Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sayın Özdil...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Sayın Özdil...

TCDD yazısı nedeniyle Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil'e teşekkür etti.
    Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), son günlerde, basın yayın organlarında ve internet medyasında yer alan tartışmaların, demiryollarının tıpkı Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi devlet politikası olarak ele alınmasından ve demiryollarına yatırım yapılmasından heyecan ve gurur duyan 32 bin demiryolcuyu derinden üzdüğünü bildirdi.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde, basın yayın organlarında ve internet medyasında yer alan tartışmalarla ilgili açıklama yapılması gereğinin ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, demiryolları tarihinin tasnifinin, Osmanlı dönemi, demiryolu yapımının devlet politikası olarak ele alındığı ve demiryolu ağırlıklı ulaşım politikasının izlendiği 1923-1950 dönemi; karayolu ağırlıklı politikaların izlendiği ve demiryollarının ihmal edildiği 1950 sonrası dönem ve demiryollarının yeniden devlet politikası olarak ele alındığı 2003 sonrası dönem olarak yapıldığı ifade edildi.

Ulu Önder Atatürk'ün, “Demiryolları refah ve ümran tevlit eder” sözünün hatırlatıldığı açıklamada, demiryolcuların Atatürk'ü şükranla yad ettikleri ve Atatürk Dönemindeki demiryolu hamlesini yeniden Türk Milletine yaşatmayı ideal hedef olarak gördükleri vurgulandı.

2002-2004 yıllarında, üniversiteler ve ilgili paydaşlarla birlikte Ulaştırma Ana Planı Stratejisi'nin hazırlandığı ifade edilen açıklamada, bu ana plan çerçevesinde demiryollarının yapımı ve geliştirilmesinin “Cumhuriyetin ilk yılları”nda olduğu gibi yeniden devlet politikası olarak ele alındığı belirtildi.
    TCDD'nin, yeni yol yapma ve demiryolu taşımacılığını geliştirme yanında, demiryolu alanındaki dünyadaki her yeni teknolojiyi, her yeniliği kendi ülkesinde uygulamayı ve süreç içerisinde bu teknolojileri yerli olarak üretmeyi vazgeçilmez stratejik hedeflerinden biri olarak kabul ettiği ifade edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Demiryolu uzunluğumuz 1856'dan bu yana, 1923-1950 arası dahil tek hat üzerinden hesaplanmaktadır. Son zamanlardaki bilgi kirliliği ve tartışmaların seyri; demiryollarının tıpkı Cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi devlet politikası olarak ele alınmasından ve demiryollarına yatırım yapılmasından heyecan ve gurur duyan 32 bin demiryolcuyu derinden üzmektedir.
    Bu ülkeye bir karış ray döşeyerek hizmet eden herkese minnet borcumuz olduğu gibi, bu süreçte de hiçbir art ve ön niyet taşımadan, samimi olarak demiryollarına destek veren herkese teşekkür borcumuz vardır. Bir köşe yazarının bugünkü yazısında yer alan 'Mustafa Kemal vizyonuyla, ülkemin kılcal damarlarında bile hızlı trenlerin dolaşmasını isterim' sözlerine de ayrıca teşekkür ederiz.”

MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Ynt: Sayın Özdil...

Siz aranızda tartışın durun arkadaşlar. bu arada birileri siyasi propaganda yapıyor, birileri de reklamını. arada olan; kötü laf edenle kötü laf edilene oluyor.
    Ararsan mevlayı kalbinde ara,
    Kudüste, Mekkede, hacda değildir,
    Eğer bir mü'minin kalbini kırarsan,
    Hakka eylediğin secde değildir...

Yorum

BU TÜR KONULARDAN GINA GELDİ...
      F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Gökhan_55
        Geldiyse okuma konu içeriğini görünce ilgilenme hoşnut olanlar konuyla ilgilenenler bırak takılsın Gökhan kardeşim,herkes her konuyla ilgilenecek diye birşey yok,
        İnsanlar saygı sevgi anlayış hoşgörü çercevesinde istedikleri konu ile ilgilenir , ilgisini çekmeyen rahatsız olanlarda konuya girmez ve yorum yapmaz niye bu kadar kasıyorsun anlamadım...

Yorum

[quote=Gökhan_55 ]
          [/q

Yorum

[quote=bilgecem ]
            [/q
            Arkadaşlar ben zaten konuyu uzatmak için değil, kapatmak için yazdım bu mesajı.

