Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bireysel Emeklilik Sisteminden Çıkış yapanlara Duyurulur!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bireysel Emeklilik Sisteminden Çıkış yapanlara Duyurulur!!

Arkadaşlar merhaba,

01.01.2007-29.08.2012 Tarihleri arasında Bireysel emeklilik sisteminden parasını alıp ayrılanlar için,vergi dairesi stopaj iadesi yapacak.Bunun için ilgili emekllilik şirketine başvuru yapıp,istenen evraklarla vergi dairesine başvurmak gerekiyor.Ben tahmini olarak 6250 tl ödeme için 750 civarı vergi iadesi alacağımı heapladım.İlgilenenlere duyurulur
    Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Ynt: Bireysel Emeklilik Sisteminden Çıkış yapanlara Duyurulur!!

Bülen Bey sıcak bir konuya değinmiş.
    Ayrıca yeni yıldan itibaren devlet katkılı emeklilik planları devreye girecek.
    İster eşiniz ister kendiniz için yatırdığınız paradan belli bir oranda ayrı bir hesaptan devlet de sizin için devlet katkısı yatıracak!.
    Katılımcı ister çalışan olsun ister olmasın emeklilik hesaplarına para yatırıldığı sürece Devlet katkısı yatırılacak. Kademeli olarak bu DK yı hak edecek. Emeklilik şartları gerçekleştiğinde DK'nın tamamını hak edecek.
    Varsa sormak istediğiniz konular yardımcı olurum.
    Küçük küçük tuttarlarda para yatırıp yıllar sonra vay be iyi para birikmiş demek için iyi bir sistem.!
    Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Araba alicam diyebyengenin emekliligini mi iptal ettirmistin yoksa...
      F30 Sport+

Yorum

Benim ve eşim için yaklaşık 6 yıldır ayrı ayrı emeklilik hesaplarına para ödüyorum. Toplamda 1.000 civarı bir kazanç elde edebildik.

Ben çıkmayı planlıyorum... Nurettin olumlu gibi bakmış ama, ben çok karlı görmedim ... Sebebine gelince değerlendirme kriterlerini çok iyi belirleyemiyoruz.

Aynı borsa gibi takip ve tahmin etmek lazım. Doğru fonları yakalayamayınca birikiminiz yerinde sayıyor gibi...

Nurettin sen ne dersin ?

Orjinal yazı sahibi: Nurettin
        İster eşiniz ister kendiniz için yatırdığınız paradan belli bir oranda ayrı bir hesaptan devlet de sizin için devlet katkısı yatıracak!.
        Katılımcı ister çalışan olsun ister olmasın emeklilik hesaplarına para yatırıldığı sürece Devlet katkısı yatırılacak. Kademeli olarak bu DK yı hak edecek. Emeklilik şartları gerçekleştiğinde DK'nın tamamını hak edecek.
        Küçük küçük tuttarlarda para yatırıp yıllar sonra vay be iyi para birikmiş demek için iyi bir sistem.!
        2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

Bu sistemler düzenli para biriktirme alışkanlığı kazandırıyor,her ay küçük ve düzenli para tasarrufu sağlıyor.Bence tek avantajı budur.
          Bu alışkanlığı kendi kendinize oluşturup her ay bir miktar para ayırıp kendiniz yatırım yaparsanız tartışmasız daha karlı olursunuz.
          Emeklilik satışı yapan uzmanlar bile bunu inkar etmiyorlar.

Ancak son yıllarda vergi iadesi ile ilgili gelişmeler oldu bu durum bazıları için istisnalar oluşturuyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mehmet
            Benim ve eşim için yaklaşık 6 yıldır ayrı ayrı emeklilik hesaplarına para ödüyorum. Toplamda 1.000 civarı bir kazanç elde edebildik.

Ben çıkmayı planlıyorum... Nurettin olumlu gibi bakmış ama, ben çok karlı görmedim ... Sebebine gelince değerlendirme kriterlerini çok iyi belirleyemiyoruz.

Aynı borsa gibi takip ve tahmin etmek lazım. Doğru fonları yakalayamayınca birikiminiz yerinde sayıyor gibi...

Nurettin sen ne dersin ?

