kardeşim kusura bakma ama bu yaptığın ayan beyan provokatörlüktür, halkı galeyana getirmektir.
Ömer kardeşim, sen de kusura bakma ama bu da maalesef yıllardır gelmiş geçmiş eleştiriye tahammülsüz iktidarların yaptığı mesnetsiz suçlamalardan en bilinenidir, sırf muhalefet etti diye "halkı galeyana getirmek" suçu (!) ile yargılanıp içeri atılmış gazeteci, yazar ve düşünürün haddi hesabı yoktur.
kimi nasıl ne sebeple galeyana getirdiğine bağlı abi, pkk'yı da birisi galeyana getirip bize saldırttırıyor, bunlar da içeri girmesin mi yani? Ayrıca da yıllar sonra bir sağ hükümet başa geçti, yıllardır devletin başında sağ bir hükümet yok, ki kendine sağ diyenlerin de (ismi lazım değiller) kimler olduğunu halk biliyor. Bu durumda içeri atanlar hep sol hükümet olduğuna göre girenler de sağ görüşlü insanlar olur solcu solcuyu atmaz ya... Bu durumda şöyle söylemek gerekir son zamanlarda sitede ünlü sözümüz ''keser döner sap döner gün gelir hesap döner'' demek ki devir değişmiş, bir replikle daha bitiriyorum ''ŞİMDİ ONLAR DÜŞÜNSÜN!''
ya değerli Murat abim bende seni çok severim Allah için de kim bilir nasıl bir olay gerçekleşti ki biber gazı sıkıldı orada, yani suçlu tamamen bu taraf mı? Adama suçsuz yere biber gazı sıkmamıştır herhalde, kaldı ki, milletvekiline biber gazı sıkıldı diyorsun da abi, Cumhurbaşkanı ve başbakana sosyal medya ve medyanın belli basın yayın organlarında sürekli hakaret ediliyor da o sorun olmuyor bu mu sorun oldu sadece? ben yandaş medyacı partici, vs'ci değilim. Nasıl provokasyonlar yapılmış ki halka böyle tepki gösterildi, biz de abi kutladık gereğince, gelip kimse ne biber gazı sıktı ne de astığımız Türk bayrağını indirdi, yani ateş olmayan yerden duman çıkmaz abi, medyada çıkan her habere de inanmayın abi ne tür photoshoplar yapıldığı yayınlanıyor... o yandaş medya bu yandaş medya, hangisi doğru abi? ya hepsi yanlış ya da birisi doğru, hepsinin doğru olma ihtimali yok sonuçta... Ben de istemem abi kimse zarar görsün ama anarşistler de provokatörler de cezasız kalmasın, bu adam polise saldırıyorsa; ki saldırmasa polis karşılık vermez o kadar değil yani, bu adamın benim gözümde teröristten farkı yok, elinde Türk bayrağının arkasına da saklanmayacak böyle işte, o bayrak sadece belli bir kesime ait değil
Ömer kardeş ben konuyu sosyal medyadan takip etmedim bizzat canlı izledim ve yaşananları bizzat kendi gözlerimle gördüm. Bu da yetmez Utku'da bugün ulus meydanından Anıtkabir'e yürüyen grubun içerisindeydi anbean onunlada görüşüp bilgi aldım. Adam şuanda yüzügözü şişmiş vaziyette evde yatıyor. 80 yaşında teyze yerlerde süründü. İnsanların demokratik hakkı olan bir olaya müsade edilmemek istendi. Hükümet kurşunu kendi ayağına sıktı bence. Senin maneviyata ne kadar önem verdiğini biliyor ve takdir ediyorum. Fakat siyasetle dini bir birine karıştırmamak lazım.
