Ynt: 60,000 KM Bakımı
Fatih abi,bobini alan benim fakat Özkaymak yetkili servisinde bobin olmadığı için ben de özel servise gittim mecburen ve bana o dediğim bobini verdiler,dediğin gibi olmadı,ben de Hepsi Opel sitesinden Orjinal GM Delphi bobin aldım ve taktırdım,aracın eski bobini ile aynı yani yan sanayi filan değil.Aynı sitede dediğin Delphi marka bobin de var satışta.Benim yetkili servise mesafem 110 Km,git gel 220 Km ve normal bakım için,yağ değişimi,filtre değişimi,buji değişimi gibi basit şeyler için de oraya gidemem.Benim sanayideki ustam da iyidir konusunda. Özel servisi savunuyormuşum gibi bir durum olmuş sanırım,ben kendi açımdan söyledim,bu sitedeki malzemeler de orjinal zaten,faturalı gönderiyorlar. Benim de ortaklığım filan yok bu sitelere,ben öğretmenim,devlet memuruyum. Yönlendirmek derken kendim sarf malzemelerini bu sitelerden alıyorum,alışveriş yaptım,gayet ilgililer ve de faturalı ürün satıyorlar,yolladıkları ürünler de GM marka ve orjinal. Benim amacım orjinal parça satan bu siteler varken yetkili servisten parça almaya ya da dışarıdan parça almaya kalkan arkadaşların menfaatine olsun diye söylemekti.Yoksa yönlendirme filan yok,hatta OpelGm sitesinin sahibini http://www.opelx.com/ sitesinde de görebilirsiniz site yöneticisi olarak.Ben parçaları bu sitelerden alıp buradaki ustama yaptırıyorum,yaptıracağım bu benim menfaatime oluyor.Bu sitelerden aldığınız malzemeler de garantili zaten,sıkıntı olursa iade edip yenisini alabilirsiniz.Bu bakım malzemelerini ,yağ ,filtre,buji... vb. yapmak,takmak,değiştirmek çok da zor değil. İlla ki yetkili servise gitmeye gerek yok yani. Eniştemin 2009 model İnsignia aracı su soğutma deposu çatladığı için hararet yaptı ve Özkaymak yetkili servisine bıraktı aracı,fiyat olarak 17.000 TL çıkardı servis,özel bir serviste orjinal parçalar ile 6.500 TL'ye halledildi,araç gayet iyi şu anda. Dediğim gibi yönlendirme filan yok herkesin aklı var fikri var,isteyen yetkili servis,isteyen özel servise gider... "En iyisi öyle zaten..." cümlesini de arkadaşın açıklamasına istinaden yazdım. Arkadaş:"Normal bakım için yağ,filtre,buji,hava ve polen filtresi gibi malzeme değişimi için yetkili servise gitmeye gerek yok." demişti ben ona yazdım,o öyle dediği için. Herkes için demedim yani. Bir de yetkili servisler de bazen arkasında durmuyor parça garantisinin filan,hatta benim bir polis abim var akrabam,onun doktor bir arkadaşı Konya'daki Mercedes yetkili servisinden bakımdan çıktıktan 4-5 Km sonra aracı arıza yapıp yolda kalmış ve araç sahibi ile yetkili servis mahkemelik olmuşlardı ne oldu bilmem... Gene söylüyorum yönlendirme ve özel servislere ortaklığım,bu sitelere de ortaklığım kesinlikle yoktur.
Orjinal yazı sahibi: FacomX
![ok](https://www.insigniateam.com/core/images/smilies/ok.gif)
Yorum