
motorun içersinde çalışan bir parçanın hiç bir şekilde yollardan etkilenmesi mümkün değil.kaldıki bizim yollarımızda gerçekten köy yoluda değil yani.bunun servis politikasından başka hiç bir geçerli açıklaması yok.
kaldıki her şehirdede istanbul trafiği yok yani.eğer trafiğe bağlı olsaydı her şehir için farklı değişim km si vermeleri lazım.benim yaşadığım yerde trafik namına hiç bişey yok2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedimotorun içersinde çalışan bir parçanın hiç bir şekilde yollardan etkilenmesi mümkün değil.
Eksantrik mili ile krank mili üzerinde bulunan volan dişlisinin irtibatını sağlayan triger kayışı çok önemlidir.
Çalıştığı ortam (çevre) ne kadar temiz ise ömrü de o kadar uzun olur. Şehirlerimiz -İstanbul dahil- toz, toprak
içinde olduğundan kayış değiştirme periyotları (ihtiyaten) kısa tutulmaktadır. Çünkü; triger kayışının kopma ihtimali
göze alınabilecek bir risk değildir; çok da ağır olmayan 'triger seti' değişimi masrafından kaçınırsak, başımıza çok
büyük bir bela açacağız demektir, şöyle ki;
Triger kayışı koptuğunda eksantrik mili artık görev yapamaz, subaplar pistonlar tarafından zedelenenmeye
maruz kalırlar, ya kırılırlar ya da eğilirler. Böyle bir durum (bizim araçlar için) motorda 10 bin tl'ye yakın
bir masraf açar. Oysa triger seti değişimi 1.200.- tl cıvarında bir masraf gerektiriyor. Bunu yapmayıp on katı
masrafı göze almak akıllıca değil diye düşünüyorum.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedimotorun içersinde çalışan bir parçanın hiç bir şekilde yollardan etkilenmesi mümkün değil.kaldıki bizim yollarımızda gerçekten köy yoluda değil yani.bunun servis politikasından başka hiç bir geçerli açıklaması yok.
kaldıki her şehirdede istanbul trafiği yok yani.eğer trafiğe bağlı olsaydı her şehir için farklı değişim km si vermeleri lazım.benim yaşadığım yerde trafik namına hiç bişey yok
Araçlarımızın bakım kmsi 15.000 km erken bir zaman belki 20.000 km olsa doğru olurdu
Yorum
-
Şaman bey ben triyer kayışının nerde ve ne şekilde çalıştığını gayet iyi biliyorum ama şuda bir gerçek istanbul dediğiniz yerde sahra çölü değil.aracın motorunun içi toz toprak çamurla dolmuyor en azından benim hiç bir aracımın motoru öyle aman aman kirlenmiyor.insanın evinin içi bile 1 sene silinmese daha fazla tozlanır emin olun.
Buick regal araçlarındaki tahrik kayışları için 240.000 km ömür vermiş demekki amerikada hiç toz yok, trafikte :
Bence ülkemizde 60.000 km neden dendiğini başka hiç bir açıklaması yok para para para.
amerikada araç fiyatları yerlerde süründüğü için insanlar servislere okadar para vermezler tamamen müşteri kitlesine ve piyasaya göre oluşturulan bir düzen bu başka bişey değil.2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
Yorum
-
abim amerikadan 3 gün önce döndü 2002 model navigatör 6000 cc lik aracı 2400 dolara sattı.Allah aşkına biz bu paraya anca 4 kez triyer değiştirebiliriz.Siz şimdi amerikada 1200 tl triyer masrafı isteyeceksiniz bir araçtan alacağınız tepkiyi bir düşünün2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ahmet_turediŞaman bey ben triyer kayışının nerde ve ne şekilde çalıştığını gayet iyi biliyorum ama şuda bir gerçek istanbul dediğiniz yerde sahra çölü değil.aracın motorunun içi toz toprak çamurla dolmuyor en azından benim hiç bir aracımın motoru öyle aman aman kirlenmiyor.insanın evinin içi bile 1 sene silinmese daha fazla tozlanır emin olun.
Buick regal araçlarındaki tahrik kayışları için 240.000 km ömür vermiş demekki amerikada hiç toz yok, trafikte :
Bence ülkemizde 60.000 km neden dendiğini başka hiç bir açıklaması yok para para para.
amerikada araç fiyatları yerlerde süründüğü için insanlar servislere okadar para vermezler tamamen müşteri kitlesine ve piyasaya göre oluşturulan bir düzen bu başka bişey değil.
Yorum
-
Bugün opel Türkiye ile görüşme yaptim. Yaklasik 3 saat sonra bana dönüp alt motorlarda triger değişiminin 60 bin km de yapilmasi gerektiği soylediler. Bende inat ettim degistirmicem 10 bin km daha binicem)Astra 1.4 T Cosmo Füme + Navigasyon
Yorum
Yorum