Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İbre Ters Döndü Mübarek..
Collapse
X
-
Ynt: İbre Ters Döndü Mübarek..
Milim hesabıyla 240 ı geçiyor abi Zaten Hondayı övmek değil amacım. Madem 240-250 ye cok rahat cıkacak araç yapıyosun. Neden 240 Kadran koymuyorsun. Zevk mi alıyolar yani ibreyi çevirinceSonuna Kadar Vectra , Sonuna Kadar 125 HP , Sonuna Kadar LPG Power hiho
Yorum
-
vti larda (ek kasa cvcler yani; 98de sedanları 99da hatchback leri bitti) öncelerinde 180 ibre var ama sonlara doğru gene aynı kasalarda 240 olan ibre gördüm 99du makina galiba. yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım malum 5500de hayat biter vtec başlar ama rahatlıkla bu makinalarda 2 50 görmek mümkün.~~MuGi~~
Yorum
-
ve eklemek istediğim birşey var honda gerçekten o dönemlerde motoru çözmüş ve bitirmiştir. en çok verim alınan japondur bana göre hatta.
türkiyede ilk atmosferikten turboya çevrilen 34 vth 16 plakalı kırmızı ek kasa cvc 60.000$ gibi bir mebla harcanarak 700+hp elde edilmiştir.~~MuGi~~
Yorum
-
honda motor olayını o dönemde çözdümü çözmedimi bilmem fakat o zamanlarda çıkan ya autoshow dergisiydi ya da otohaber tam hatırlayamadım, vtec motor için ''gürültülü ve faydasız'' diye bir eleştiride bulunmuştu, aracın alt devirlerinin çok ölü olduğundan, ve üst devire çıkana kadar çok benzin yaktığından bahsetmişti, 5500 sonrası iyidir tabii de aracı sürekli o devirde tutacaksın, bu araç la 110 km gibi sabit bi hızda gitsen mesela araç yokuşlarda felaket bir şekilde bayılma yapar, çünkü maks devir ve tork 6000 devir üzerinde, fakat civic type r ile çoooookk büyük başarıya imza attı, keza o motor ilk s2000'de büyük başarı yakalamıştı da, hatta ödülleri var, bak onların motor hacimleri yüzünden alt devirleri de canlı ve yanlış hatırlamıyorsam 3000 devirden itibaren torkunun %80'ini veriyor, bu da alt devirleri canlı tutuyor... o arabalara laf yok ve yakıt tüketimlerini de çok iyileştirmişler... ama önceki vtecler, çok bakım masrafına da sahip, bi de aşınma çok yüksek... 60 bin dolar demişsin de yani şu anda tofaş alıp motoruna 60 bin dolar harcarsan onun da motoru 700+ bg olur, bence bu noktadan ele alma civic type r ve s2000'e hastayım fakat ondan önceki 160 bg vteclerin yanından bile geçmem...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: 35OFT23honda motor olayını o dönemde çözdümü çözmedimi bilmem fakat o zamanlarda çıkan ya autoshow dergisiydi ya da otohaber tam hatırlayamadım, vtec motor için ''gürültülü ve faydasız'' diye bir eleştiride bulunmuştu, aracın alt devirlerinin çok ölü olduğundan, ve üst devire çıkana kadar çok benzin yaktığından bahsetmişti, 5500 sonrası iyidir tabii de aracı sürekli o devirde tutacaksın, bu araç la 110 km gibi sabit bi hızda gitsen mesela araç yokuşlarda felaket bir şekilde bayılma yapar, çünkü maks devir ve tork 6000 devir üzerinde, fakat civic type r ile çoooookk büyük başarıya imza attı, keza o motor ilk s2000'de büyük başarı yakalamıştı da, hatta ödülleri var, bak onların motor hacimleri yüzünden alt devirleri de canlı ve yanlış hatırlamıyorsam 3000 devirden itibaren torkunun %80'ini veriyor, bu da alt devirleri canlı tutuyor... o arabalara laf yok ve yakıt tüketimlerini de çok iyileştirmişler... ama önceki vtecler, çok bakım masrafına da sahip, bi de aşınma çok yüksek... 60 bin dolar demişsin de yani şu anda tofaş alıp motoruna 60 bin dolar harcarsan onun da motoru 700+ bg olur, bence bu noktadan ele alma civic type r ve s2000'e hastayım fakat ondan önceki 160 bg vteclerin yanından bile geçmem...
şöle vardı. haçirokuyu bilenleriniz vardır mutlaka?? AE86 toyotanın arkadan itiş 86 moden drift aracıdır levin diye modeli vardır bitane daha vardıda t le başlıyordu hatırlmıyorum (hatta dişi kedimin ismi levin'dir) evet o arabadada 4000 devirden sonra gene bir sapıtma oluyordu aynı vti larda olan sistemin farklısı ve o kadar gelişmemiş olanı var. ve bu zamana kdar çok vti a bindim stok olsun oynanmış olsun alt devirler ölü falan değil gayet atak bir motor var tabi metal yorgunluğu vs bunların dışında araba kız gibiyse evet gayet güzel.. s2k ve tıpır onlar çok farklı onlar vti ın devamı gibi geldi ki s2k nın drift yarışlarına sokulması için biton değişimden geçtiği bilinmektedir.
bunun yanı sıra 60.000$ ile araba atmosferikten turboya geçti ki honda motorunun dşında o kadar verim alınacağını sanmam bi tofaşa o kadar para harcasan o kadar güzel verim alınabileceğini düşünmüyorum öyle olsa maslakta yatan biturbo supraya bu meblanın 3 4 katı harcanmıştır 1600hp olması için yani demek istediğim her motorun harcı değil.
