Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benzine 9 kuruş zam!!!!!!!!!!!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Benzine 9 kuruş zam!!!!!!!!!!!!

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
    Eve bir geldim konu guzel bir tartisma haline donusmus....Oncelikle Omerim bu konuyu senle daha once sayisiz kee konustugumuz halde sen yine donemin zihniyetini savunma yolunda dikkatli adimlarla devam ediyorsun.Saygi duyuyorum gorusundur ancak lutfen biraz objektif olalim...Demissinki dokordan vergi su kadr geliyor sen dunya kalitesinde hizemt vereceksin ayni mallari kullanacaksin ama Amerikadaki doktordan. Yaklasik 7-8 de bir fiyata ayni islemi daha guzel olacak sekilde yapacaksin ve kazandiginin % 30-40 ini vergi vereceksin...omerim bize gelene kadar sabah aksam para kaciran ve donemin hukumeti tarafindan kayirilan milyon dolarliklardan vergii alsinlar...Benim oglum degil elmas ticareti uzerindeki vergiyi bir gunde kaldirip o gun ulkeye trilyonluk elmas sokup sonra vergi yukseltip fiyat yukselerek para kazanan...Once gitsinler ordan vergi alsinlar ....Ayrica misirdan bir gecede vergiler kaldirilip ulkeye misir sokulup daha sonra hem misirda hem de tavuk fiyatlarinda tavan yaparak para kazanan da ben degilim...Ben sabah girip aksama kadar calisip ay sonunda haydi ya bu ayda kenara para koyamadik diyen 24 sene okumus kendi halinde bir doktorum.Bir arabam var bir de hanimin arabasi..Evim kira ve biz deli gibi calisacgiz elalemin vergileini eksiksiz odeyecegiz sonra da o vergilerle birileri trilyon dolarlik olacak hatta birileri ordan gelen paralarla. Benim gaiban askerime kursun siikacak...Yok oyle dava...Ben uzerime duseni yaprken daha da fazl vergi odeyemem....Bu bir ....İkincisi sen petrole % 70 veri koy sonra da cik deki hukumet yapmadi petrol firmalari yapti...Ayni petrol firmalari dunyanin he yerinde va..Git bak bakalim 15 gunde yaklasik % 6-7 zam yapsin da o ulkede bir dakika durabilir mi???? Ertsei gun o ulkeen kovulur ve tum benzin istasyonlari yakilir yikilir....Ama biz alismisiz gelenin vurmasina gidenin vurmasina hatta onu da gectik bir de BUNLARİN SAVUNULMASİNA!!!! O yuzdenOnerim bir gorusun olabilir ancal svaunurken belli temellrin olmali,koru korune hatta sana zarar verdigini bile bile bazi seyleri savunursan bir abin olarak nacizane fikrim ileride cok kafani duvarlara vurusun....
    Bir de memurdan bahsetmissin ve zam demisin.Benim esim yaklsik 10 senelik memur maasi vogu zman artmadi cogu zaman azaldi...Cunku artis vererk vergi dilimi yukseltildi. 50 lira zam yerine 60 lira kesinti aldi...Bazen gece sabhlara kadar nobet tutarken gunde 50 -60 tane hasta bakarken aldigi para ile normalde iki kislik bir aileyi direkt gecindiremezsin....Oglunu ozel okula veebilmek icin bircok seyden feragt edersin...Yani sen daha yolun basindasin biraz gir de hayatin icine gerceklero daha net goreceksin!!!!!!! bu ulkede emekliler kuyrukta 250 lira maas icin soguktan donark öldü. jnutma bunlari Ömerim!!!! Yani bu hukumet bir verirken iki almsini cok iyi biliyor bunu da unutma OMERİM!!!!!!
    Orjinal yazı sahibi: Erkan
    Ömer bey hükümet 10 yıldır memura %4 zam veriyor. hatta bu yıl % 4 zam verip %5 ek vergi kesintisi yaptı. her yıl aynı taktik.
    + 10000000000.....

ama bir de bu (ACI) GERÇEKLER'i görmek gerekiyor işte.

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

evet bu acı gerçekleri görmek için de tek kanal tek gazete okumamak lazım.

Yorum

Birde tatlı gerçek var ki o da 2012 yılı kesinlikle 2001 yılını aratmıyor...

