Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insignia kaza

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: insignia kaza

Benim aracımı da geçen yılbaşı akşamı test ettirdiler Arkadan A3 çarptı bizim arka tamponda çok az hasar varken audinin ön tampon, yan çamurluk ve farları bile zarar gördü.

Yorum

bir sineği 2 metreden yere attığınızda hiç birşey olmaz ama bir insanı yere atın biryerleri kırılır.
      önemli olan cüsse müsse değil ağırlıktır. fizik kuralları ortada. hafif aracın kinetik enerjisi daha düşüktür (1/2 x m x V2 (kare)). kaza anında aracın kinetik enerjisi ne kadar yüksekse o kadar hasar alır. formüle göre hız ve ağırlık arttıkça kinetik enerji artıyormuş. tabi ağır araçların yapılışıda ağırlığına göre sağlam yapılır ancak belli bir süratten sonra hiç bir işe yaramaz

Yorum

Adam katılmıyorum sonuçta karşıda çarptığın araba var. Düşün hafif bir arabaya çarpıyorsun. İki arabayıda 2 metreden bıraksan düşsün dediğin doğru olabilir ama taşla yumurtayı çarpıştır o zaman kinetiği gör )

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Çarpışma esnasında ağır olan daha fazla hasar verir,hafif olan daha fazla hasar görür. Daha önceki araştırmalarımda da şunu gördüm,Clio'nun 5 yıldızı ile,İnsignia'nın 5 yıldızı daha farklı,ikisi çarpışınca Clio 3 yıldıza filan düşüyormuş.
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

aynı mevzuyu 407 le yaşadık bi albea çarptı albeanın önü dağıldı zaten karterden yağ akıttı bizimkinde neredeyse birşey yoktu çok garip gelmişti
            2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

ağır olan avantajlıdır kesinlikle, sinek mevzusuna gelince, sinek ve diğer haşeratta koruyucu kabuk olduğu için haşerata birşey olmuyor, ikinizde etten olursanız sonucu bakın görün bir sinekle bir insan ikisi de etten olsun çarpışsınlar bakalım

Yorum

insignianın ağır olmasının sebebi sağlam olmasından kaynaklanıyor. 2 araba olsun biri 1 ton diğeri 2,5 ton, 1 ton olan küçük ama mühendisliği iyi sağlam olsun. diğeri 1950 model bir amerikan arabası olsun. gidip beton duvara çarpın bakın neler oluyor. büyük araba iyi miymiş

Yorum

Ne kadar az kg o kadar hafif malzeme olarak biliyorum bende agir arabanin her turlu avantajli oldugunu dusunuyorum
                  2014 b8 passat 1.6 tdi dsg highline navi&hayalet gosterge

Yorum

Bende soyle bi yazi gormustum bi yerde euro ncap'in amerikan versiyonu varmis onun baskani soyle bi aciklama yapmis paranizin yettigi en buyuk ve agir arabayi alin diye
                    2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Arkadaşlar,

Gerçi eğitim hayatına ara vereli oldukça uzun zaman oldu ama yine de aklımda kaldığı kadarıyla fizik bilgilerimi paylaşmak istedim..Hatam olursa şimdiden özür dilerim..

Fiziğin kurallarından birisi ETKİ=TEPKİ dir..Hareketli(kinetik enerji kazanmış) her cisim durdurulmaya çalışıldığında üzerindeki kinetik enerji kadar bir dirençle (enerjiyle) karşılaşır..
                      Çarpışma anlarında araçlara zarar veren güç te budur..

Doğrusal hareket eden cisimler için(araçlarımız gibi)Kinetik enerji formülü= 1/2 * kütle(ağırlık) * hızın karesi dir. (sürtünme ihmal edilmiştir)

Bu formüle bakarak aracın ağırlığı yada hızı arttıkça çarpışma anında göreceği hasarın artacağını söyleyebiliriz.

Ek olarak günümüzde gelişen Construction teknolojisi ile daha hafif ancak daha mukavemetli araçlar elde etmek mümkündür..Tüm otomobil firmalarının bu konuda yıllardır yaptığı çalışmalar ( Euro-Ncap ve benzeri çarpışma testlerinde almış oldukları dereceler) hepinizin malumudur..Örneğin oluklu mukavvanın katlanmaya direnci düz kartonunkinden kat kat fazladır..Ama ikisi de aynı materyalden üretilmiştir.

Gözardı etmememiz gereken bir diğer husus ise materyal kalitesidir..

Selamlar...

2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oceanexplorer
                        Arkadaşlar,

Gerçi eğitim hayatına ara vereli oldukça uzun zaman oldu ama yine de aklımda kaldığı kadarıyla fizik bilgilerimi paylaşmak istedim..Hatam olursa şimdiden özür dilerim..

Fiziğin kurallarından birisi ETKİ=TEPKİ dir..Hareketli(kinetik enerji kazanmış) her cisim durdurulmaya çalışıldığında üzerindeki kinetik enerji kadar bir dirençle (enerjiyle) karşılaşır..
                        Çarpışma anlarında araçlara zarar veren güç te budur..

Doğrusal hareket eden cisimler için(araçlarımız gibi)Kinetik enerji formülü= 1/2 * kütle(ağırlık) * hızın karesi dir. (sürtünme ihmal edilmiştir)

Bu formüle bakarak aracın ağırlığı yada hızı arttıkça çarpışma anında göreceği hasarın artacağını söyleyebiliriz.

Ek olarak günümüzde gelişen Construction teknolojisi ile daha hafif ancak daha mukavemetli araçlar elde etmek mümkündür..Tüm otomobil firmalarının bu konuda yıllardır yaptığı çalışmalar ( Euro-Ncap ve benzeri çarpışma testlerinde almış oldukları dereceler) hepinizin malumudur..Örneğin oluklu mukavvanın katlanmaya direnci düz kartonunkinden kat kat fazladır..Ama ikisi de aynı materyalden üretilmiştir.

Gözardı etmememiz gereken bir diğer husus ise materyal kalitesidir..

Selamlar...

Bu çıkarım, hareketli bir aracın çok sıkı sabitlenmiş çok büyük kütleli nesnelere çarpması şeklinde oluşan kazalar için geçerlidir.. çünkü momentumun korunumu yasaları çevresinde, toplam etki büyük kütleli olandan düşük kütleliye doğru transfer olur , sıkı sabitlenmiş engellerin de ağırık ve mukavemet durumu malum (duvar, köprü ayağı v.s)... ancak , iki aracın çarpışması şeklindeki kazalarda, yukarıda saydığımız sebepten ötürü,iri ve ağır olan daha az zarar görür...
                        2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

İşleniyor...
                        X