ömer bu konuda reis volvo laf etmeye gerek bile yok bence
teknoloji iyi olabilir ama psa grubunun motorunu kullanıyor traktör gibi çalışıyor, buna ne demeli
Motor aracın en basit parçalarından biridir.. Yeterli beygir sayısına ve torka sahip olduğu sürece kimin motoru olduğunun bir önemi yoktur.
ki Volvonun üstündeki Motor Ford a Ait olan TDCi motor , Psa grup Hdi ile motor blokları hariç hiç bir şeyleri aynı değil.. Beygir-Tork - Güç eğrileri - Yakıt tüketimi her şeyleri farklı.
Mercedes-Benz yeni A serisinin dizel versiyonunda Renault un DCİ motorlarını kullanıcak mesela.. O zaman Mercedes = Traktör
Ben olaya marka takintisi ile bakmam yigidi oldur hakkini ver suan mercedesin bmw ve audiyle ayni platformda urettigi hicbir arac 1. Gelmez ilerde eminim one gececek modelleri cikar ama gunumuz mercedesin devri degil bu yeni a serisi ile belki bir ataga cikar vw cilerin durumu ile mercedescilerin durumu suan ayni
ömer bu konuda reis volvo laf etmeye gerek bile yok bence
teknoloji iyi olabilir ama psa grubunun motorunu kullanıyor traktör gibi çalışıyor, buna ne demeli
Motor aracın en basit parçalarından biridir.. Yeterli beygir sayısına ve torka sahip olduğu sürece kimin motoru olduğunun bir önemi yoktur.
ki Volvonun üstündeki Motor Ford a Ait olan TDCi motor , Psa grup Hdi ile motor blokları hariç hiç bir şeyleri aynı değil.. Beygir-Tork - Güç eğrileri - Yakıt tüketimi her şeyleri farklı.
Mercedes-Benz yeni A serisinin dizel versiyonunda Renault un DCİ motorlarını kullanıcak mesela.. O zaman Mercedes = Traktör
kardeşim sen çok araba kullanıyor olabilirsin, bizim ailede iki renault da var psa da, ikisi de dizel, ben çalışma sesini kastetmiştim, renault gerçekten çok sessiz bir dizel motor yapmış hakkını yememek lazım, ayrıca ford, volvo, mazda tamamiyle aynı motoru kullanıyor, tüketim değerleri farklılık arz edebilir; o kilo ve aerodinami ile alakalıdır, ama beygir güçleri ve tork değerleri kesinlikle aynı, ayrıca eğrileri de, ve çalışma sesleri de traktör gibi, 130 km hızda hiçbir psa grubunun dizel motorunun içinde durulmuyor... renault bu konuda daha iyi, performans, yakıt tüketimi ve teknoloji konusunda birşey demedim, gerçekten bizdeki 407 bu ses haricinde diğerlerinin hakkını yeterince veriyor...
Yorum