Yorum

memura yaptıkları zam 20-30 TL iken kendilerine yaptıkları zam 2000-3000 TL ye varıyor! yetmiyor birde ne kadar eş dost tanıdık varsa işe alıp maaş veriyorlar.. daha yakın zamanda bir haber vardı, bir öğretmen aylık 1700-1800 TL civarı maaş alıyorken bir makam şoförü 2500 TL alıyor!!! bunun bir sürü örneğini verdiler vatandaşa röportaj yapıp görüşlerini de aldılar.. haberin videoaunu bulursam paylaşırım

ülke satıldı karış karış..satılıyor da.. kaç tane fabrika kapandı kaç tane özel firma açıldı çoğu yandaşlarının firmaları.. burada sayın başbakanın yeğeni bir milletvekiline ait Malatya Organize Sanayi Bölgesi'nde kaç tane boş fabrika var işçi çalışıyor gibi gösterip sigorta parası vs alıyorlar!!! birkaç kere yerel kanalda haberi yapıldı ve tepkiler oldu ama üstünü örttüler hep yaptıkları gibi.. ağızlar iyi laf yapıyor ama herşeye karşı çıkıyorlar ahkam kesiyorlar siyaset yapıyorlar.. ne kadar ülkesini seven insan varsa onların yolunu işini aşını kesiyorlar ekmeğine taş koyuyorlar işini zorlaştırıyorlar... gerçekler hep acı ama ülkem uyuyor.... uyusunda büyüsün nenni! millet şirin uykusundan hayal dünyasından yıkanan beyinlerinden kurtulduğunda uyandığında çok canı yanacak ah vah çekecek ama o zaman şu anda yere göğe sığmayan insanlar çoktan kaçıp sıvışıp gitmiş oalcak! çünkü imkanları o kadar geniş ki servetlere servet katılıyor vatandaş soyularak... neyse.. bu konu uzar gider.. farkında olan farkında zaten neyin ne olduğunu biliyor ama iş ki uyuyan insanlar(kuzular) uyansın.

bitaraf olan bertaraf olur mantelitesiyle oluşturulan bir siyasi kimlik var. ve bazı şeylere beyinler yıkanarak veya gündemler değiştirilerek ya da ağızlar güzel laf yaparak damardan girilerek insanların bildikleri de unutturuluyor gördükleri de görmezden getiriliyor duydukları da duymazdan getiriliyor.... yazık bu millete yahu uyanın artık illa çok kötü şeyler mi olması lazım uyanmak için!

Yorum

Arkadaşlar burası siyaset meydanı değil.. ben kendimi bildim bileli bu ülkenin daha gerçek yöneticiileri gelmedi neden diye sorarsanız YETİŞTİREMEDİK DAHA ..çünkü kendimiz daha 4x4 lük kendimizi yetiştiremedik.. sonrada kusur olarak karşımızdakini suçladık.. AKP neden bu kadar süreçtir iktidarda hiç öz eleştiri yaptınızmı ? hayır peki aynı icraatlere sol parti zamanında rastlıyorduk.Çalanlar çırpanlar 2li karalar (mahkemelerde) kişiye göre kanun çıkarmlar.. yapmayın arkadaşlar Okumuşuda çalıyor okumamışıda .. bu konuda kendi mesleğimden meslektaşlarımdan örnekler verebilirim...
            Gelelim her olayda Hükümete yüklenmenize.. AKP li değilim ..MHP BBP sempatizanıyım.. ama sizin bu her konuda AKP düşmanlığınız benim bile neşemi kaçıyor.. şuraya girerken neşe içinde giriyorum ..sizin bu yazılarınızı görünce neşem kaçıyordoğrusunu eğrisini tartışmıyorum .. siyaset dinlemeye gelsem girer sisyasi bir platforma üye olurum. (dersenizki ülkeni düşünmüuormusun.. düşünmek istemiyorum derim sebepleride bende saklı isteyen özelden pm atar telimi ve adresimi verir yüzyüzede görüşürüm)..
            Şimdi sizden ricam olayı yazın yorumu bırakın arkadaşlarımız düşünsün sanırım herkeste anlayacak kadar akıl ve idrak vardır.. Saygılarımla..
            [Konu dağınık olabilir kusura bakmayın arada hasta geldi :P]
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
            [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tozse
              Birde tatlı gerçek var ki o da 2012 yılı kesinlikle 2001 yılını aratmıyor...
              bunu yapmasalar olmaz zaten abi yapılan şeyler var evet kimse inkar etmiyor. ama bu kimsenin haklılığını göstermez kanıtlamaz. herkes bir iş yapar ama iş yapmak var iş yapmak var. her şoför bir değil her marangoz bir değil her insan insan değil bu devirde