Malesef çok kutlu olamıyor artık... benim bulunduğum yerde eskiden fener alaylarına dahi askeri bando eşlik eder idi...bu sefer yürüyüşün başlayacağı anamur terminale, bu güne kadar hiç görmediğim bir şekilde ,daha yürüyüş alayı toplanmadan o alayın üçte biri nüfusta jandarma polis arabaları v.s geldi;cumhuriyet bayramını kutlayacak insanlar arasında 80 küsür yıldır çıkmamasına karşın çıkması olası ayrımcı provakatörleri(!) engellemek üzere...bando ekibi de anamur lisesi öğrencilerinden oluştu sadece, diğer okulların da katılımını göremedim, zira bando ekibi direk anamur lisesine dönüş yaptı nevaleleri bırakmak için yürüyüş sonrası... gördüğüm manzara ise, balkonlarından sessiz bir şekilde yürüyüşü izleyen insanlar, cılız bir kalabalık, "cumhuriyete kalkan eller kırılsın " şeklideki sloganları provakasyon(!) gerekçesiyle sözlü uyarı yoluyla önlemeye çalışan bir iki polis ve sessiz sedasız atlatılmaya çalışılan bir bayram kutlaması... durduk yere ortaya attıkları provokasyon istihbaratı meselesinin ardında yatanı da böylece öğrenmiş olduk artık...provokasyon diyerek önlenmeye çalışılan herhalde buymuş......ekranlarda da cumhuriyeti kendi muhitinde kutlayan devlet erkanı ve kutlayamayan türk bayrağı açmış provakatörler (!) ayrı kanallarda ve aynı anda ..... bu bayramın biraz garip geçtiği kesin, en azından buralarda.
Demokrasinin geliştiği ülkelerde devlet başkanlarına yönetenlerine her türlü eleştiri itham gelir, her kafadan çok ses çıkar ,vel hasıl kelam denenlerin aslı yoksa unutulur, hükmünü yitirir .ülkeyi yönetenler, ki hele hele eski karanlıktan sıyrılıp gerçek demokrasiye kavuşmak istediğini dile getiren yöneticiler, bu ithamları yada hakaret her ne olursa olsun en baştan göğüslemeye mecburdurlar, o demokrasisi örnek gösterilen ülkelerde liderler hakkında neler yazılıp çizildiğine bir kez daha bakınız derim....yalnız hükümet aleyhine ağzı her açılanı, yada açılması olası kişilerin varlığını provakasyon olarak niteleyip bahane ederek bir kutlamanın ortasına biber gazı sıkılacak olursa, (ki cumhuriyet bayramlarında ülke karşıtı provakasyon olma ihtimali de ilk kez bu günlerde konuşuluyor ne hikmetse; yoksa pardon ülke =hükümet mi demeliydim?) pek bir yol alınamamış demektir.
kardeşim kusura bakma ama bu yaptığın ayan beyan provokatörlüktür, halkı galeyana getirmektir, olmayan şeyi veya küçük bir olayı büyütüp milletin eline koz diye sunmaktır, bu yaptığın doğru birşey değil, sen şu yazdığınla ne Cumhuriyeti savundun ne de kendini haklı bir konuma yerleştirdin, bunlar sadece kitabi bilgiler, bir işe yaradığı yok yani kusura bakma...
Olmayan şey mi??? o zaman ben bir saat önce Anamur'da değildim, yahut ülkem tv'leri yerine liberya ulusal yayınlarını izliyordum.. zaten provoke olayını hükümet ve onun şakşakçısı gibi davranan parti bir olup bize bırakmadılar sağolsunlar. bilmem kaç küsür yıldır almadıkları istihbaratı bu sene alacakları tuttu, ve türk bayrağını açıp yürüyen kalabalıkların sloganlarını "hükümet aleyhine" olduğundan "provakasyon" gerekçesiyle susturmaya çalıştılar....Ayrıca bu gün kendi çevremde gözlemlediğim olayları buraya aktarmamdan ibaret bilgilerin kitabilikle ne ilgisi var? ayrıca bunlar niye işe yaramıyor, işe yaraması için ne olması lazım???? Ayrıca hangi kitabın "kitabi" bilgisi olması lazım bunun işe yaraması için?? " bu gün heryerde bol kalabalıkla coşkuyla kutladık çok yaşa padişahım(!) " mı diyelim zorlana zorlana?? Yahu ben kalkıp niye kendimi haklı çıkarmaya çalışayım, kendini haklı çıkarma kaygısına düşse düşse saman altından su yürütmeye kalkan dalkavuklar düşer, ben ise kuru tarladaki kabak gibi gördüklerimi yazıyorum kendi memleketimden, haklı haksız da nereden çıktı onu anlamadım..işe yaramayan şeyler arıyorsak, o da şu hükümetin aldığı 29 ekim kutlama istihbaratları, zaman zaman nabız yoklama ayağına yaptığı gereksiz gereksiz çıkşlar, birde henüz kendinin içselleştiremediği demokrasi yolunda yaptığı bir takım açılımlar....suyunu çeken özelleştirme gelirleri, ottan tüften aldığı vergiler, kendi üretimini yerle bir eden tarım politikası ( ki buna yaşadığım yerde her gün şahit oluyorum, aynı zamanda bir çiftçi olarak), elalemin hatlarına su çekme kaygısıyla memleketime yaptığı baraj denen ve memleketimin tarım havzasını besleyen suyun kökünü kazıyacak illet ve daha nicesi...ve bunların hiç biri kitabi değil, bizzat gözümüzün önünde olup bitiyor...ve işin aslı "hiç bir işe yaramıyorlar".