Orjinal yazı sahibi: Nurettin
            Mehmet abi bu sistemin başından beri her türlü içindeyim. Yazılım aşamasının her safhadında 2001 den ber görev aldığım için.
            Uzun uzun değerlendirebiliriz. Ayrıntıları ile.
            Risk anlayışına göre. Emeklilik şirketinin bakışına göre. Devletin bakış açısına göre. Avantajlı yönleri ve dikkat edilmesi gereken hususlara göre.
            Biraz toparlayayım özet geceyim devamını tartışırız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tozse
              Bu sistemler düzenli para biriktirme alışkanlığı kazandırıyor,her ay küçük ve düzenli para tasarrufu sağlıyor.Bence tek avantajı budur.
              Bu alışkanlığı kendi kendinize oluşturup her ay bir miktar para ayırıp kendiniz yatırım yaparsanız tartışmasız daha karlı olursunuz.
              Emeklilik satışı yapan uzmanlar bile bunu inkar etmiyorlar.

Ancak son yıllarda vergi iadesi ile ilgili gelişmeler oldu bu durum bazıları için istisnalar oluşturuyor.
              Serhan bey işin aslını yakalamışsınız ancak bireysel olarak yatırım herkesin basarı ile yürüttüğü bir süreç değil. O yüzden bu tip bir yatırım iyi bir şekilde değerlendirilebilir. ?

Yorum

Haklısınız ne de olsa uzman sizsiniz.

Yorum

Nurettin bize yol göster yourock yourock yourock

Yorum

Şimdi Beyler bu sistemden şirketin para kazanma kalemleri
                    1. Giriş aidatı.
                    2. Yönetim gideri % 8 max.
                    3. Çıkış aidatı.
                    4. Fon yönetim gideri.
                    Dolaylı yoldan bankalar da pay sahibi. K.K sahipleri otomatik olarak ödeme yaptıklarından dolayı.
                    Yukarıda saydığım kalemlerden en can alıcı olanlar yönetim gideri kesintisi ve Giriş aidatıdır.
                    Diğer kesintiler göz ardı edilebilir. Sistem uzun vadeli bir sistem. Bunu benimsemek önemli!
                    Bir sonraki paylaşımda birikimlerimiz ve sistemde güçlü olabilmek için yapılması gerekenleri yazıyor olacağım.
                    Saygılar.

Yorum

Acele et! Çıkış dilekçesini yazmak için bahane.arıyorum. :-)

Yorum

İşin özeti şu.
                        Gruba bağlı bireysel emeklilik sözleşmesi yapmak.
                        Insigniateam bunun için ideal bir grup.
                        Grup olarak karşılarına çıktığında. Yukarıda saydığım kesintileri göz ardı edebiliyorlar. Sözleşmene bir bak eğer yönetim gideri oranı yüksek ise çıkman veya seni yönetim gideri düşük bir plana aktarmalarını iste.
                        Diğer alternatif başka bir şirkete transfer olman. Fon getirisi yüksek ve yönetim gideri düşük olan.
                        Dediğim gibi en iyi çözüm Insigniateam emeklilik grubu kurmak.

Yorum

Açıkçası ebn 6 yıl ödedim,risksiz olan fonda değerlendirilmişti birikimlerim.Fakat çıkarken gördüm ki,kumbaradan farkı yokmuş
                          Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Ben de çıkmayı düşünüyorum. Kesintilerin anapara üzerinden değil de, kazanılan kardan yapılacağı söyleniyordu. Durum nedir?
                            [center]
                            2009 Insıgnıa 1.6 T Cosmo + Flexride + Sunroof + DVD800 + Ergonomik Spor Deri Koltuk [center]

Yorum

Artık durum bundan ibaret. Çıkış anında Kesintiler kardan yapılıyor.

Ben de 2004 ten beri bir sözleşmede ödeyen durumundayım.
                              Şu ana kadar 14 tl yatırdım fonlardaki birikim 22 tl olmuş daha ne olsun.
                              Vergi avantajını da düşündüğünüzde bu rakkam 25'e falan denk geliyor. 2014 'te de sözleşmenin emeklilik tarihi geliyor. Yani düşük kesinti ole sistemden para alabileceğim.
                              Sectiğim fonlar %40 az riskli %60 esnek fon hisse senedi ağırlıklı.

Bence bir grup kurarsak ve 10 katılımcı falan olursak kesintileri düşük olur ve gayet güzel bir birikim yapmaya başlarız. Gerçe ben şirketin bize ayrdığı krsintisiz bir plandayım sözleşmem o yuzden iyi gidiyor.. Ama birlikten bir kuvvet yapalım derseniz organizasyonu yaparım. Insigniateam emeklilik grup sözleşmesi yapabiliriz.

Yorum

İşleniyor...
                              X