Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ilginç madde

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ilginç madde

Facebook'taki gönderileri, fotoğrafları ve daha fazlasını gör.

sanırım newtonian bir akışkan ama ilginç

Ynt: ilginç madde

araçların tamponlarına bundan koysalar

Yorum

eğer öyle bir katı cisim birbirine çarparsa arabaların sadece tamponuna bişey olmaz geri kalanı akordiyon olur ve içindekileri düşünemiyorum direk kazanın şiddeti bizden çıkar...

Yorum

Hmmm...Enteresan.Basma dayanımı çok güçlü ama çekme dayanımı aksine çok zayıf.Artık malzemelerin iç yapılarıyla çok güzel oynayarak bunları sağlıyorlar ama böylesini hiç görmemiştim.
        2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

emre bey benm anladıgım kadarıyla madde kuvveti iletmiyor eğer iletiyor olsaydı karpuz kırılırdı yani tampona çarptığımız zaman bızı karpuz olarak dusunun karpuza bır sey olmuyr

Yorum

Kuvveti hava ortamında iletmeyen hiçbirşey olamaz abi.Emre abiye katılıyorum bizim tamponlarımız darbe emici olduğundan şiddeti daha az hissediyoruz ki bu şekilde bile çok hissediyoruz.Eğer bu derece sert olsaydı araçlarımız inanılmaz derecede geri sekerdi.Duvara top atıp geri geldiği gibi çarpıp gelirdik
            2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Orjinal yazı sahibi: medren
              emre bey benm anladıgım kadarıyla madde kuvveti iletmiyor eğer iletiyor olsaydı karpuz kırılırdı yani tampona çarptığımız zaman bızı karpuz olarak dusunun karpuza bır sey olmuyr
              Meddenin kuvveti iletmemesi için anlık esneme ile şiddeti absorte etmesi gerekiyor ben o karpuz olayına pek inanmadım esasen ne olrsa olsun tepeden aldığı darbe ile en azından altından patlama olmalı aksi şekilde bu halde kalabilmesi için o maddenin süngerimsi bir şekilde gelen cismin şiddetini absorte etmesi gerekir yoksa yok yani

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eymenkul
                Hmmm...Enteresan.Basma dayanımı çok güçlü ama çekme dayanımı aksine çok zayıf.Artık malzemelerin iç yapılarıyla çok güzel oynayarak bunları sağlıyorlar ama böylesini hiç görmemiştim.
                yanlış bu madde su gibi newtonian bir akışkan ancak suya göre viskozitesi yüksek madde özelliği şurdan gelmektedir. normal olarak suya kendini bırakırsan su seni içine alır ancak yüksek hızla suya girmeye çalışırsan beton etkisi yapar bu maddede aynı özellik anlık basınç değişimlerinde katı, kesme kuvvetlerinde sıvı özelliği gösterir. ışığın hem tanecik hem dalga boyu olması gibi allahın işi işte
                ayrıca bu maddenin asıl kullanım yeri kevlar yeleklerin içinde kullanılcak denildi. normal durumlarda tişort gibi vucut şekli alabiliyor ama mermi gibi impulsif kuvvetlerde demir gibi oluyor

Yorum

İşleniyor...
                X