Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ankara'daki 190hp Dizel (Bizden birisi mi?)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Ankara'daki 190hp Dizel (Bizden birisi mi?)

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
    2.0 Biturbo dizel motorun geliştirme çalışmaları ilk duyurulduğunda 190 bg olacağı söylenmişti. Fakat piyasaya 195 bg olarak çıktı.

Bu arada İngiliz-Amerikan kaynaklı haberlerde yer alan motor gücü değerleri ile diğer Avrupa ülkelerinden gelen haberlerde yer alan değerler farklıdır. Örneğin bahsi geçen biturbo dizelle ilgili bir haberi İngiliz dergisinde okursanız 192 bhp olarak görürsünüz, bir Alman dergisinde ise 195 ps. Biz de dahil olmak üzere Avrupa ve dünyanın pek çok ülkesi metrik sistemi kullanır. Bu sistemde 1 bg yaklaşık olarak 735,5 watt'a eşittir. İngilizler ise 1 beygiri 745,7 watt olarak hesaplar, Amerikalılar ise bu değeri yuvarlayıp 746 watt olarak kabul etmişlerdir. Dolayısı ile aynı motor ile ilgili farklı kaynaklarda farklı verilere rastlamak sizi şaşırtmasın.

Pek çok kaynakta tüm dünyada ortak bir standardın kullanılmasını desteklemek adına motor gücü verileri sadece kilowatt cinsinden verilmeye başlanmıştır. (Örnek olarak 2.0 biturbo motor 143 kW güç üretmektedir)
    abi takipçiniz yazdığın yazıları hayranlıkla okuyoruz, niye bizi böyle aşağılık kompleksine sokuyorsun?

Yorum

Abi bn 4wle 190 hp oluyor gibi hatırlıyordum asıl bn simdi aşağılık komplekslerine girdim
      2013 Latitude 1.5 dci executive+panaromik cam tavan+prestij paket.
      Gerçek pilot

Yorum

Estağfurullah arkadaşlar, herkesin bir diğerinden öğrenecek birşeyi muhakkak vardır

Yorum

Estağfurullah arkadaşlar, herkesin bir diğerinden öğrenecek birşeyi muhakkak vardır
          vallahi abi senden öğrenecek çok fazla şeyimiz olduğu kesin her konuda

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
            Aynen oyle abi ama bnm aklımda neden oyle kalmış onu düşünüyorum 4x4 de güç artısı yokmu ?
            Gerçek pilot

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ByOFLEE
              Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
              Aynen oyle abi ama bnm aklımda neden oyle kalmış onu düşünüyorum 4x4 de güç artısı yokmu ?
              artısı yok, eksisi varama
              2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
              [center]

Yorum

bnm aklımda neden oyle kalmış onu düşünüyorum 4x4 de güç artısı yokmu ?
                4x4 olması otomatikman bir güç artışı gerektiriyormuş gibi bir izlenim edinmişsin sanırım, ama öyle bir durum yok.
                160'lık dizelin önden çekişlisi de var, 4 çekeri de.
                195'lik biturbo dizel de aynı şekilde ister önden çekişli ister 4 çeker alınabilir.

Yorum

bnm aklımda neden oyle kalmış onu düşünüyorum 4x4 de güç artısı yokmu ?
                  4x4 olması otomatikman bir güç artışı gerektiriyormuş gibi bir izlenim edinmişsin sanırım, ama öyle bir durum yok.
                  160'lık dizelin önden çekişlisi de var, 4 çekeri de.
                  195'lik biturbo dizel de aynı şekilde ister önden çekişli ister 4 çeker alınabilir.

yok abi ya hatırladım mahallemizde 4x4 2.0 cdti vardı sahibi 190 hp oldugunu soylemişti bna saçma gelmişti 190 hp mi diye bastırarak sormuştum evet kardeşim demişti B'nde üstüne birşey demedim oradan aklımda kalmış
                  Gerçek pilot

Yorum

İşleniyor...
                  X