Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benzine 9 kuruş zam!!!!!!!!!!!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Benzine 9 kuruş zam!!!!!!!!!!!!

Hayırlı uğurlu olsun diyeceğim de yerine daha farklı şeyler deneceğin için pek hayırlı olmayacak...Bugün geceden itibaren 9 kuruş zam gelmiş bizim arabaların ana içeceğine...Ankara da 4.49 olmuş!!!!!!!!!!!! Eee devletimiz sağolsun vergıi toplaması lazım...Niye libyalı, mısırlı,filistinli, myanmarlı kardeşlerimize...Ama bizm şehidin cebinde 50 lira çıkıyor onu da iki çocuğuna kıyafet hediyesi almak için sakladığı öğreniliyor....vah zavallı mlletim vah...10 sene önce 2.3 olan benzin şimdi 4.5 .....Durmak yok soyulmaya devam....!!!!!!!! soyuldukça da oylar tavana vuruyor işte!!!!!!!!!!!

Ynt: Benzine 9 kuruş zam!!!!!!!!!!!!

Utku abim, yani bunu çok kez söyledim, ama zammı devlet yapmıyor ki, benzin firmaları yapıyor, niye boşu boşuna yanlış kişiyi suçluyoruz ki?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
      Utku abim, yani bunu çok kez söyledim, ama zammı devlet yapmıyor ki, benzin firmaları yapıyor, niye boşu boşuna yanlış kişiyi suçluyoruz ki?
      Yani rafineri çıkş fiyatı zamlanmıyor öyle mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: uzman
        bu fiyatları belirleyenler benzin firmaları, devlet sürekli paraya vergi koyup durmuyor ki, benzinin varilinin fiyatı yükselince fiyatı da yükseliyor ama ne akla hizmetse varilin fiyatı düşünce benzinin fiyatı düşmüyor!

Yorum

tamam Faruk DEvlt Petrol deki aşırı vergiyi düşürsünm normal %5 -%18 vergi aralığına getirsin ben benzin firmalarının yaptığı zamma razıyım dünyanın en yüksek vergisini sonuçta ödemiyormuyuz?
          Bir depo benzin aldığımda 300 lira tutuyorsa bunun 150 lirası vergi değil mi ? ee daha ne olacak Faruk Sen kimi suçluyorsun normal olarak 3-5 krş ara ara zam ve yeri geldiği zaman indirim yapan benzin üretici firmaları mı ?

Yorum

yanlış kişi derken kardeşim??

Orjinal yazı sahibi: uzman
            bu fiyatları belirleyenler benzin firmaları, devlet sürekli paraya vergi koyup durmuyor ki, benzinin varilinin fiyatı yükselince fiyatı da yükseliyor ama ne akla hizmetse varilin fiyatı düşünce benzinin fiyatı düşmüyor!
            e yanlış kişinin aklı işte yanlış kişi yanlış hesap yapar varil fiyatı düştüğünde benzini ona göre ayarlamazsa eğer böyle olur

hem, benzinin en çok vergi kısmı yüksek. devlet..yanlış kişi vergileri düzenletse, düşürse biraz, ÖTV ve KDV gibi bir indirim yapsa ve stabil hale getirse vergi farkını, o zaman varile göre ayarlanır benzinin fiyatı.. neyse bu konu uzar gider.. sonuçta giren vatandaşa giriyor bize de burdan kızgınlığımızı diler getirmek kalıyor.. bizim lafımıza kimse bakmıyor.. yanlış kişiler sesimizi her olayda duysalardı şimdi hayat canım ülkemde herşeyiyle tozpembeydi...

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

tamam vergi az demiyorum %60 vergi, hoş bişey değil ama daha geçen çıktı bakan açıklama yaptı, doktordan mühendisten ayda 2 milyar tl vergi geliyorken, sigaradan her ay 15 milyar vergi geliyor diye, millet vergisini düzgünce verse, ha yine benzinde böyle yüksek vergi olsa zaten imkanı yok bu hükümet tekrardan oy alamaz, ama olay bu abi, vergilerin düzgün ödenmesi gerek ki dolaylı vergiler kalksın... akp partizanı filan değilim, akp'ye de oy vermem, sadece adalet için...