2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler
Sosyal medyayı takip etmekten sitemize yetişemiyorum. Şaka bir yana oraya buraya koşturmaktan fazla bilgisayar başında vakit geçiremiyorum. Sağlıcakla kalın...
2009 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + 19''Dunlop + FlexRide + Cd500 Navi + Sunroof + Isıtmalı Deri Döşeme / Teknik Gri
ömer kardeşim,, ben önce müslümanım sonra türküm diye, yada diğeri iki adım ileriden hristiyan sonra kongolu diye, yada kimi önce türk diye, bir başkası da aynı olmak zorunda değil.. zira bu devlet bu iktidar herkes için olmalı, bu devlete vatandaşlık bağıyla bağlı herkes için.. sen "" a baak bu allahın emrini yerine getiriyor onunla bu bir mi" diyerek kendini kafadan ayrıcalıklı konumlara sokamazsın kardeşim bu bir...sokarsan zaten demokrasi bunun neresinde allah aşkına?? sırf kafasında bir örtü takılı (inancından dolayı olup olmaması bir yana dursun) insanları sorgusuz sualsiz içeri atan, sırf isim benzerliği yüzünden sorgusuz sualsiz " anarşist" olduğu gerekçesiyle insanlara psikolojik baskı yaan adamdan ne farkı kalır bu durumun?? o başörtülüye yapılan haksızlık, başörtünün allahın emri olmasından kaynaklanmaz, o insanın dokunulamaz kişisel ve vicdani ve el sürülemez bir hakkı olduğu için haksızlıktır, zira sana göre allahın emri olan, bir başkasına göre olmayabilir.Ayrıca sen bu "nokta"nı kendi benimseidğin inanç çevresinde bu kadar kesin koyuyorsan ve biz "şuyuz buyuz o kadar" diyorsan, "günü gelir keser sap döner" hesabını yeniden yapmanı öneririm, hani günün birinde yine başkaları gelir ve onlarda bir nokta koymaya kalkarsa hiç çıkılmaz bu işin içinden, o bakımdan.
Ayrıca kimi nasıl galeyana getirdiğine bağlı demişsin pkk galeyanda içeri girmeyelimmi demişsin, ayrıca "bırakın onlar düşünsün" mesajınla pek de iyi niyetli olmayan bir mantalite göstermişsin.. "bırakın düşünsün" dediğin "onlar" kim oluyor tekrar düşünür müsün? Ayrıca bu galeyan olaylarını bahane edecek olursak o zaman suriyenin de bize çıkartma yapması gerekir be dostum, adamların özgürlük savaşçılarına(!) verdiğimiz aleni destek ortadayken, onlar bunu gerekçe gösterse bize girse, biz onlara komple girsek sonra iran bize, biz bahçıvana sonra herkes hizmetçiye.....
Birde sürekli" böyle gereksiz şekilde bunları konuşmayalım, gereksiz yere bu konuları dile getirmeyelim v.s" diyen yönetim,, bu söylemlerinizin iyi niyetli olduğunun sonuna kadar farkındayım, ama olan şeyleri dile getirmemizi de abest karşılamayınız ve provakatörlük çerçevesine almayınız, sonuçta burada eleştirdiklerimiz normalde hükümet yada ilgili yetkililerin sorumlulukları dahilinde gelişen olumsuzluklardır, dolayısı ile herhangi bir forum üyemize atfedilen ithamlar değillerdir, emin olunuz.
