13 eylül itibariyle insigniamızı üzülerek satmış bulunuyoruz, biliyorum ki artık e segmenti bir otomobilden aşağısı hiç zevk vermez ama imkanlar dahilinde maalesef ki bir c segmentine düşmüş bulunmaktayız. c segmenti ve dizel bir otomobil olarak ve kaliteyi de fazla düşürmek istemediğimizden ötürü volvo s40 1.6 dizel aldık. s40 bence şu anda sınıfının lideri, fiyatıyla da insignia klasmanında yarışıyor... 1.6 dizel dynamic modelini aldık, üzerinde artı olarak 17'' jantlar (insignia için küçük olsada volvoda büyük duruyor ) sunroof, bi-xenon farlar, ısıtmalı, hafızalı deri koltuklar ve alarm mevcut. donanım olarak insignia ile neredeyse kafa kafaya, ön park sensörleri yok (pek gerek de yok ) afl farlar ekstra donanım, ve yolcu koltuğu elektrikli değil. ayrıca enteresan yolcu koltuğunda emniyet kemeri sensörü yok :S farları hiç sönmüyor, sıfıra getirseniz bile kısa farlar gece gündüz açık, kilitleri açınca gece farlar yanmıyor, ama kumandadaki ekstra bir tuşla farlar yanıyor. follow me home var. en beğendiğim özelliklerinden biri müzik seti gerçekten harika, hoparlörleri gerçekten çok kaliteli, infinity hatta belki de ondan temiz ve güzel ses çıkarıyor. (zaten opele hep bu müzik seti yüzünden sinir olurdum, bu kadar basit bi sistem konulmaz) araç gerçekten insigniaya göre çok ufak, ama geniş camlar, açık renk döşeme ve tepedeki sunroof içini ferah gösterse de koltuklar insigniaya göre küçük... arka diz mesafesi ve baş mesafesi iyi. insignia çok daha geniş hissettiriyordu... motor 1.6 dizel 110 bg, ortalama bir performans sunuyor, kötü denilemez, ama iyi de değil tabii ki, motorun esprisi tüketim kısmında ortaya çıkıyor 100 km'de 20 tl yakıt tüketimi var. ve kendimizi kasmaya gerek duymadan, serbest sürüş stili ile, ayrıca klima da açık ve araba yüklü... daha da düşebilir ama kendimizi kasmamız gerekir güzel bir özellik tam gaz verince klima kendisini kapatıyor ve motor gücünden kesmiyor... yol tutuşu kesinlikle insignianın yanına yaklaşamaz, yere o kadar oturaklı değil, ama uçacak gibi de değil, normal bir insanın ihtiyaçlarını karşılar, frenler çok iyi, insigniadaki gibi panik lambaları mevcut ayrıca 4'lüleri de yakıyor ama bir eksisi daha, insigniadan sonra gerçekten aşırı derecede gürültülü bir araba bu, insignianın rölantide çalıştığı anlaşılmıyordu.. ama bu ben burdayım diyor ve 150'nin üzerine çıkmayı tavsiye etmem, eğer öyle bişey yaparsanız da müziği biraz daha fazla açmanızı tavsiye ederim
bu da resimleri devamı gelir
bu da resimleri devamı gelir
Yorum