utku abi senin gibi bir insanı tanıdığım için çok mutluyum.ne yazdıysan kendim yazmışım gibi okudum ...çok haklısın,ülkede kaos havası var hiç birşey düzgün gitmiyor.o gözümüzün nuru çocuklarımız bile yıllarca çalışıp hayatını etkileyecek bir sınava girmek için didiniyorlar siz maddi manevi olarak kendinizi paralıyorsunuz.ama cemaat napıyor?onu bile kendi gibi düşünen yıkanmış beyinlere parayla el altından dağıtıyor. kardeşlerim amacım kimseyi kırmak değil .ama takım tutar gibi parti tutmayalım lütfen sonumuz iyi değil.hep düşündüğün bir şey var yav bana bir şey olsa bu çocuk(3yaşındaki oğlum) bu ülkede ne yapar?nasıl kendinikurtarır.ve hemen daldığım o rüyadan uyanmak istiyorum...
Neyse ben benzinimi aldim bes lira kar yaptim muhaha aglanacak halimize guluyoruz iste.Murat kardesim soylediklerinden dolayi tesekkur ediyorum da karsi dusunceye de biraz saygi gosterelim ki onlar da bize ayni saygiyi gostersin. Ayrica bu kadr sert yorum yaomaya da gerek yok. O yuzden direkt kimseyi suclqmak tarz olmamali. Birak herkes ozgurce fikir beyan etsin yasasin ama birnirine daha onemlisi vatanina zarari olmasin.
ömer faruk kardeşim akaryakıttan alınacak ötv yi devlet yani hükümet enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı belirliyor...bunuda zaten inkar etmiyorlar...dünyanın en pahalı akaryakıtını biz kullanıyoruz...ee milleti nasıl soyacaklar???
milleti soyuyorlar da abi, memurun maaşı yükseliyor, emekli maaşı yükseliyor, öğretmenin maaşı yükseliyor, ülke ithalat yapıyor, çift şeritli yollar yapılıyor, her şehire üniversite açılıyor, izmire 35 tane proje yapılıyor, daha biz soyuluyoruz öyle mi? abi hangimiz açta açıktayız, Allah'a şükredelim abi, hangimiz soyuluyor ya? izmire bakınca 10 sene önceki izmirin aynısı, ama istanbula ankaraya konyaya, kayseriye bi bak abi ya, nasıl gelişti nasıl değişti, hizmete biraz bakalım abi, eleştirmek kolay, bazı gerçekleri de görmek lazım...
ömer bazı gerçekleride görmek lazım ekonomide 2 tip para akış formu vardır. 1. kar tabanlı 2. servis tabanlı
kar tabanlı para akışlarında (ki bunlar kar amacı güden şirketler olur) para akış doğrularını sürekli gelir çubuğu en çok olan işletme yöntemini seçer.
servis tabanlı para akışlarında (ki bunlar devlet gibi hizmet veren yapılanmalardır) para akış doğrularını minimum maliyet yöntemine göre seçerler.
fakat bizim devletimi servis tabanlı olmaktan çıkıp kar tabanlı şirket haline gelince vergileridir, halka binen ekstra yaptırımlardır, bunlar hep halkın aleyhinde işin ucunda hizmet yok....
senin boğaz köprün ilk yapılma hedefinde maliyetini çıkardıktan sonra cuzi bir işletme maliyetini çıkaracak fiyatlarda HİZMET vermek esaslı yapılmıştı. ancak ne oldu hala faiş fiyatlarla kar amacı güden bir yatırım.... peki sebebi nedir? çok basit başımızdaki yönetici sülüklerin parti ayırmaksızın seçimlerde yatırım yapıp geldikleri milletvekilliğini bir şirket yönetimi olarak görmeleri... parayı partiye bastır, gir meclise sonra
ihalesidir, rantıdır kar elde et... kusura bakma bugün devlete hiç bir adam gibi firma vergi vermez... neden mi? kendileri tüccar... birinin oğlu benim yaşımda gemicik sahibi birinin oğlu sıvı yumurta imal eder ve yumurtada Katma Değer Vergisi %8 iken üzerine işlem yapıp katma değer ekler ve sıvı yumurta yapar KDV'si %1 olur... bunlar şimdi ortada kendimizi kandırmayalım... AKP'si MHP'si CHP'si hepsi aynı b.kun yolcusu.... KISACASI BUNLAR HİZMET DEĞİL, ŞİRKET YÖNETİYORLAR
+ ankara pek değişmedi hali hazırda bitmeyen onlarca proje hepsi karayalçın döneminden kalma bu borç ile ankara anca borç faizleri öder
bide nasıl gelişti değişti lafı ne ya cumhuriyet kurulduğunda ankara 404,000 nüfustu 2002 ye kadar hala öyle mi kaldı? her dönem yeni yatırımlar oluyor
her dönem değişik projeler yapıldı bu şehirler 2002 ye kadar gökten zembille inmedi
not kullandığım terimlerin ingilizcesini okudum türkçede aslına uygun olmayabilir.