Yorum

ömer faruk kardeşim akaryakıttan alınacak ötv yi devlet yani hükümet enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı belirliyor...bunuda zaten inkar etmiyorlar...dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz...ee milleti nasıl soyacaklar???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat uyma
                  ömer faruk kardeşim akaryakıttan alınacak ötv yi devlet yani hükümet enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı belirliyor...bunuda zaten inkar etmiyorlar...dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz...ee milleti nasıl soyacaklar???
                  milleti soyuyorlar da abi, memurun maaşı yükseliyor, emekli maaşı yükseliyor, öğretmenin maaşı yükseliyor, ülke ithalat yapıyor, çift şeritli yollar yapılıyor, her şehire üniversite açılıyor, izmire 35 tane proje yapılıyor, daha biz soyuluyoruz öyle mi? abi hangimiz açta açıktayız, Allah'a şükredelim abi, hangimiz soyuluyor ya? izmire bakınca 10 sene önceki izmirin aynısı, ama istanbula ankaraya konyaya, kayseriye bi bak abi ya, nasıl gelişti nasıl değişti, hizmete biraz bakalım abi, eleştirmek kolay, bazı gerçekleri de görmek lazım...

Yorum

milleti soyuyorlar da abi, memurun maaşı yükseliyor, emekli maaşı yükseliyor, öğretmenin maaşı yükseliyor, ülke ithalat yapıyor, çift şeritli yollar yapılıyor, her şehire üniversite açılıyor, izmire 35 tane proje yapılıyor, daha biz soyuluyoruz öyle mi? abi hangimiz açta açıktayız, Allah'a şükredelim abi, hangimiz soyuluyor ya? izmire bakınca 10 sene önceki izmirin aynısı, ama istanbula ankaraya konyaya, kayseriye bi bak abi ya, nasıl gelişti nasıl değişti, hizmete biraz bakalım abi, eleştirmek kolay, bazı gerçekleri de görmek lazım...
                    +999,999,999

Yorum

ömer faruk kardeşim o dediğin yatırımları yapmak için para lazım geliyo.istanbulla ankaraya ödenen yıllıködenekle imf ye olan borcun kapanıyo yani okadar yüksek ödenek ayrılıyo.ama konu izmir olunca musluklar birden kapanıyo çeyreğini bile vermiyorlar sana haberin olsun.büyükşehir belediyesi her şeyi kendi özkaynaklarıyla yaptı.yapıyor.birde soruyorum sana o dediğn 35 projenin konak tüneli dışında bir tane daha yapıldığını söyle bana???sözler tutuldumu?yoksa baraj yapmak ısteyen azız kocaoğluna izin verilmedimi hükümet tarafından?sırf chp li belediye diye.izmir hizmet alamasın diye...atanamayan bınlerce ogretmenınmı maası yukselıyor yoksa 700 lıraya calısan sozlesmelı ogretmenlerınmı?yoksa memur olan babam 3000 lıramaas alıyorda bızemı yalan soyluyor bızımhalımız ıyıdıye herkesı oyle sanmayalım kardeşim benim.millet kan ağlıyor inan...

Yorum

ömer faruk kardeşim o dediğin yatırımları yapmak için para lazım geliyo.istanbulla ankaraya ödenen yıllıködenekle imf ye olan borcun kapanıyo yani okadar yüksek ödenek ayrılıyo.ama konu izmir olunca musluklar birden kapanıyo çeyreğini bile vermiyorlar sana haberin olsun.büyükşehir belediyesi her şeyi kendi özkaynaklarıyla yaptı.yapıyor.birde soruyorum sana o dediğn 35 projenin konak tüneli dışında bir tane daha yapıldığını söyle bana???sözler tutuldumu?yoksa baraj yapmak ısteyen azız kocaoğluna izin verilmedimi hükümet tarafından?sırf chp li belediye diye.izmir hizmet alamasın diye...atanamayan bınlerce ogretmenınmı maası yukselıyor yoksa 700 lıraya calısan sozlesmelı ogretmenlerınmı?yoksa memur olan babam 3000 lıramaas alıyorda bızemı yalan soyluyor bızımhalımız ıyıdıye herkesı oyle sanmayalım kardeşim benim.millet kan ağlıyor inan...
                        abi mercankoya 800 yatlık marinaya başlanıyor eylül ayında, ayrıca o konak tüneline de belediye dava açtı, onu da belirtmek istiyorum. abi biliyorsun bizim bitmeyen bir metromuz var, 2007 yılında bitecekti güya, izmire resmen çile... ona devlet 3 milyon tl yardım yaptı, ama hala bitmesine yakın bile değil. ayrıca düşün abim chp fenerbahçe ve akp gs, bu takım oyuncuları birbirine pas atar mı? atmaz abi, sen sürekli seni eleştiren senin arkandan konuşan seni yerin dibine sokan birine yardım etmezsin demi abi, senin yüzüne tüküren birisine yardım etmezsin. ayrıca madem öyle chp de zengin bir parti, o da kendi kalesine yardım yapmalı bu izmirlinin çilesi bitmeli... yok abi, yani aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık, bu işin çıkar yolu yok, o yüzden uzatmayalım bu tartışmayı abim, çünkü böyle olaylar birbirini kırıcı konuşmalara kadar gider, ben de kimseyi kırmak istemem.

