Duyuru

Collapse
No announcement yet.

"MAKAS ATMA" nın doğuracağı kötü SONUÇ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: "MAKAS ATMA" nın doğuracağı kötü SONUÇ

Sol şeridi devamlı işgal etmek yasak tır ............. !!!!!!!!!!!
    2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
    [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Cemil Nişankaya
      Günaydın arkadaşlar.
      Şöyle web sayfalarında dolaşırken

http://www.posta.com.tr/video?VideoID=5766 sözkonusu videoya rastladım. Tabiri caizse tüylerim diken diken oldu. YORUM SİZLERİN.
      boyle iki makas kazasina sahit oldum, ikisinde de arka koltuktaydim. cok enteresan bicimde sanki 360dereceyi her acidan izleyebiliyormus gibi oluyor insan.

o zamanlar tahrandaydim, eve gidiyorum taksiyle. ev is arasi yaklasik 20 km, bunun 15i otoyol. otoyoldayiz, nasil oldu anlayamadim, aynadan gordugumu saniyorum arkadan makas atarak gelen bir totya, beyaz. bizim agimizdan geldi onumuze gecip sol seride girdi. solda da adamcagizin biri bir adim one atip hemen geri cekiliyor, otoyolda karsidan karsiya gecmeye calisiyor. toyota adama bir patlatti, ucurdu resmen. ortada agaclar vardi, adami agaclarin uzerinde gordum, yanindan gecerken dusmeye baslamisti. hayatta kalabildiyse kesin sakatlanmistir.

diger kazada havaalnina bir misafiri ugurlamaya gidiyorduk, soforumuz of of of demeye baslayinca egildim baktim one. iranda peykan marka arabalar vardir, yerli uretim. bir tarihte ingilizler kurmus fabrikasini, sonra adi peykan olmus ama ben oradayken enjeksiyonlu modeli uretilmeye baslanmisti, cok sukse yapti. neyse bu peykan sag seritteki tankerin yaninda orta seritten ilerleyen hatchback kia pride`i sollamaya kalkmis. ben gordugumde arabaya carpip havalanmisti. pride kendi etrafinda donerek ileri hareketini surdurdu, icinde bir kisi, araba 360 derece donuyor. sonra bu peykan pride`in uzerine dustu, kaputa denk geldi Allahtan. motor falan kalmadi bir sey. dustukten sonra peykan takla atmaya basladi, en az 5 takla saydim. taklalar sona erdiginde peykan bu kez tavan ustunde ters bicimde suruklenmeye basladi. 20 metre kadar da oyle suruklendi. biz pride`in yanindan gecerken soforun direksiyonu iki eliyle siki siki tutarak hic kimildamadigini gorduk. durdugunda peykanin yanindan gecerken gordugumuz manzara arabada sikis tepis oturanlarn hic birinin yere dusmedigiydi. kapilarin acilmamasina hayret ettim, icindekiler ters durmalari disinda gayet normal gorunuyorlardi. buyuk sans her iki arabada yolda durup kalmadi, ileri gitti. bu belki buyuk zincirleme kazayi onledi.
      Allah hepimizi korusun, makas atarak geleni gorunce bence hic serit degistirmeden guvenli bicimde yavaslayip yol vermek, inatlasmak kotu.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan
        Orjinal yazı sahibi: BDIN
        Bana göre Türkiye de araba sürmek gerçekten zor.Yolda kimin ne yaptığı hiç belli olmuyor.Benim bildiğim otobanda sol şerit maksimum 120km/h dir.Malesef 120 km/h hızla sol şeritten giderken arkana bir bakıyorsun adam arkadan tampona yaklaşmış selektör yapıyor.Adamda fren mesafesi denen bir kavram yok malesef.Adamın hızı en az 150km/h ve üzeri.Hadi diyorsun sol şeritten gitme orta şeritten git.Bir bakıyorsun orta şeritte adam 60km/h ile tıngırdayarak gidiyor.Hadi sollayayım derken sen sollamaya geçmeye fırsat vermeden sol şeritten arabanın biri tambona yanaşmış selektör yapıyor.Sanki sana resmen küfür ediyor.
        İster inanın ister inanmayın orta şerit ve sol şerit böyle olunca kamyonların şeridinden gitmenin Türkiye şartlarında en doğru olduğunu görüyorum.Bana göre 120km/h hızla sol şeritten giden bir aracın tamponuna yanaşmak ve daha da hızlan demek bence Türkiye şartlarında geçerli.İspanya da 2000 km yaptım.Bizdeki böyle durumu hiç görmedim.Adamın altında ferreri var sollarken bile hız sınırını aşmıyor.Bizdekiler otobanda ferrari kullansa acaba ne olur ? gülelim mi ağlayalım mı...
        Ben de bu konuyu merak ediyorum aslında. 120 kmh maksimum hız sınırı olan bir yerde 120 ile sol şeritten gitmek sürücünün hakkı mıdır yani yol vermeme gibi bir hakkı var mı zaten kendisi kurallar dahilindeki maksimum hızla gidiyor. ?
        Hasan en sol şerit sürekli kullanım olarak yasak bir şerit kardeşim en sağ şerit ağır vasıta şeridi orta veya en sağ normal seyir şeridi en sol kendine yol açma şeridi ama dediğim gibi en solu kendine ait hisseden ve düşük hızla seyir edenler de beni öldürüyor

Yorum

Yavaş derken 120 km/h hızı mı kasdediyorsun?
          INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
          20" jant
          infinity
          DVD 800
          Sunroof
          Deri koltuk

Yorum

İşleniyor...
          X