Şunu belirtmek isterim Ankara'ya bakın gelişti filan da Ewin önüne atılan asfaltın bile parasını ödediğimizden haberdarmısınız? Burda şehircilik mantığı farklı o yüzden Ankarayı kimse savunmasın lütfen Devlete vergi veriyorduk nese yol su elektirik oalrak geri döner diorduk. Zaten suyun ve elektiriğin parasını veridouk şimid yolunda veriyoruz ee ne için biz vrgi verioruz ozaman kime gidior bu vergiler? Bunu daha öncede dile getirmiştim bi araba alıorsun 1 araba parası da devlete verıosun o 1 litre benzin alıorsun 1 litre benzin parası da devlete verıosun sonuç refah seviyesi mi yükseliyor? Hayır en azından ben yandaş değilim benim yükselmiyor. O zaman bi sorun vardır..
Şunu belirtmek isterim Ankara'ya bakın gelişti filan da Ewin önüne atılan asfaltın bile parasını ödediğimizden haberdarmısınız? Burda şehircilik mantığı farklı o yüzden Ankarayı kimse savunmasın lütfen Devlete vergi veriyorduk nese yol su elektirik oalrak geri döner diorduk. Zaten suyun ve elektiriğin parasını veridouk şimid yolunda veriyoruz ee ne için biz vrgi verioruz ozaman kime gidior bu vergiler? Bunu daha öncede dile getirmiştim bi araba alıorsun 1 araba parası da devlete verıosun o 1 litre benzin alıorsun 1 litre benzin parası da devlete verıosun sonuç refah seviyesi mi yükseliyor? Hayır en azından ben yandaş değilim benim yükselmiyor. O zaman bi sorun vardır..
Abi kullandigim suyun parasini tabi odeyecegim ancak alinan atik su bedeli, sube yolu bakin bedeli devletin hizmetidir bundan para alamaz sosyal devlet ise elektrikte elektrigimi oderim ama dagitim bedeli, kacak kullanim bedeli, hizmet bedeli devletin hizmetidir para alamaz heleki sayac okuma bedeli ne ... okuma ben mi istiyom oku diye
Her şeyden önce tüm üyelerimize sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Herkesin mutlu yada mutsuz olduğu durum veya durumlar olabilir.
Hele şu son zamanlarda olan, oluşan olaylar insanların tüylerini gerçekten diken diken etmektedir.
Dini, siyasi, spor vb. içerikli mesajların hassas konular olduğu, üyeler arası tatsız muhabbetlere, karşılıklı tartışmalara sebebiyet verdiği, birlik ve beraberliği zedelediği aşikardır.
Bu güzel platformda sevgi, saygı, abi, kardeş, dostluk ve arkadaşlığın olduğu ve de kıskanılan bir AİLE olduğumuz da inkar edilemez.
LÜTFEN! ama LÜTFEN! birbirimizi kırmayalım, rencide edecek zan altında bırakacak ifadeler kullanmamaya bu tür konulara girmemeye özen gösterelim.
Tekrar sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.