dünya bir dengedir.. hayat bir dengedir.. dengelerin sağlanması için bazı şeylerin değişimine ayak uydurmazsan yok olursun. illaki birşeyler değişmek zorunda ama değişen ya da değiştirilen şeylerle övünüp kendi üzerine mal etmek göz boyamaktan beyin yıkamaktan ve gösterişten sembolden öte gitmez. ilk zamanlar bu gösteriş mutlu eder heyecanlandırır ama zaman geçtikçe işlerin aslında çokta iyi gitmediğini anlar insan. ama çok geç olmuştur ama hala erkendir dengeleri değiştirmek için bence geç olmadan bazı dengelerin değişmesi ya da değiştirilmesi lazım yoksa daha çook canlar yanar daha çook gözler boyanır çok şeylere inandırılır çoook azmettiriliir!!!

Yorum

Sufyan hocam merak etme 10 seneir basta sol bir parti olsa ve bu dediklerimizi yapsa onu da elestiririz....10 senedir tek parti olacaksin ve biz hala bunlari konusacagiz...Hicbir parti doneminde boyle bir kadrolasma etrafindakilere pesges cekme olmadi...O yuzden saygideger Ecevitin donemini ( koalisyon haric) bunlarla kiyaslama ve her donemde biyle oldu deme...Bu ulkede benim memurum yolunu bilir diyenler sayesinde , demokraside careler tukenmez diyenleri elstir ama gidip topragi bol olsun Ecevitin tek basina iktidarini bunlarla kiyaslama.... Ayica sen akpli degilsin ama senin mpen ve bbpen yakin zmanda akpli oldu...Yani bunu ben degil akp kadrolarinin yarisini olusturamhp ve yakin zamanda akpden cevap bekleyen ve birlesmeyi isteyen bbpye bakarak gorebilirsin...Ayrica biz siyase konusmaya konusmaya bu hale geldik Sufyan hoam...Gencler dusunmeden uzaklastirildigi iin senin sordugun cevabi olan hukumet burda!!!!

Yorum

Sufyan hocam merak etme 10 seneir basta sol bir parti olsa ve bu dediklerimizi yapsa onu da elestiririz....10 senedir tek parti olacaksin ve biz hala bunlari konusacagiz...Hicbir parti doneminde boyle bir kadrolasma etrafindakilere pesges cekme olmadi...O yuzden saygideger Ecevitin donemini ( koalisyon haric) bunlarla kiyaslama ve her donemde biyle oldu deme...Bu ulkede benim memurum yolunu bilir diyenler sayesinde , demokraside careler tukenmez diyenleri elstir ama gidip topragi bol olsun Ecevitin tek basina iktidarini bunlarla kiyaslama.... Ayica sen akpli degilsin ama senin mpen ve bbpen yakin zmanda akpli oldu...Yani bunu ben degil akp kadrolarinin yarisini olusturamhp ve yakin zamanda akpden cevap bekleyen ve birlesmeyi isteyen bbpye bakarak gorebilirsin...Ayrica biz siyase konusmaya konusmaya bu hale geldik Sufyan hoam...Gencler dusunmeden uzaklastirildigi iin senin sordugun cevabi olan hukumet burda!!!!
                  +100000....

Yorum

Neyse yine konunun basligina donersek biz ne yapacagiz bu benzin fiyatlariyla ben onu merak ediyorum....Artik 2 kurus indirim gelse mutluluktan ölür hale geldik...Vallahi sonumuz hayir olsun!!!!

