aman allah korusun. Şöyle bir senaryo düşünelim (Allah vermesin)
Siz 220-240 la gidiyorsunuz. Karşıdan kamyon şeridinden çıkmış size geliyor. Siz frene basıp arabayı yavaşlatana kadar kaza yapıyorsunuz ve siz 180 ile karşıdaki 90 ile çarpıyor = 270 Km/Sa güç. Anlaşılması biraz zor ve yürekler ürpertici. Bunun üstüne üstük arkadan bir tır geliyor 90 Km/h hızla ve yavaşlayamadan sizin arabaya arkadan çarpıyor ve sonuç olarak önden çarpmanın etkisiyle ve arkadan bir darbe daha almanın etkisiyle arabanızla beraber tost oluyorsunuz. ayrıca benzin (özellikle lpg) etkenini katarsak çıkacak patlama korkunç olacaktır.. Benim verdiğim yaşanması olası bir örnek.
Lakin bırakın benim verdiğim örneği 150-160 la dahi çarpmak insanın hiçbir insanın kaderine yazılmamıştır umarım
Sonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho
Lisedeki fizikten hatırladığım kadarıyla etki tepki olması lazım duvara vurduğu zaman. 193 km hızın aynı tepkisi duvardan da beklersek buradaki olan kaza 368km hızla yapılmış oluyor. Yanlışsam affola..
valla tır feci bir olasılık ama sedanla sedan bir aracın çarpışması bir tarafın hayatını kurtarabilir arac duvara veya tıra carpmadan başka bir araca daha dayanıklı olabilir misal bir fiat arac ile mercedes s in fiata kafadan 190 ile girmesi durumunda s o kazandan daha iyi çıkacaktır diye düşünüyorum,
s tekiler kurturulmu bilmem ama arac daha diri kalır...
Düşünün arkadaşlar bu sabit bir duvara çarpıyor. Birde hemen hemen aynı süratte veya daha az mesela 150 KM süratle birbirlerine çarpmasını hayal edebiliyor musunuz? 195+150=345 KM sürat demek. düşünmesi bile korkunç...
Cemil abi Darende dönüşü Maraş Göksunda tır ile kafa kafaya girmiş bir araç gördüm. aynen yukarıdaki videodaki gibi idi. Videoda adam yolcuların durumu için "sormayın" diyor ya aynen öyle bir durum.
Evet, Değerli "İnsigniaTeam" üyeleri, Sürat gerçekten bir felaket, Siz hatasız olabilirsiniz, ama karşıdan gelen sürücüler….
Bir video daha vardı aradım ama bulamadım. Güle oynaya araç kullanan sürücü, bir aracı sağından geçip öndeki aracı da soldan geçmeye çalıştığında bir kamyon ile kafa kafaya çarpışmıştı.
bakın arkadaşlar hız iyi bir şey değil ama testlerde 50 km hızla veya 193 km hızla denemedeki gerçek hayatta aynı değil testlerde 50 km len bile araba dağılıyor neden, karşıdaki vurduğun nesne esnemediğinden bütün basınç geriye geliyor duran arabaya arkadan aynı hızda vur daha az hasar görürsün araba boşta olsa el freni çekilmemiş olsa dahada az hasar görürsün ben thailand boksu yaptığım yıllarda kürek sapı kırardım kaval kemiğimle eğer sopa kırılmadığındaysa bütün güç geriye kaval kemiğime basınç yapardı canım yanardı kırıldığındaysa okadar basınç acı olmazdı
1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler
80km hızla duvara çarpmak ile 80km hızla kafa kafaya çarpışmak arasında fark yok.
160km ile duvara çarpmak da 193'den pek farklı değilmiş
birde şu var, karşılıklı 192km hızla çarpışma
Yorum