Neyse konu çok dağıldı bunda istemeyerek de olsa benimde sorumluluğum var özür dilerim... "Kutlayan" yada "kutlayamayan" herkesin 29 ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu olsun diyeyim bari, ne diyeyim?
zira sana göre allahın emri olan, bir başkasına göre olmayabilir.
bu sözünden sonra daha yazacak birşey bulamadım kardeşim böyle seçmeli oluyorsa biz salağız herhalde bu kadar şey yapıyoruz, doğru bir tane yanlış çeşit çeşittir, din ile ilgili şeyler de açık seçik önümüzdedir, Gökhan abinin dediği gibi kimse kimsenin fikrini değiştiremez, benimki de değişmez seninki de değişmez... son olarak orada acı çekenler varsa bir de Türkiye'nin önceki gerçekleri olan şu fotoğraflara bakmakta fayda var: http://huzunmevsimi.blogcu.com/basor...yorum/1654596, bu kadınlar Allah'ın emirlerini yerine getirmeye çalışıyorlar, başka birşey değil. Allah'ın emirleri de açık kesin ve nettir, açıp bakarsak görürüz, kendimize göre yorumlanacak bir tarafı yok....
O kadar şey yadımki bir daha yazmak istemiyorum.....sadece ülkeyi kaşımanın kimseye faydası olmayacağı kanaatindeyim..sadece kişiler birbirlerini yıpratır ,çözülme ,biriliktelik yara alır kolay parçalanırız.. ÇAnakkale ruhunu tamamen kaybederiz ( kayıp zaten varda)
2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler [center]
Son senelerde bütün ülke belli görüşlerin alabildiğine serbest, onun karşıtı görüşlerin alabildiğine yasak (provokatif, anarşist vb.) olduğu bir yer haline geldi; bugün forumumuzda yaşanan tartışmalar ve ayrışmalar da bu zihniyetin ürünüdür.
Bu zihniyetin iktidarı dış politikada yanlışlar yapar insanlar şehit olur, hesabını sormaya kalkana yandaşları "şehit kanı üzerinden siyaset yapma" derler, bu zihniyetin iktidarı temel tüketim maddelerine sebepsiz yere gaddarca zamlar yapar, yandaşları " bu zamlar petrol firmalarından kaynaklanıyor hükumetimizin kabahati yok" derler, bu zihniyetin iktidarı milli bayramları yasaklar, kutlamaya kalkan masum insanların üzerine polis salar, biber gazı sıkar, yandaşları "ben yasak görmedim, gaz sıkılıyorsa bir sebebi vardır" derler.
Özet olarak bu zihniyet her zaman haklıdır, tutunacak birşey bulamayınca da - konuyla ne alakası varsa - din, başörtüsü vb. sarılır, karşısındakini üstü kapalı yada açık dinsiz ilan eder yine haklı çıkarlar.
Tüm bunlara rağmen Cumhuriyet Bayramını başı dik bir şekilde kutlayanlara saygılarımı sunarım.
bu konuda yazacak çok şey var. ama susmak daha evladır zannederim. bir cumhuriyet baramını kutlayamıyoruz bazı mihraklar yüzünden. ve ne yazık ki çok okumuş bazı cahiller de sırf ideolojik bakışları yüzünden oynanan oyunu görümüyorlar.
ne diyeyim : Allâh akıl fikir versin.
Ama şunu belirtmeden geçersem olmaz: Cumhuriyetin sahibi halk'tır. bu böyledir ve böyle kalacaktır. cumhuriyete sahip çıkmayı çıkıp polisle çatışmak zannedenler yanılmaktadırlar. biz sahip olduğumuz Cumhuriyetiimizi onlardan da korumasını biliriz icabında.
yıllarca bu ülkede hor görülen ve hala bazıları tarafından hor görülmeye devam edilen halk devletine kurtuluş savaşında Kemal Paşa'nın arkasında birleşerek sahip çıktığı gibi, bugünde sahip çıkacak ve içerdeki bölücü takımına terk etmeyecektir.
"Beni övücü sözler söylemeyi bırakınız, vatan için ne yaptınız onu söyleyiniz" Kemal Atatürk
ayrıca "keser döner sap döner" lafı, sadece haklarını arayan insanlara "siz öc alıyorsunuz" diyenlerin; gerçek niyetlerinin öc almak olduğunu göstermiyor mu?
Beyler; keser ve sap çoktan döndü, Günaydın!
Yorum