Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ibre hata payı örnek

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ibre hata payı örnek

This is a software upgraded W12 12 cylinder 6.0 liter (366Cubic inches) engine at around 500hp. The run was done on a professionally monitored speedway. The ...

Ynt: ibre hata payı örnek

Merhabalar..

Mesleğim gereği yaklaşık 13 yıldır GPS ve Navigasyon cihazları ile ilgiliyim..Yaygın kanının aksine genel kullanımda olan amatör GPS cihazları da azımsanmayacak derecede hatalı bilgi vermektedirler.Bu hata uygun koşullar altında dahi 40-50 mt civarındadır.GPS cihazının minimum hata ile mevki vermesi için gökyüzünde maximum seviyede uydu görebilmesi ve ayrıca entegre cihazlarda da(navigasyon cihazlarında kullanılan programlarda ve profesyonel GPS cihazlarının kendi menülerinde DATUM seçeneğinin doğru seçili olması,ayrıca GPS anten yüksekliğinin doğru girilmesi gereklidir.Ayrıca şu anda kullanımda olan GPS uydularının sahibi U.S.A dünyada istediği bölgeye istediği kadar hatalı mevki bildirilmesini sağlayabilmektedir.

Tünel inşaatları gibi hassas mevki bilgisi gerektiren sektörlerde DİFERANSİYEL GPS denilen daha pahalı sistemler kullanılmaktadır.Bu sistemler GPS in verdiği hata miktarını hesaplayarak ona düzeltme uygulayan sistemlerdir.

Bazen sabit bir mevkide dahi GPS cihazının koordinat ve buna bağlı hız bilgilerinin değiştiğini görebilirsiniz.Yukarıda bahsettiğim sebeplerle ben kaliteli bir aracın kilometre sayacının daha güvenilir bilgi verdiğini düşünmekteyim.

Selamlar...
    2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Üreticilerin herhangi bir kaza sonrasında "hız göstergesi gerçek hızımdan daha düşük gösteriyordu" gibi olası iddialara karşı kendilerini koruyabilmek amacı ile hız göstergelerini %5 civarı daha yüksek gösterecek şekilde kalibre ettiklerini hatırlatmak isterim. Bunun dışındaki sapmalar ise fabrikanın belirlediği alternatifler dışında kalan bir lastik ölçüsü kullanmaktan veya lastik basınçlarının çok düşük/çok yüksek olmasından kaynaklanır.

Yorum

Birisi mil, birisi km/h değilmi?
        2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Orjinal yazı sahibi: smg05
          ne yaptın Muharrem, 290 mil bu zamana kadar hangi araba basmış ihihi
          InsigniaTEAM

Yorum

Veyron rampa aşağı arkasına rüzgârı da aldı mı basar belki haha

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
              Beni bugünkü yorumlarımdan dolayı sarhoş sanabilirsin ama sorun internette lag var tam izleyemiyorum salladım desem yeridir....
              2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                Beni bugünkü yorumlarımdan dolayı sarhoş sanabilirsin ama sorun internette lag var tam izleyemiyorum salladım desem yeridir....
                anladık sarhoşsun uğraşma muharrem

Yorum

Aracınızın hız göstergesi ile ilgili en doğru bilgiyi DOPPLER prensibiyle çalışan hız ölçüm cihazları ile karşılaştırma yaparak öğrenebilirsiniz.Son yıllarda karayollarında özellikle tünel girişlerinde görmeye alıştığımız digital hız uyarı göstergeleri bu sistemle çalışır.Polis radarları da bu sistemi kullanmaktadır.

Ben bahsettiğim hız ölçüm cihazları ile karşılaştırma yaptığımda stock haldeki aracımın kilometre saatinin doğru gösterdiğini gözlemledim.Elbette lastik ve jant ebatlarında değişiklik yapanlar araçlarına kalibrasyon yaptırmak zorundadırlar.Aksi halde doğru hız bilgisi alınamaz.

Selamlar...
                  2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

İşleniyor...
                  X