bilindiği gibi blue motion muhabbeti yüzünden tıpır ve s2k nın üretimi bitmiş bulunmaktadır.
bitane kız gibi vti'ım olmasını isterdim çnk envayi çeşit araba kullandım suprasından jettasına kadar haçirokosundan vti ına kadar.. vti dan aldığım hız gerçekten inanılmazdı.. herkresin kendi düşüncesi tabi ama üzgünümki kız gbi makina yok kalmadı hepsi pert oynanmış petten toplama bla bla..~~MuGi~~
Yorum
-
bu yazı dergideydi o yüzden kişi ismi veremeyeceğim... bilirim ae86'yı nfs'de kendisiyle çok dans etmişimdir, ama tip sıfır ne olacak ki alıp binmem ona toyota da o motora benzer bir sistem celicada da var onda 1.8 değişken subap zamanlamalı vvti motor var yaklaşık 192 bg güç üretiyor, bu motor celicada başarılı bir motor gibi görünsede aynı motor corolla t-sportta vardı, ne piyasada tutuldu, ne de görüldü, ben bir tane belki görmüşümdür, güya type r'a rakip çıktı blink gerçi celica'da tipten yırtan bir araç, gidişi nasıl bilmem ama... corolla t-sport alt devirlerde resmen ölü bir araç, dergileri çok takip ederim, adam diyor ki 6000 devire kadar araba gitmiyor sanki... vtecler hızlı olabilir seri olabilir, fakat kasa hafifliği yüzünden olduğunu tahmin ediyorum, yoksa o motorun alt devirleri gerçekten ölü olurdu başka araçta, bir de aerodinamik bir yapıya sahip... piyasadan 2007 model altında impreza, civic vti, pug 106 gti citroen vts, e36 bmw alacağıma bisiklete binmeyi yeğelerim, bu araçları alırım, bir de bir araba para harcarım, ancak araba kendine gelir -belki- hepsi hoşaf araçlar, büyük konuşmayayım ama almam ya, bedava verseler almam... ayrıca da benim gördüğüm, (vardır tabi efendi olanları da) valla bu saydığım araçları it kopuktan başkası da kullanmıyor ya... alıp bunları onlardan biri mi olayım yani? hayatta bu yaftayı yemek istemem... biraz daha para biriktiririm, sonuçta bu araçlara da aşağı yukarı aynı para harcamam gerekecek, 60-65 bine piyasada corvette c5 var 0-100 4.8 sn 275'i deviriyor araba standart haliyle, bi borla eksoz bi chip mip derken araç 5700 motor, tak diye 500 beygir olur, ve bu araçlar kesinlikle aklı başında kişilerin altında olan araçlar, 80 milyarı hoşaf subaruya harcayacağıma, ya da hoşaf bir vti'a harcayacağıma kesinlikle bunu alırım, olmadı amerikanlar var, 7200 motor bir hemi v8 gerektiğinde 4 silindiri kapatıyor, araç 4 silindir kalıyor, 425 beygir, gaza asıldınmı 100 metre tekerlek izi bırakıyor valla o piyasadaki o araçları alacağıma bu iki grup arabayı alırım ne başım ağrır ne de yavaş kalırım hadi bi amerikan aldık diyelim denir ki şimdi amerikan sorun çıkarır, yeminle razıyım bak ne sorun çıkarırsa çıkarsın ben o araba için sanayide yatarım, tulumu giyer, üstümü başımı ağzımı gözümü yağ ederim, hiiiç çekinmem valla ama yok vti yok e36, yok 106 bilmem ne, araba amerikandır, hem 5500'den sonrasını beklememe gerek yok gürleye gürleye araba 1000 devirden itibaren, lastik yakmaya başlıyor tabii tek araba olmaz amerikan, altından kalkılmaz da, 2. araba kesinlikle
Yorum
-
vth 16 sizin şehire geldi çağlarda araba hiç görmedinmi.. evet çapulcu arabası oldu ama arabanın değerini bilenler kalmadı..
hee amerikan hee bi sorsana istemihan abiye niye dazlak dolaşıyo adam camaroyla uuraşa uuraşa döktü saçlarını nıf 12 geçtide körfezde olmayan saçını başını yoluyodu ama naptı gitti yanına 106 aldı.~~MuGi~~
Yorum
-
valla o zaman vtecle pek ilgilenmezdim ki valla ben inanmazsın ona bile razıyım, ama şöyle olacak bak, bir arabam olacak az yakan, çok kaçan türden konforlu, sıfır sorun çıkarmayan bir de amerikan olacak, sadece haftasonu bincem, başka hafta içi garajda, takozun üzerinde duracak yere bile temas etmeyecek ben amerikancıyım, önce amerikan alırım param ve ilgim kalırsa jdm
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: 35OFT23valla o zaman vtecle pek ilgilenmezdim ki valla ben inanmazsın ona bile razıyım, ama şöyle olacak bak, bir arabam olacak az yakan, çok kaçan türden konforlu, sıfır sorun çıkarmayan bir de amerikan olacak, sadece haftasonu bincem, başka hafta içi garajda, takozun üzerinde duracak yere bile temas etmeyecek ben amerikancıyım, önce amerikan alırım param ve ilgim kalırsa jdm
amerikan istiyosanda istemihan abinin yanına gidicen.~~MuGi~~
Yorum
Yorum