NOT: Bu tür konuların silineceğine dair Yönetimden yapılan son duyuru
Insignia Club Turkiye | Forum Hakkında | Forum Kuralları & Duyurular | Yönetim Duyuruları | Silinen Konularla İlgili Bilgilendirme http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=8839.0
Cemil abi insan sosyal bir varlıktır ve arada fikir ayrılıkları olacaktır ömer kardeşimle gayet gerek siyasi gerek marka konularında olsun hep zıt kutuplardayız ama bir kötü düşüncem yada kinim yok... insanlar doğası gereği zıt düşeceklerdir bunu kalp kıracak sözler söylemeden tartışmak bence gayet normal bir durumdur bence yönetim silecekse olayı abartan kişi yada kişilerin mesajlarını silebilir değilse fikir özgürlüğü engelleyecek bir tutum sergilemesi yönetimin bence eksiği olur... unutmayalımki şehit olayı bile siyasi dendildi bence bu bile düşülmeli güncel konular hakkında fikri olmayan akıl yürütemeyen toplum dokundurma yapmak amaçlı değil cidden koyun olur. tartışarak ortak ve doğru yolu bulmak bence en iyi çözümdür.
bu forumda herkes her şeyini saygı çerçevesinde söyleyebilmeli.sonuçta bu ülkede yaşıyoruz her şeyi eğrisiyle doğrusuyla konuşabilmeliyiz...onat söylediklerine aynen katılıyorum bu arada...
Abi kullandigim suyun parasini tabi odeyecegim ancak alinan atik su bedeli, sube yolu bakin bedeli devletin hizmetidir bundan para alamaz sosyal devlet ise elektrikte elektrigimi oderim ama dagitim bedeli, kacak kullanim bedeli, hizmet bedeli devletin hizmetidir para alamaz heleki sayac okuma bedeli ne ... okuma ben mi istiyom oku diye
Aynen canım benimde KULLANDIĞIM elektiriğin suyun parasını ödemeye itirazım yok ama hani bir laf vardır vergi için Yol, su, elektirik olarak geri döner diye ben ona atıfta bulundum. Ama şu da bir gerçek benzin gibi araba gibi ödediğimiz faturalarında yarısı KULLANDIĞIMIZIN parası gerisi arkadaşlarında yazdığı gibi ona şuna buna..
Yani 2008 yılında evin önüne atılan asfalt için Büyükşehirden ödeme kağıdı geldi az uz değil 400lira fln. Ki şu an evimizin önü gene delik deşik. Türksat için doğalgaz için fln estiler ve öylece duruyor. Şimdi şunu demke istedim yani yola da para vericeksek Yerel Yönetimlerin halka sağladığı ne. Artık yerel yönetimlerde şirket mantığı ile iş yapıyor annanemlerin oraray kentsel dönüşüm adı altında resmen Mamak belediyesi EL KOYDU. Normalde 1800m2 olan arsa kentel doüşüm sonrası 468m2 kaldı düşünün büyük rantlar dönüyor herşeyin parası alınıyor Sonrada Ankara güzelleşti belediye çalışıyor. Yok öle bişi belediye ancak kasayı doldurmaya çalışıor oakdar o yüzden Ankarada yol yapılmış güzel binalar yapılmış aldanmayın
Biliyoum konuyla alakasız ama konu başında bahsi geçti die belirtmek istedim )
Arkadaslar bu konuarda cenesi dusuk bir kisi olarak sunu soylemek istiyorum...Hepimiz ayri fikirlere ve siyasi goruslere hatta dinlere ve irklara ait olabiliriz....Bu bence ktu bir durum degil tam tersine bir cesitliliktir. Hepimiz birbirimizden cok guzel seyler ogrenebilir , muhabbetimize muhabbet katabiliriz....Ben de her konunun tartisilmasi gerektigini ancak bu konular tartislirken direkt kirici olunmamasi gerektigini dusunen bir kisiyim.Ben de bircok kez bu konular icinde oldum.Hatta cogu zaman karsi taraftan tepki de aldim...Ancak hicbir zman karsi tarftaki insanin kisiligine veya beynine laf soylemedim. Zaten kimsenin boyle bir hakki da yok...Ancak dusuncelerimizi duzguncene ifade ederken direkt muhabbetin vurdu kirdiya direkt karsi tarafi suclamaya varan ifadelere donusmesi hos degil. Bu nedenle biraz daha dikkatli olacak sekilde dusuncelerimizi soyleyelim ve paylasalaim....Bu konuda Cemil Abime sonuna kadar katilmakla birlikte dusuncelerin normal boyutlarda ifade edildigi cumlelerin silinmesinden de yana degilim....Lutfen dostlar esasinda hepimiz bu ulkenin birsekilde faydasini istiyoruz. Zatrn istemiyorsak anormaliz ve burda isimiz yok...O nedenle dusuncelerimizi soylemekten cekinmeden ancak karsi tarafi da yerin dibine sokmaya calismadan muhabettimize devam edelim...