Yorum

Utkucum siyasetin yeri burası değil..
                      İllade birşeyleri insanlara anlatcağım diyorsan lütfen olayı göster yorumunu kişinin kendisi yapsın .. herkesin bir anlayışı var
                      Bütün iktidar dönemlerinde her türlü eksikler oluyordu .Yolsuzluk, hırsızlık ,haksız kazanç,adam kayırma vs vs .
                      Gerçekten bitşeylermi yapmak istiyorsunuz tavsiyem kişi yetiştirelim .. sakalla mini etekle kuyruk saçla vs vs uğraşmayalım (ziraat mühendisi Bir hocam vardı Allah dostu .. dişlerini yapıyordum pendikte oturuyor yenibosnada dişlerini yapıyorum yaklaşık 60 km mesafe uzun diye fikirtepede bir arkadaşımın yerine götürdüm hastaları vardı gittiğimizde rica ettik oradaki yeri kullandım işini hallettim hocam dediki evladım seni sevdim bana bir uğrada sana bir karpuz ikram edeyim dedi yanındakilerde puştluk olsun diye hocam o karpuzu yanlız götürmez dedi...arkadaş utandı sıkıldı hocam arkadaşın cevabını evladım dedi bunu Allah (c.c.) ın huzurunda içiyor benim yanımda içmiş çokmu ben kimim dedi onun gibi bir kulum dedi Adamlar mahçup oldu.. özür dilediler).. biz birbirimizi yerken elin oğlu aramıza hainde soktu bir sürü fitnede.. ABD Ecevit zamanında şerefsiz Apo yu asmamak kaydıyla teslim etmedimi???????
                      hala şerefsiz asılmıyor.. asılamıyor..bizbirlik olursak bu adamı assak bir sürü uluslararası platformda bizi sıkıntıya düşürecekler çıkacak sıkıntıya razı olacak kişi sayısı az olarak düşünyorum.. çünkü kendimize olan güvenimiz yok karşımızdakinede güvenmiyoruz.....kısaca birlik yok... Birbirimize inancımız yok...

2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                      [center]

Yorum

Sufyan hocam dedigin bircok seye kailiyorum bence de insanlarin orasi burasi tarzi tartisilmaz ancak benzinin fiyatindan bahsederken ve vergiden bahsedreken insanlarin eninde sonunda hukumet elstrisi yapmasi engellenemez sanirim....Yani donup de beni elstirmeyecekler sanirim...Ayrica cumlelerim arainda Ecevitin tek basina iktidarindan bahsettim ve ozellikle mhp ve dyp koalisyonunu dahil etmeyelim dedim ancak sanirim sen bunu fak edemedin...Neyse onemli olan bunlar degil senin hocana da sonuna kadar katiliyorum icenle icmeyen, inanla inanmayan bir arada olabildigi zaman bunlari basaracagiz ancak bunlar da konusularak halledilir susarak degil. Yani bizi kim yonetiyorsa yasanan sorunlardan o sorumludur ve o elestirlir yoksa olayi bundan 30 sene onceki hukmetler de boyleydi diyerek hicbir yere varamayiz...Tarih bulundugu doneme gore degerlendirilir...

Yorum

Ayrica orda bir secim yapmaya zorlandilar apoyu asilmamak uzere aldiklarini sagir sultan biliyor...Yani ya alacaklardi ya da hayir deyip savasa devam edeceklerdi...Onlar boyle bir tercih yapti...Hadi Ecevit sucluydu mhp ye ne demeli...Bu hukumet icinde bu konu ile ilgili herseye itiraz etmesi gereken bir parti hayir diyemiyor biz yine Ecevii elestiriyoruz....Yani burda da biraz insafli olmak lazim diye dusunuyorm...
                          neyse hocam sen dizelcisin kara dumancisin oyuzden benzin zammi seni direkt etkilemiyor ancak bu konudaki yorumunu da merak ediyorum....

Yorum

Neyse ben gideyim de zamsiz benzinle depoyu doldurayim belki 5-10 lira cebimizde kalir muhaha muhaha

Yorum

utku abi senin gibi bir insanı tanıdığım için çok mutluyum.ne yazdıysan kendim yazmışım gibi okudum ...çok haklısın,ülkede kaos havası var hiç birşey düzgün gitmiyor.o gözümüzün nuru çocuklarımız bile yıllarca çalışıp hayatını etkileyecek bir sınava girmek için didiniyorlar siz maddi manevi olarak kendinizi paralıyorsunuz.ama cemaat napıyor?onu bile kendi gibi düşünen yıkanmış beyinlere parayla el altından dağıtıyor. kardeşlerim amacım kimseyi kırmak değil .ama takım tutar gibi parti tutmayalım lütfen sonumuz iyi değil.hep düşündüğün bir şey var yav bana bir şey olsa bu çocuk(3yaşındaki oğlum) bu ülkede ne yapar?nasıl kendinikurtarır.ve hemen daldığım o rüyadan uyanmak istiyorum...

Yorum

Neyse ben gideyim de zamsiz benzinle depoyu doldurayim belki 5-10 lira cebimizde kalir muhaha muhaha
                                Tesk otel'i çıkarken gördüm seni abi

Yorum

İşleniyor...
                                X