Yorum

Eve bir geldim konu guzel bir tartisma haline donusmus....Oncelikle Omerim bu konuyu senle daha once sayisiz kee konustugumuz halde sen yine donemin zihniyetini savunma yolunda dikkatli adimlarla devam ediyorsun.Saygi duyuyorum gorusundur ancak lutfen biraz objektif olalim...Demissinki dokordan vergi su kadr geliyor sen dunya kalitesinde hizemt vereceksin ayni mallari kullanacaksin ama Amerikadaki doktordan. Yaklasik 7-8 de bir fiyata ayni islemi daha guzel olacak sekilde yapacaksin ve kazandiginin % 30-40 ini vergi vereceksin...omerim bize gelene kadar sabah aksam para kaciran ve donemin hukumeti tarafindan kayirilan milyon dolarliklardan vergii alsinlar...Benim oglum degil elmas ticareti uzerindeki vergiyi bir gunde kaldirip o gun ulkeye trilyonluk elmas sokup sonra vergi yukseltip fiyat yukselerek para kazanan...Once gitsinler ordan vergi alsinlar ....Ayrica misirdan bir gecede vergiler kaldirilip ulkeye misir sokulup daha sonra hem misirda hem de tavuk fiyatlarinda tavan yaparak para kazanan da ben degilim...Ben sabah girip aksama kadar calisip ay sonunda haydi ya bu ayda kenara para koyamadik diyen 24 sene okumus kendi halinde bir doktorum.Bir arabam var bir de hanimin arabasi..Evim kira ve biz deli gibi calisacgiz elalemin vergileini eksiksiz odeyecegiz sonra da o vergilerle birileri trilyon dolarlik olacak hatta birileri ordan gelen paralarla. Benim gaiban askerime kursun siikacak...Yok oyle dava...Ben uzerime duseni yaprken daha da fazl vergi odeyemem....Bu bir ....İkincisi sen petrole % 70 veri koy sonra da cik deki hukumet yapmadi petrol firmalari yapti...Ayni petrol firmalari dunyanin he yerinde va..Git bak bakalim 15 gunde yaklasik % 6-7 zam yapsin da o ulkede bir dakika durabilir mi???? Ertsei gun o ulkeen kovulur ve tum benzin istasyonlari yakilir yikilir....Ama biz alismisiz gelenin vurmasina gidenin vurmasina hatta onu da gectik bir de BUNLARİN SAVUNULMASİNA!!!! O yuzdenOnerim bir gorusun olabilir ancal svaunurken belli temellrin olmali,koru korune hatta sana zarar verdigini bile bile bazi seyleri savunursan bir abin olarak nacizane fikrim ileride cok kafani duvarlara vurusun....

Yorum

Bir de memurdan bahsetmissin ve zam demisin.Benim esim yaklsik 10 senelik memur maasi vogu zman artmadi cogu zaman azaldi...Cunku artis vererk vergi dilimi yukseltildi. 50 lira zam yerine 60 lira kesinti aldi...Bazen gece sabhlara kadar nobet tutarken gunde 50 -60 tane hasta bakarken aldigi para ile normalde iki kislik bir aileyi direkt gecindiremezsin....Oglunu ozel okula veebilmek icin bircok seyden feragt edersin...Yani sen daha yolun basindasin biraz gir de hayatin icine gerceklero daha net goreceksin!!!!!!! bu ulkede emekliler kuyrukta 250 lira maas icin soguktan donark öldü. jnutma bunlari Ömerim!!!! Yani bu hukumet bir verirken iki almsini cok iyi biliyor bunu da unutma OMERİM!!!!!!

Yorum

Ömer bey hükümet 10 yıldır memura %4 zam veriyor. hatta bu yıl % 4 zam verip %5 ek vergi kesintisi yaptı. her yıl aynı taktik.

Yorum

İşleniyor...
                              X