Ha bu arada donemi yani iktidari savunan dostlar da varsa ciksinlar argumanlariyla bize bazi seyleri ispatlasinlar biz de haklilar diyelim.Ama var olan bazi kotu durumlari dile getirirken koru korune , militanca yaklasimlardan da uzak duralim.Bu ben ve benim gibi dusunen dostlarim icin de gecerli tabii.....Konu silinmesi bazi insanlari cezalnadirmanin yaninda bazi insanlarin dusuncelerine de saygisizlik manasina gelmemeli.Buna da dikkat edilmeli...Saygilar sevgiler
Cemil abi insan sosyal bir varlıktır ve arada fikir ayrılıkları olacaktır ömer kardeşimle gayet gerek siyasi gerek marka konularında olsun hep zıt kutuplardayız ama bir kötü düşüncem yada kinim yok... insanlar doğası gereği zıt düşeceklerdir bunu kalp kıracak sözler söylemeden tartışmak bence gayet normal bir durumdur bence yönetim silecekse olayı abartan kişi yada kişilerin mesajlarını silebilir değilse fikir özgürlüğü engelleyecek bir tutum sergilemesi yönetimin bence eksiği olur... unutmayalımki şehit olayı bile siyasi dendildi bence bu bile düşülmeli güncel konular hakkında fikri olmayan akıl yürütemeyen toplum dokundurma yapmak amaçlı değil cidden koyun olur. tartışarak ortak ve doğru yolu bulmak bence en iyi çözümdür.
Şehit olayı siyası olarak değerlendirilmedi, sitemizde şehit haberi paylaşımı halen devam ediyor.
Bazı konuların içeriği farklı noktalara çekilmesi sonucu gerektiği gibi bazı mesajlar silindi, bunlara da tepki gelip farklı amaçlara yönelinince ilgili konular silinmiştir.
2 kişi kendi arasında saygı kuralları çerçevesinde tartışabilir ancak diğer kişilerin de tartışmaya dahil olabileceği ortamlarda bazı konulara dikkat etmek gerekir. Tartışmalar kimi zaman seviyesini kaybetmeden yapılır ve konu kapanır. Ancak kimi zaman istisna çıkar ortalık karışır. Bu kargaşayı çıkmadan önlemek veya çıktıktan sonra müdahale etmek bizim görevimizdir. Bunun fikir özgürlüğünü kısıtlamak olduğunu düşünmüyoruz.
Forum olarak işin başından kesin bir kısıtlama yapmadık, kurallara bu konuların yasak olduğunu eklemek zorunda olsak da belli bir seviyeye kadar müsamaha gösterdik. Ancak olayların gelişimini gözlemlememiz sonucu bu konuların birlik ve beraberliğimize zarar verdiğini gördük.
Manevi olarak çok hassas olduğumuz günlerde bu birlikteliği zedeleyecek konuların gündeme gelmesi ve üyelerin birbirine kırıcı olması sebebiyle, bu konuların forumda konuşulmaması gerektiğine karar verildi. Birbirini tanıyan kişiler forum dışında organizasyonlarda yada başka ortamlarda bu konuları zaten konuşuyor, ancak bunun yeri kalıcı şekilde yazılı olarak yazışmak ve dışarıdan birçok kişinin tartışmaya dahil olabileceği forumumuz değildir. Unutulmamalıdır ki, bu forumun ilk oluşum amacı otomobildir, burası dini veya siyasi bir platform değildir.
Sitemizdeki aile ortamının temelinde herkesin birbirine dini veya siyasi görüşlerini öne sürmeden dostluk kurmasının yattığını hatırlatırız.
Olayı en basitinden şöyle anlatayım; 1985 yılından beri Diyarbakır'da yaşıyoruz, son 3 yıla kadar terörist görmemiştik, artık özel günlerde görebiliyoruz Ülkede huzur olmadıktan sonra, bölünmenin eşiğinde iken ekonomi iyi gitse ne gitmese ne (üstelik iyi de gitmiyor sadece öyle görünüyor)
Yorum