Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yüklü zam geliyor!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yüklü zam geliyor!

Alkole, akaryakıta ve 1600 cc yi geçmeyen araçların ötv sine 'vergi' zammı!
    Maliye Bakanlığı, bütçe hedeflerindeki sapma nedeniyle 3 kalemde vergi artışına gitti. Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün itibariyle yürürlüğe giren karara göre; akaryakıta 30 kuruş, tapu harçlarına binde 4, alkollü içkilere ise 30 liraya varan zam geldi.
    Akaryakıt, alkollü içecekler ve tapu harçlarında vergiler artırıldı.
    Maliye Bakanlığı, bütçe hedeflerindeki sapma nedeniyle bir dizi tedbir aldı.
    Bir süredir üzerinde çalışılan, 'harcamaların azaltılması' ve 'gelirlerin artırılmasına' yönelik tedbir paketi, Resmi Gazete'de yayımlanarak bugün itibariyle yürürlüğe girdi.
    Alınan karara göre; benzin, motorin ve LPG'nin vergi tutarı, litre başına 30 kuruş artırıldı. 95 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 87 kuruştan 2 lira 15 kuruşa çıkan özel tüketim vergisi; 98 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 99 kuruştan 2 lira 29 kuruşa yükseldi.
    Vergi, motorinde 1 lira 59 kuruş, LPG'de de 1 lira 57 kuruş oldu.
    Motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen araçların özel tüketim vergi oranı yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldı.

Kaynak: ntvmsnbc
    http://www.facebook.com/8.Etap

Bu da demek oluyor ki benzin çok rahat 4,90 tl olacak çünkü gelen zam ham petrole yani vergi katılmamış hali maad Hemen gittim depomu doldurdum

2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Ynt: Yüklü zam geliyor!

Hükümet artık oy oranını % 60 a çıkarır.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
    17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
    35GB5825  A Rh+

Yorum

Bence %60 az %80 falan bekliyorum ben ters tepki ediyor zamlar halkımıza.
      2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume

Yorum

Alkol kullanmıyorlar,yakıtı devlet ödüyor, 1.600 cc araca zaten binmiyorlar.Onlara göre hava hoş... Allah bunları bildiği gibi yapsın söylenek çok söz var ama neyyssee...

Yorum

66,460 lt * 4,37 = 290,43 tl
          %5 bonus business kart indirimi =14,52
          290,43 - 14,52 = 275,91
          275,91 / 66,46 lt = 4,15 tl litre fiyatını anca bu kadar düşürebildik.

Yorum

böyle bütçeyi tutturacaklarsa bende bumko genel müdürlüğüne adayım !!!!!

Yorum

bende maliye bakanlığına
              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

gerçekten bukadar zamma karşı hiç tepki almayan başka hükümet olmamıştı.gerçekten helal olsun tebrik etmek lazım.
                o değilde eskiden zam yapılınca millet yazar kasa atardı bakanlığın önüne kendini yakardı şimdi bakıyorumda baya baya zenginleştik sanırım tepkilerimiz sadece face yada böyle forum sitelerinde
                Allah sonumuzu hayır etsin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmet_turedi
                  gerçekten bukadar zamma karşı hiç tepki almayan başka hükümet olmamıştı.gerçekten helal olsun tebrik etmek lazım.
                  o değilde eskiden zam yapılınca millet yazar kasa atardı bakanlığın önüne kendini yakardı şimdi bakıyorumda baya baya zenginleştik sanırım tepkilerimiz sadece face yada böyle forum sitelerinde
                  Allah sonumuzu hayır etsin

artık hissetmiyoruz sanırım

Yorum

bu zihniyetle bu zamlar kaçınılmaz zevk almaya bakıyoruzz ohhhh daha yokmuydamu bu biraz ince geldi.....ama bir gün vatandaşınki çok kalın gelecek....
                    F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
                      bu zihniyetle bu zamlar kaçınılmaz zevk almaya bakıyoruzz ohhhh daha yokmuydamu bu biraz ince geldi.....ama bir gün vatandaşınki çok kalın gelecek....
                      evet Gökhan vatandaşınki kalınlaşıyor %50 yi geçiyor yavaş yavaş . yok yok bu böyle olcak gibi değil.nasıl düzelecek orasıda meçhul.

Yorum

Gokhanim acini anliyor ve paylastigimi bilmeni istiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dawn1974
                          Gokhanim acini anliyor ve paylastigimi bilmeni istiyorum
                          ahh bülent abi telefonu bile kapatmış yaktı başımı burakla ikisii ühüüüüüüüü
                          F30 Sport+

Yorum

Zam gelmeden önce 100 bin tl lik Bir ev satışında 3500 tl tapu harcı alınıyordu. İş yerini 1000 tl ye kiraya verirsen 300-350 tl sini vergi olarak ödüyorsun. Yurt dışında 20 bin tl olan arabayı biz 45 bin tl ye alıyoruz. Dünyanın başka ülkeisnde olsa bu oranlar halk isyan eder, uçaklar minibüsler kalkmaz, memurlar çalışmazdı. Ama biz herşeyi sineye çekiyoruz.

Yorum

Yuh diyorum Allah Bunları bildiği gibi yapsın ....

Almaktan başka birşey yapmıyorlar yazık günahtır ya
                              Bütçeyi tutturmak için vergilerde artış yapacağına az yesinler bütçe daha iyi tutar....
                              2015 2.0 sorento

Yorum

İşleniyor...
                              X