Yorum

No comment.cool

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DiaDavidoff
                Geldiyse okuma konu içeriğini görünce ilgilenme hoşnut olanlar konuyla ilgilenenler bırak takılsın Gökhan kardeşim,herkes her konuyla ilgilenecek diye birşey yok,
                İnsanlar saygı sevgi anlayış hoşgörü çercevesinde istedikleri konu ile ilgilenir , ilgisini çekmeyen rahatsız olanlarda konuya girmez ve yorum yapmaz niye bu kadar kasıyorsun anlamadım...
                okuma diye bir şey yok emre.. burası siyaset yapılan tartışma yaratılacak konuların paylaşıldığı bir platform değil. siz asıl bu tür siyasi konuları paylaşacaksanız uygun ortam bulup orada konuşun. biz buraya kafa dağıtmaya araba sohbeti yapmaya geliyoruz. Yılmaz özdili bende çok seviyorum ama artık gına geldi...
                F30 Sport+

Yorum

[quote=bilgecem ]
                  Orjinal yazı sahibi: bilgecem
                  [/q
                  Arkadaşlar ben zaten konuyu uzatmak için değil, kapatmak için yazdım bu mesajı.
                  burda konular ne uzar ne kısalır Naci bey bizler toplumsal ve vatani her konuyuda paylaşan duyarlı bireyleriz her konu konuşulabilir tartışılabilir sadece belli düzeylerimiz korumamız en önemlisi bu konu kilitlense daha iyi olur sorlara verilen cevaplar karşı taraflar içinde cevap hakkı doğuruyor ve istesekte eistemesekte böyle devam edip gidiyor...

Yorum

okuma diye bir şey yok emre.. burası siyaset yapılan tartışma yaratılacak konuların paylaşıldığı bir platform değil. siz asıl bu tür siyasi konuları paylaşacaksanız uygun ortam bulup orada konuşun. biz buraya kafa dağıtmaya araba sohbeti yapmaya geliyoruz. Yılmaz özdili bende çok seviyorum ama artık gına geldi...
                    Daha fazla bu konuların a.ılması taraftarı bende değilim Gökhan ama Böyle konular olunca insanın susasıda içinden gelmiyor,
                    Burda kafa dağıtılacak bir sürü konu var kafa yorulacak bir kaç konuda olmasında sakınca yok ,
                    Dediğim gibi ilgilenmeyenler bu konuya girmez veya bunun gibi konulara bir sürü konu var...illa gel buraya bak buraya yazı yaz bunu oku bu konuda tartış diye kimse bişey demiyor...

Yorum

Emre Bey size katılıyorum, tabiki duyarlı olmak gerek. Ancak bazı kardeşlerimiz kendi yorumlarını yaparken, ya da bir konuyu paylaşırken çok heyecanlı davranıp, cevap verildiğinde ise katlanamayabiliyorlar.
                      bu konular böyle tartışılmaz. birgün otururuz bir kahvehanede saatlerce tartışabilir, fikirlerimzi paylaşabilirz.
                      Mesela ben size ve çok saygı duyduğum forumdaşlarıma anlatabilirim "neden bu adamı sevmediğimi"
                      ama buradan yazılınca olmuyor. çünkü cevap yok. herşeyden önemlisi forumda yazılan yazılarda "bakış, jest, mimik, ton, yani ruh" yok.

Yorum

Daha fazla bu konuların a.ılması taraftarı bende değilim Gökhan ama Böyle konular olunca insanın susasıda içinden gelmiyor,
                        Burda kafa dağıtılacak bir sürü konu var kafa yorulacak bir kaç konuda olmasında sakınca yok ,
                        Dediğim gibi ilgilenmeyenler bu konuya girmez veya bunun gibi konulara bir sürü konu var...illa gel buraya bak buraya yazı yaz bunu oku bu konuda tartış diye kimse bişey demiyor...
                        Emre bunlar senin fikirlerin saygı duyarım ama anket açılsa benim düşüncem kimse burada siyaset yapılmasını istemez. Hassasiyetini anlıyorum hatta senin hassas olduğun konuyu ben iş olarak yapıyorum ama ben ve emin olduğum % 99 luk kesim buraya kafa dağıtmaya geliyoruz ve tek ortak noktamız araçlarımız, araçlara olan ilgimiz.
                        F30 Sport+

Yorum

Arkadaşlar bu konuyu da kilitlemek durumundayız.
                          Forumdaki kuralları Dikkatlice inceleyin.
                          http://www.insigniateam.com/forum/index.php?topic=3.0

Buradaki kalite ve dostluklarımızın seviyesini yüksek tutmaya özen gösterelim.

Yorum

İşleniyor...
                          X